Také přeji poklidnější kilometry. Máš za sebou nové zkušenosti z přechodu z nové Corolly 1.4 sedan na Auris 1.6MMT a zpět. Jaké jsou odlišnosti motorů, vnitřního prostoru, jízdních vlastností, spotřeby...petrpro píše:Tak dnes jsem byl v toyotě podepsat fakturu za opravu a světe div se konečná cena za opravu 95.000kč.Nic se neopravovalo vše vyměněno a nově stříknuté celé auto.No a za půjčeného Aurise cena pro pojišťovnu 20.400kč.Teď už jen počkám na potvrzení od pojišťovny a můžu si z autem odjed.Tak doufám ,že další kilometry už budou probíhat v poklidněším tempu.
Nová corolla
- Vaclav Kopecky
- Navigátor
Srovnání obou vozů

Tak pár postřehů ze zmíněných vozů.Co se týká vnitřího prostoru je to poměrně stejné rozdíl jen v tom ,že auris je o malinko vyšší auto což znamená ,že pro cestující je pohodlnější do něj nastupovat ovšem když si zvykneme na profil corolly tak to není tak strašné.Interiér je také podobný,i když jsem měl MMT je asi příjemné držení umístnění řadící páky na středovém tunelu.Dveřní madla mě moc nezaujala trvalo mi než jsem tomu přišel na chuť.Zavozodlový prostor je oproti corolle poněkud střízlivější,z corollou na hory jsem snowbord pro holku v délce 1,3m krásně vložil do kufru což auris nedokáže.Motoricky logicky vyšší obsah typ motoru spotřeba zhruba o 1,5l vyšší.I když to není pravý automat,je to inteligenní spojka s automatickým řazení,tak přesně podle stylu jízdy se chovala.Klidné sešlápnutí řazení rychlostí v takovém sledu ,že už při rychlosti 45km/h tam byl 4 stupeň a na opak pedál na podlahu tak to vystřelilo jak šíp a během okamžiku trojka a 110km/h.Věc názoru jsem rád že mám corollu i díky disingu.Stále čekám na potvrzení od pojišťovny.
Tak to je v haj....petrpro píše:Tak na horách bylo super i auto se osvětčilo.horší to bylo ,když jsem se vrátil domů.Druhá cesta do práce a hle 10cm sněhu na kolínsku a už mě jeden šikula trefil,měsíc staré a 800km najeto.Deset minut jsem to v autě rozdejchával jinak bych ho hned musel trefit.Mám zbořený celý levý bok,dveře přední,zadní a k tomu zadní blatník.Dnes jsem to odvezl do toyoty a odhad 140.000kč.Nic neopravují všechno se bude měnit.Náhradní vozidlo mám Aurise 1,6MMT.Tak ať máte aspoň vy šťastnější kilometry.čauky