E12 - porucha motoru

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
klidan
Člen Týmu

E12 - porucha motoru

Příspěvek od klidan »

Zdravím všechny majitele Coroll. Mám 3 roky starou Corollu (WG 1,6VVTi najeto 39kkm) a včera se mi stala nepříjemná věc. Cestou z práce mi po pár kilometrech začaly lítat otáčky, jakoby docházel benzín (nádrž byla plná tak z 1/4), až se motor nakonec zastavil. Pokoušel jsem se marně znovu nastartovat, ale bez výsledku. Když přijeli ze servisu tak motor ještě protočili, ale z hrozným klepotem. Nakonec mně odtáhli do servisu s tím, že zatím není jasné o jakou závadu se jedná. Prý se s tím ještě nesetkali. Přijímací technik hádal na prasklou pružinu na ventilu. No, byl jsem z toho úplně vyřízený. Bude se mi po moji Corollce stýskat :(. Kdo ví jak dlouho bude trvat oprava. Naštěstí v neštěstí se mi to přihodilo 2 měsíce před koncem záruky.
Chtěl jsem se zeptat, zda-li jste se někdo s takovou poruchou nesetkal nebo měl podobné problémy. Já vám pak určitě dám vědět co v servisu našli technici. Díky za jakékoliv info.
klidan
Člen Týmu

ventil

Příspěvek od klidan »

Tak jsem se dnes dozvěděl, že příčinou poruchy motoru byl "upadlý ventil". Nechápu jak se to mohlo stát. Od začátku mi motor šlapal jako hodinky a ani těsně před poruchou nebylo nic slyšet. Čekám teď na vyjádření z centrály v Praze. Jsem prý jediný, komu se něco takového stalo. :cry:
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Upřímnou soustrast. Aspoň se ti to stalo ještě v záruce. Vypadá to asi na nějakou náhodnou výrobní vadu, proto asi tak ojedinělý případ.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
klidan
Člen Týmu

Příspěvek od klidan »

Stále čekám na vyjádření z centrály v Praze. Mají zaslat informace, co se bude dál dělat. Myslíte, že mám právo požadovat výměnu celého motoru? Přece takováto ojedinělá závada nemohla být způsobena nevhodným užíváním motoru. Nejsem totiž žádný závodník, a ani se nesnažím motor podtáčet a 40kkm je tak akorát zajetý motor. Bojím se, abych pak po výměně nejezdil pořád do servisu s následnými poruchami. Samozřejmě tyto opravy bych musel platit já. Jaký na to máte názor vy?
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

těžko se cokoli odhaduje, chtělo by na vlastní oči videt to rozebraný, nebo aspon fotky. Ale jak znám tyhle "autorizovaný" servisy ani jedno z toho nebude. A můžem jen spekulovat, co to vlastně bylo, čím to bylo, jestli vada materiálu či co... protože té omáčce, co se servíruje zákazníkům, se věřit nedá ani z 10% :huh:
Roma-nek
Člen Týmu

Příspěvek od Roma-nek »

Tak to by mě zajímalo co stim udělaj ,protože ,protože se mi tohle stalo u auta co jsem opravoval sice francouzskýho ale taky záhada ,dělal jsem potkanej motor ,dal jsem nový ventily a atd .všechno chodilo a po měsíci úplně novej ventil upad a vypadalo to jak kdyby ho někdo uřízl , odpovědi jsem se nedočkal a vyřešení proč ,tak jsem dal jinej píst a ventil atd ,a auto jezdí bez závad každej den už rok ,vadnej materiál prej taky se to ještě nestalo a mojí vinou to nebylo ,ale že by někdo něco zaplatil nebo něco to ne teda :mad:
klidan
Člen Týmu

záruční doba

Příspěvek od klidan »

Mám takové smíšené pocity co se týče servisu Toyoty. Vyjádření z centrály ještě není. Chápu, že jedná se o jedinečnou poruchu a není kam spěchat, ale čekal bych vstřícnějšího přístupu. Kdybych jim neřekl, že bych rád nějaké náhradní auto, tak mně snad nechají čekat až do dokončení opravy. Pořád slibují, že se ozvou. Kdybych je sám nekontaktoval, tak se budou dál tvářit jako mrtví brouci.

Potřeboval bych poradit. Jak je to se zárukou na vyměněné díly, které byly vyměněny v rámci záruční lhůty? Technik mi dnes sdělil, že záruka na vyměněné díly poběží a skončí se záruční lhůtou (BTW ta mi končí příští měsíc). Nemám právo na plnou 2-letou záruku popř. na prodloužení o dobu kdy bylo auto v servisu?

Díky moc.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Nemáš to auto náhodou u Duby? S popisovaným přístupem jsem se u nich setkal kdysi. Záruka dle občanského zákoníku.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Bohuzel co servis, to jini lidi. Co jsem nakupoval dily v Jihlave, tak tam to naopak bylo vzdycky perfektni.

Jinak zavada to je vskutku na Toyotu zajimava a ojedinela, nicmene nejake vetsi nasledky by to mit nemelo, prinejhorsim v ramci zaruky vymeni celou hlavu motoru a otuknuty pist.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět

Zpět na „Corolla“