celica 4. generace dotaz..
celica 4. generace dotaz..
Zdravím všechny,nedávno jsem si pořídil Celicu, je to 2.0 16V, rok výroby 1988, motor 3s-ge. Potud je mi všechno jasné, ale zaráží mě že má v tp zapsáno 121 kw, a podobnou hodnotu jsem tu na foru ani nezahlídl, a ani nikde jinde. Je to nějaká ,limited edition, , nebo jde o překlep? mám dojem že takovej motor se dával do mr2, nebo ne? a dál bych chtěl vědět, jestli na čtvrtou generaci pasujou tlumiče z 5. gen, protože jiné jsem zatím nikde nemohl sehnat. díky
jasně, to bych taky radši, dávat tam to co tam přímo patří. jako najít něco se dá, ale je to strašná drbačka a chce to čas. jinak ještě k tomu výkonu, na netu jsem našel tohle: In ’89, the ST182/3 Carina ED was introduced with the ho-hum 3S-FE as well as an updated 3S-GE (with a 10.1:1 compression ratio) making 121kW and 191Nm. This engine is widely known as the second generation 3S-GE. At the same time, top-line models of the ’89 Corona range swallowed the 121kW-spec 3S-GE. Musím se zaptat bývalého majitele, odkud to auto vzal, třeba to chyba nebude:)
právě zatím nevím. protože bývalej majitel nasadil na sériové tlumiče v mizerném stavu snížené pružiny, asi si dokážeš představit co to auto dělá. a myslím si že kratší pružiny nejsou ani pro nové sériové tlumiče to pravé, takže bych nejradši komplet celý snížený podvozek, ale zase nemám 25 tis nazbyt.. takže pokud nenajdu komplet za rozumnou cenu, budu muset zatím koupit obyčejné...jo, a mají všechny celiky tachometr v mílích?
Takže když má ta moje tachometr i počítadlo v mílích, tak zřejmě je dovezená z usa, předpokládám..a nemají míle náhodou i v japonsku? nejsem si jistej.. chtěl bych se dopátrat původu toho auta, ale bohužel předchozí majitel ztratil techničák, protože ten co mám ted je rok starej, a tak v něm není skoro nic.. no jinak hlavně musím sehnat uložení zadních tlumičů, a jestli se samotné tlumiče dají sehnat špatně, tak sehnat to uložení mi přijde jako zázrak:(
ohledně těch tlumičů, mam na celice 4g. komplet podvozek Weitec 40/40mm z 5g. bez problému mi pasovaly, snnížení pěkné, ty uložení tlumičů sem taky musel měnit kontaktoval sem Idaha sehnal mi je za:přední 1700,- a zadní 1900,- výrobce SACHS.
Hodně štěstí s tím podvozkem.
Otázka jenom tak bokem, mohli byste mi poradit motor ve vysokých otáčkách ( přibližně od 5200ot) se ztrácí výkon
Hodně štěstí s tím podvozkem.
Otázka jenom tak bokem, mohli byste mi poradit motor ve vysokých otáčkách ( přibližně od 5200ot) se ztrácí výkon