Prosím poraďte.

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
sedmir
Člen Týmu

Prosím poraďte.

Příspěvek od sedmir »

Řeším takový problém. Mám půl roku starého Yarise a po týdenním odstavení auta v garáži mi následně začala svítit kontrolka ABS.
V servisu mi řekli že objednají celou jednotku ABS a provedou výměnu.
Než však k výměně došlo,kontrolka blikat přestala a ABS normálně funguje.
Oznámil jsem to v servisu,kde mi sdělili,že když už ten díl objednali,tak to vymění i když to teď funguje.
Zdá se mi to nenormální a ani nechci aby se mi v autě někdo bezdůvodně vrtal.Jaký je váš názor.Dík za odpovědi.Mirek. :?:
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Nechal bych je to vymněnit. Určitě to nebude nějak šílený zásah. (teda pokud to nebudeš muset platit :D )
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Platit bych to neměl-auto je v záruce.Nevím ale je li to nutné když to teď maká.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

já bych taky nerad, aby se někdo vrtal v autě bezduvodně, ale ty v podstatě na vybranou nemáš. Kdybys to odmitnul, tak muzes prijit o zaruku, kdyby to nahodou melo nejaky nasledek.
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Proč bych měl přijít o záruku? Co by se mělo stát? To bych se leda musel někde vybourat a příčina-porucha ABS.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Neboj sa,oni by si už dôvod vymysleli-ked odmietneš výmenu.
Ale nemaju čo pokaziť "výmenou" si myslím.Horšie by to bolo pri nejakej oprave-fyzickej.napr. ako vybratie čelného skla a znovunasadenie pri netesnosti..-čo sa to tu už aj konkrétne rozoberalo :oops: :oops:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Bobek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobek »

Určitě bych do té výměny šel, víš proč to blikalo? Může se ti to stát třeba za měsíc znovu. Auto je v záruce, tak ať to opraví. Brzdy jsou pro mě hodně důležité a jakýkoliv problém bych nepodceňoval.
Toyota Yaris 1.0 Terra Cool 2006
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Presne tento problem s kontrolkou ABS som mal aj ja a pisal som o tom v inom topicu. Kontrolka sa rozsvietila na 50 km a potom zrazu zhasla.

Chyba je v tom, ze do kolesa sa dostane vlhkost, ktora "zblbne" snimac otacok a jednotka vyhlasi chybu systemu ABS. Staci, aby servis vymenil tento snimac v danom kolese (za vodotesny) a je to v pohode. Diagnostika by mala presne ukazat, o ktory snimac v ktorom kolese ide. Vznika otazka, preco nevymenia hned snimace vo vsetkych kolesach za vodotesne, ked vedia, ze su s tym problemy.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Díky za názory. Já jsem taky myslel na ty čidla,ale diagnostika na nich prý závadu nenašla.
Mluvil jsem dnes s technikem a ten říkal že se s touto závadou ještě nesetkal.
Stále trvá na výměně celé jednotky,jinak neručí za to že v případě opakované závady budou chtít problém řešit. :? Člověk jim chce ušetřit peníze a oni se k tomu staví takhle.
Tak nevím jak se rozhodnu.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

sedmir píše:Člověk jim chce ušetřit peníze a oni se k tomu staví takhle.
Tak nevím jak se rozhodnu.
nic nerozhoduj, nikomu tíím žádné peníze nešetříš!! Jednotka se vymění kus za kus a ten vadný kus možná někdy pojede lodí zpátky do asie s kontejnerem dalších vadných jednotek...

existují určité autorizované postupy, které je potřeba dodržet!! tady není pro uživatele žádné místo k rozhodování!! 8)
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Tak jsem se objednal na tu opravu.Nadšen s toho ale nejsem.Teď to funguje bez problémů a myslím si že by to tak i zůstalo.
S novým autem jsem si myslel že bude na chvíli pokoj od oprav,ale koukám že jsem se spletl.
Až to bude hotové,dám vědět jak to dopadlo.M.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

To se divím, že jim to TMCZ povolí. Jednotka stojí cca 4O tis. (aspoň na moje auto mi to tvrdili) a když ji chtěli měnit mě, tak u toho měli děsný problémy a hafo testů, přijeli i technici z TMCZ. No, nakonec to v jednotce nebylo, ale já mám jiný případ.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Mě řekli že podstoupili schvalovací proces,který dopadl tak,že byla odsouhlasena výměna jednotky.Znovu ale opakuji že už přes týden jezdím se starou jednotkou a žádný problém nemám.
Naopak mě teď štve že jsem tam s tím vůbec byl a musím to nechat měnit.
Třeba by se závada opakovala,tak by se to řešilo potom,ale ještě bych to teď prostě zkusil.Teď už je to ale jedno.
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Ahoj.
Tak mi dnes vyměnili tu jednotku.Snad už bude vše OK.
Díky za vaše příspěvky. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“