pomoc jak seřídit turbo na Carina II 1.6 16v

vše ohledně modelové řady Carina
ZilYang
Člen Týmu

pomoc jak seřídit turbo na Carina II 1.6 16v

Příspěvek od ZilYang »

Mám dotaz mam na svoji carine turbo ale nevim jëstli jde nějak seřidit aby mi zabiralo pri niších otáčkach zabírá mi až při 3500-4000 otáček. A druhý dotaz změní se tim nějak spotřeba když to přešteluju?
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc jak seřídit turbo na Carina II 1.6 16v

Příspěvek od Marty »

ZilYang píše:Mám dotaz mam na svoji carine turbo ale nevim jëstli jde nějak seřidit aby mi zabiralo pri niších otáčkach zabírá mi až při 3500-4000 otáček. A druhý dotaz změní se tim nějak spotřeba když to přešteluju?
Carina II 1.6 16V benzín a turbo?

Tak to máš slušného exota, zřejmě máš motor 3T-GTE/3T-GTEU, což je řadový čtyřválec se dvěma svíčkama na válec a foukaný turbem CT-20.

Problematiku ladění turba si můžeš nastudovat obecně, teorie je všude stejná.

Mám ale obavu, že posouvat zátah turba do nižších otáček není rozumný nápad. xx-Gxx motory mají hlavu s větším úhlem sacích a výfukových ventilů a jsou stavěné na provoz ve vyšších otáčkách, všechny G motory mají tedy výkon a krouťák výše. Naopak díky turbu tady máš výkon a krouťák položenej níž obdobně jako u xx-Fxx motorů, které mají úhel mezi sacími a výfukovými ventily ostřejší (=ekonomičtější provoz, tvrdí Toyota).

Do úprav tohoto typu bych se osobně nepouštěl, trošku to vidím jako prznění lahůdkové raritky - pokud chceš, aby ti to "táhlo vocpoda" tak si kup oktávku ftédéíčku. V téhle Carince máš performance motor, který si žádá otáčky a odvděčí se velice slušným výkonem. Pokud mu chceš přitopit, nejsnadnější cestou bude posílení střev, pořízení boostcontrolleru a přifouknutí ;) a nebo lépe, dobré chlazení stlačeného vzduchu. 3T-GTE totiž nedisponuje intercoolerem, tj. vidím jako nejschůdnější cestu instalovat pořádný intercooler a chladit.

Každopádně máš pěknou lahůdku, bylo by foto?
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

What the fuck??? To je narez to chci taky :D o tom sem nikdy neslysel o tomhle motoru :shock: nahod pls nejake foto:-)
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

kudl píše:What the fuck??? To je narez to chci taky :D o tom sem nikdy neslysel o tomhle motoru :shock: nahod pls nejake foto:-)
Myslím, že jednodušší, než shánět 3T-GTE a řešit swap bude nechat si udělat svody a foukat do 4A-FE :)
Obrázek
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

O takom motore som tiez v zivote nepocul... :shock:
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

nevite co v aute ma a uz tu silite :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Mno nevim, esli by to 4a-fe vydrzel dlouho s turbinou :?: myslim ze by se zachvili rozes... ojnice bo tak neco. Ale uz sem o tom taky premejslel :lol: :twisted: koupit druhej motor na pokusy- ty 4a-ge sou drahy :cry:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Pavo.B. píše:nevite co v aute ma a uz tu silite :D
No pokud by si to tam dobastlil sám, tak by se neptal na takovouhle otázku tady. Takže to tam má zřejmě v sérii, takže to nic jiného než 3T-GTE být nemůže, neb se do Cariny II nic jiného těchto parametrů nedávalo. Ovšem AFAIK jen v JPN :shock:
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

kudl píše:Mno nevim, esli by to 4a-fe vydrzel dlouho s turbinou :?: myslim ze by se zachvili rozes... ojnice bo tak neco. Ale uz sem o tom taky premejslel :lol: :twisted: koupit druhej motor na pokusy- ty 4a-ge sou drahy :cry:
Pokud by byl v dobrym stavu tak by vydrzel , dokonce se na to prodava Kit , a lepsi investovat do 4A-GE - nevim co je na nich drahyho, da se sehnat za normalni cenu ? ale aspon vydrzej mnohem vic , ve vysledku by te to vyslo levnejc nez FE ,

7A-FE s turbem - Malpaso , tak proc ne 4A-FE

takze nepredbihat , pockat az se dotycny vyjadri , to same nevime z jake zeme pise - to se tu take stava , ale pokud by mel 3T v republice tak mu ho dojdu osobne vymontovat a ukrast :idea:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

btw. 3T-GTE je sakra starej motor ktery ma obsah "1,8" a 8 ventilu 8) a v carine II nebyl , byl v carine to roku 88 a carina II neni po japonsky carina II ale corona a v ty nebyl aspon myslim
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Pavo.B. píše:
kudl píše:Mno nevim, esli by to 4a-fe vydrzel dlouho s turbinou :?: myslim ze by se zachvili rozes... ojnice bo tak neco. Ale uz sem o tom taky premejslel :lol: :twisted: koupit druhej motor na pokusy- ty 4a-ge sou drahy :cry:
Pokud by byl v dobrym stavu tak by vydrzel , dokonce se na to prodava Kit , a lepsi investovat do 4A-GE - nevim co je na nich drahyho, da se sehnat za normalni cenu ? ale aspon vydrzej mnohem vic , ve vysledku by te to vyslo levnejc nez FE ,

7A-FE s turbem - Malpaso , tak proc ne 4A-FE

takze nepredbihat , pockat az se dotycny vyjadri , to same nevime z jake zeme pise - to se tu take stava , ale pokud by mel 3T v republice tak mu ho dojdu osobne vymontovat a ukrast :idea:
Sry nepohybuju se kolem toyot moc dlouho, takze myslim si spravne, ze tem 4a-ge si rika silvertop a blacktop podle vika ventylu ne? maj ruzny vykony este tyhle dve verze atd..
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

nechci to tu zasirat, ale ty co pises jsou atmosfericky top verze nevhodny na dalsi upravu ( maji okolo 160 ps ) , normalni 4A-GE je na upravu mnohem vhodnejsi - preplnovani ap. , davala se do vsech moznych toyot a hlavne na ne existuje vsechno potrebne k uprave ale i serie je uz tak dost dobra
ZilYang
Člen Týmu

Příspěvek od ZilYang »

No vlastně abych pravdu řekl nevim jestli je to turbo protože mi řekl jeden mechanik že to je turbo,Mám motor 4A KAT.
V motorech na TOYOTU se vubec nevyznam mám ji jen par měsícu tak se teprve do toho jen tak koukam.Ale vždycky mi to při jizdě dělá to same pri nižich otačkách celkem slabý tah když to vytočím zhruba na těch 3500 tak to najednou dostane strašny tach.Do těch 3500 to jde ta rychlost pomalu nahoru na 3500 tam neco sepne i ten motor jde slyšet že se začne chovat jinak, a začne narustat z prutka rychlost.Odpoledne skusim přiložit fotky motoru.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to bude nejlepsi 4A motoru je totiz dost :wink:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tak a je po nadšení :lol:
Jinak Pavo máš pravdu, 3T je 1770 ccm... nicméně bylo to jediné, co se dávalo do Cariny (Corony) a mělo turbo.

Každopádně něco mi říká, že tu žádné turbo nebude :? :wink:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Carina“