Nafta
neznackove
Caute... podla mojich skusenosti - tankoval som na staniciach 4 znaciek - Batax, Slovnaft, OMV, Shell.
Zoradenie podla poradia spokojnosti (bez ohladu na cenu):
1. Batax - lokalna low-cost pumpa
2. Slovnaft
2. Shell
4. OMV
OMV sa radsej vyhybam, ked som u nich tankoval, mal som dojem, ze auto slabsie taha, spotreba bola vyssia
Shell - V-Power diesel som skusal raz, spotreba jedna z najnizsich.
Zoradenie podla poradia spokojnosti (bez ohladu na cenu):
1. Batax - lokalna low-cost pumpa
2. Slovnaft
2. Shell
4. OMV
OMV sa radsej vyhybam, ked som u nich tankoval, mal som dojem, ze auto slabsie taha, spotreba bola vyssia
Shell - V-Power diesel som skusal raz, spotreba jedna z najnizsich.
No ja ted 2x tankoval novou Vervu, vse v pohode. Jen se mi zdalo, ze auto trosku zlenivelo. Ted jsem dal opet Aral Ultimate a uz opet lita. Jeste bych rad vyzkousel novy Shell power, ale nikde v okoli neni. Jestli to bude ten stejny jako v Nemecku, taky to nebude vubec spatny.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Tiez tankujem vylucne Vervu, spokojnost, auto taha, na nadrz 1000km +- 50 podla stylu jazdy, zhruba tych 6 na 100. Asi raz som natankoval OMW, nebol som spokojny, dal som na nadrz sotva 910 pri rovnakom style jazdy (jazdim najma Budejovice - Praha cez Pisek). Par krat natankovane v Taliansku na dovolenke, pocitovo rovnake ako Verva. 1x tankovane na Slovensku Slovnaft, rovnake ako OMW, par krat natankovane v Rakuskom Linzi (nazov cerpacky uz neviem) a pokial by to slo potiahnem si z Rakuska domov hadicu.Mih píše:Mám Diesel 110 kW a mohu doporučit palivo Benzina Verva Diesel. Cetanové č. 60. Motor běží tiše a je o poznání pružnější než při načerpání Tech. Ta koruna /1l se vyplatí.
Predtym som mal Oktavku 1.9D 81kW, lial som do nej kadeco, spotreba zhruba 5 litrov ale ked som natankoval v Rakusku motor priam spieval.
Toyota Avensis T25 kombi - D4D 93kW, 2008
tak dnes jsem prijel z C.Velenic a zajel jsem natankovat do Gmundu /Rakousko/, na BP, ptz maji totozna paliva jako Nemci na Aralce. Takze BP ultimate diesel, jen tak cena je uplne jinde. Aral Ultimate asi 31kc a BP ultimate 27,60 coz je jeste levnejsi nase premiova paliva a pritom tento Ultimate je nejlepsi nafta na trhu. Jo jinak jsem po ceste za Prahou koukal na Shellce stoji ten novy power diesel 32,10?? docela dost.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak sa pridma aj ja. Posledne dva roky jazdim na sluzobky do nemecka a rakuska, ak natankujem kdekolvek v tychto krajinach mam z jazdy lepsie pocit ako ked natankujem na tzv. znackovych pumpach v cz. Osobne tankujem do mojho avensisa na sukromnej pumpe kde som zatial nemal problem. Poslednych 25tkm ktore som najazdil za par mesiacov mam benzinovu sluzobnu Fobiu 1,2 HTP, dostal som tankovacie karty na pumpy SHEL a OMV. Cize netankujem do sluobaka na inych pumpach ako tychto. Uz niekolko krat som odpozoroval ze auto po natankovani v prahe nemalo pri rovnakom style jazdy rovnaky dojazd ako ked som natankoval v nemecku, a dokonca sa mi zdalo aj citelne lenivejsie. Aj ked si tiez myslim ze vedsina pump bere palivo od stejneho dovozcu tak nie kazdy sa o svoje nadrze rovnako stara a niektory asi pancuju paliva priamo na pumpe lebo si inac neviem vysvetlit ako je mozne ze na roznych shelkach maju roznu kvalitu paliv.
Toyota Avensis 2.0 D4D rv2002 cize moj Albert ;]
rozdíl paliv v cizině.
Do zahraničí jezdím dost a musím říct, že je to stejný jako u nás.
Občas někde natankuji super palivo v čr, na který mi auto letí jak šutr ze skály a dojedu 870km na nádrž (tedy omezení je psychika ne suchá nádrž).
A občas i v cizině natankuju takový sráč, že mi to skoro chcípne, nejede a jezdím o litr větší spotřebu. Takže bych nějaké závěry o české nekvalitě nechal jen bez povšimnutí. 

Back in Czech.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nafta
Zdravím. Zatím jsem tankoval standardní naftu u Benzina, Shell, Aral, ale příjde mi to vše totožné. Žádné zlepšení nebo zhoršení nepociťuji. Poslední dobou tankuji na Lukoil nebo Texaco litr nafty za cca 24-25Kč, nyní to šlo nahoru asi na 25,40Kč ale rozdíl jsem zatím nepoznal.
nafta Ono
Tak já mám s Ono zkušenost špatnou. Když jsem si před 2 lety přivezl Corollu z Německa, motor (2.0 klapal jako tiché hodinky. Po vyjetí nádrže jsem jel natankovat do Ono v Chlumci u Ústí n.L. A rázem jsem jel v traktoru, tak markantní rozdíl v hlučnosti motoru to byl. Takže jsem honem koupil ještě aditiva a rázem se cena za litr vyrovnala s cenou jinde.
Od té doby jsem se k Ono již neodvážil.
Od té doby jsem se k Ono již neodvážil.
Take nemuzu nadavat na Vervu Diesel, po problemech s aditivy (STP - extra pridane do paliva - mnou) mi verva pomohla tohle svinstvo vyplavit z motoru. Snad az desata nadrz toto zmohla, Jinak mam 2.2 D-CAT 130kW a spotrebu podle pocitace 7, a nejvic na nadrz ujedu 800km nejvic coz mi prijde jako dost malo, ale holt to beru tak ze je to dan za silnejsi motor.