akcelerace
akcelerace
mam takovy problem a nevim jestli je to normalni:
pri seslapnuti plynu (trosku vice) se mi zda ze auto jakoby pul vteriny vyckava a potom vyrazi, je to normalni ?
pri seslapnuti plynu (trosku vice) se mi zda ze auto jakoby pul vteriny vyckava a potom vyrazi, je to normalni ?
Já mám d4d a taky, když se mi nepodaří včas zařadit nižší převodový stupeň a auto podtočím, samozřejmě,že neúmyslně, tak to taky nejde rychle do otáček. Chvíli jako kdyby se to vzpamatovávalo. Mám za to, že řídící jednotka reaguje na to podtočení a chvíli potřebuje, než se vzpamatuje a najede do normálu. Ale je to pouze můj úsudek.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: akcelerace
Měl jsi tu čest se seznámit s jevem zvaný turboefekt. Tzn. prodleva mezi sešlápnutím plynu a roztočení turba (čím větší turbo, tím větší prodleva - z důvodu setrvačnosti).lampacz píše:mam takovy problem a nevim jestli je to normalni:
Toyota Avensis 2.0 Linea Sol (1998) 94 kW
Ty vole, tak to by mě nenapadlo, že se ptá na turbo efekt. Ale asi jo. Příště se polepším a vysvětlím to nějak polopatisticky dříve. Ale taky dokážu pochopit, že ne všichni, co šoférují auta vědí, že v motorech ( ne ve všech) je nějaké turbodmychadlo, a natož na jakém principu fungují. O kompresorech se nebudu raději ani zmiňovat. Ale výše uvedení řidiči, klidně se ptejte. Slušný člověk se vám to bude snažit vysvětlit, a po otatních je vám stejně ........
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D