Spotřeba

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
pajec
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajec »

Tak jsem se konečně dostal k tomu abych změril spotřebu své Corollky (viz. podpis)...do práce jezdím tak asi 2km ráno a večer se vracím. Takže by se dalo říct, že pořád se studeným motorem :-( a spotřeba byla 9,5l/100km. Jinak jsem teď měl dovolenou takže jsem to vyzkoušel i na "delší" cesty a kombinace obec/mimo obec se mi spotřeba pohybovala okolo 8,3l/100km. Jinak většinou podle pravidel...i když :oops: když máte volnou rovnou cestu...však to určo znáte :-)...tak budu zkoušet dál jestli se třebas dostanu někdy na těch cca 7l/100km jako někteří tady 8)
Corolla E10 1,3 XLi 16V, 55kW, 4E-FE, r.v. 1996
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tak mě těší, že na tom nejsem tak strašně :lol: já mám podobnou, možná lehce nižší spotřebu s 4A-FE, asi s podobným stylem jízdy, jen do práce jezdím 9km po městě.

Mimochodem, zmínil bych vliv pneu na spotřebu - hlavně jejich tvrdosti. Ta se dá ovlivnit tlakem nafoukání a směsí - viz ekopneumatiky. Já jsem se teď zaměřil na tlak uvnitř pneu a dávám na to víc pozor, trošku jsem huštění zanedbával. Raději nebudu říkat, jaké jsem měl tlaky v pneumatikách :lol:

Mám teď nafoukány všechny čtyři na 2.6, původně jsem měl (mít) 2.2 - oboje je v určitých mezích dle manuálu, tak uvidím, jak se to projeví. Na jízdních vlastnostech jsem to poznal hned, jízda je tvrdší a mně osobně příjemnější, auto působí pevnějš a kompaktnějš, tolik nepruží. Subjektivně se možná lehce zhoršila stabilita, ostatně, zvýšením tlaku se zmenší styčná plocha... ale možná je to teď těma namrzlejma silnicema kolem 0stC.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ja mam dojem ze vzdycky kdyz tankuju do plne, tak mezi tankovanim ujedu priblizne 500 km, spotreba pri propoctu vychazela tak na 7-7.5 litru. Aktualne jezdim do prace 20 km (a dalsich 20 zpet), polovina z toho vede pres silnici mezi vesnicema, zbytek rychlostni silnice.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

tak od minulyho mereni jsem najel 2000 km, a pri nich mam prumer 7,5 litru na 100 km, to znamena zhorseni skoro o litr... :(
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
Arpi Liftback
Člen Týmu

Příspěvek od Arpi Liftback »

Já se se svojí Korelkou s motorem 4e fe 65 kw taky nedostal pod 7,5. Většinou spíš kolem 8 a když jsem jel na hory tzn kalup po dálnici a pak řádění na sněhu tak to vycházelo skoro na 10. Trochu mě to překvapuje. V techničáku má psáno mnohem míň, ale je fakt že 300 000 km udělá určitě taky svoje. A celkově mi přede pěkně tak to asi řešit nebudu. Běžný servis samozřejmě dělám
Jízda je relax
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

ted v zime mam spotrebu na plny nadrzi kolem 9l ale to sou km jen po meste ... Byl jsem v kladne 180km a zpet takze 360km a spotreba 7l po dalnici 140km/h a 4000rpm. jinak zbytek silnic 110-120km/h a docela dost predjizdeni takze sem motor malicko i vytacel...
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Vám to všem žere jak tank. Jak to jezdíte......? :D
Já když jezdím kombinace město/dálnice tak max 6,5.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

:-D ono s 1,6 se dostat pod 7l neni lehky ukol :-D a zase nechci brzdit provoz :)
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
z.jenny
Člen Týmu

Příspěvek od z.jenny »

Ahoj, jdu sem pro radu :D Máme asi tak měsíce novou Corolu Verso 1,6 benzin, najetu něco málo přes 1000 km. No a nějak se nám nezdá počítadlo průměrné spotřeby. Uvedu příklad: vyjíždím třeba s 8l/100 km a běhěm jízdy to ukazuje např. 8.2, 8,5, 9, 8.7, 8, 7.5, pak třeba natankuju a skočí to o 10 litrů víc a během půl hodiny to klesne kolem těch 8, pak to zas stoupne třeba k 10,11,12 a tak to pořád lítá. Co se manžel ptal tak kolegové říkali že třeba Peugeotu se to mění až po ujetí dalších 100 km a u VW se to mění různě během cesty. Jak je to u Toyoty? Když jsme se ptali v servse tak mechanik nevěděl, prej to máme dál sledovat. Tak nevím, pracuje to měřidlo správně nebo s tím je něco špatně?
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

mně to připadá, jakoby řídící jednotka měla špatné spojení se stavem v nádrži, jakoby se průběžně průměrná spotřeba nulovala - jako při tankování. Takže zřejmě k reklamaci - možná čidlo v nádrži, možná vedení, možná jednotka...??

btw: že je to normální bych se asi přesvědčit nenechal
z.jenny
Člen Týmu

Příspěvek od z.jenny »

aha, takže tam s tím zajedem. Máme auto s PC poprvé a co jsme se ptali tak se ji průměrná spotřeba tak nepohybuje :roll:
ouky
Člen Týmu

re

Příspěvek od ouky »

teda koukám koukám, ekorunaři tady mezi váma moc nejsou. Já teda taky nejsem, ale ještě před rokem sem měl Corollu 1,6 16V karbec 1988 66kW. Jezdila pěkně.
Běžná jízda 1-3 lidi bez dálnic, takže jen okresky a E3 a pravidelnej průměr 6,7 . Na dálku mimo dálnici 6,2-6,5 . Popojížděčky v zimě vždycky trošku ty průměry zvedly, ale i tak sem nikdy nebyl přes 7,3.
Ave 2001, D4D 2.0
ouky
Člen Týmu

Příspěvek od ouky »

to z.jenny:
na nynějším avíku mám taky počitadlo a dělá mi to toto. Když ho vynuluju (já mám manuální nulování, novější se nulujou s tankováním sami), tak než odjedu z benzínky tak spotřeba vyletí klidně i na 15. Než prokličkuju přes centrum, tak je tam tak 9 a než dojedu domu na ves, tak sem na svých šesti. To bude asi způsobem výpočtu, kdy to vezme spálený palivo a vydělí to ujetýma kilometrama. No a když nastartuješ, než se rozjedeš a pomalu na malej kvalt vyjedeš z benzínky, tak to spálí relativně hafo paliva oproti ujetým metrům a počítač vyletí. Ve městě to taky moc nevylepším, samý přednosti, semafory, dodržování maximální rychlosti :-D .... No a čím víc kilometrů najezdím, tím se postupně ta spotřeba ustaluje na nějaké hodnotě (ale ta má taky šejdr).
Shrnuto podtrženo, koukat na počítač hned po natankování nemá smysl. Z mého pozorování mi vychází, že se na nějakou odpovídající hodnotu, ze které můžu něco soudit, dostanu tak po 200 km jízdy.
Ave 2001, D4D 2.0
z.jenny
Člen Týmu

Příspěvek od z.jenny »

:? takže je to 1:1 :D chce to ještě nějaký názor ať vím zda to chyba je nebo není. Každopádně mě to s**e, protože v podstatě ani nevíme jakou spotřebu auto má.
Někdy když jedem tak se to drží v rozmezí +- 0,5l a z toho někdy to skáče třeba po těch 2L, jednou se nám stalo že od rozjetí a po ujetí cca 300 m to skočilo i 10 l víc v průměru. A to se nám teda jako moc nezdá, aby to takto měřilo :evil:
Já vím, že se na to hledět nemá, ale když ono to tak láká.....
žaky
Člen Týmu

Příspěvek od žaky »

Naštěstí je moje vozidlo bez elektronických a elektrickych zbytečností-pro mě-,mám i okna na kličky...,takže spotřebu hlídám tim nejpřesnejsim zpusobem-co najedu a co sežeru. 3x tydně do roboty-tankuju 1x tydně 8 L (JETka)a zblajzne-8 L/100 km,což jsou moje ujety kiláky za tyden (jinam jezdim MHD gratis),jen město ale pulku z toho po městském okruhu v noci,
v normálnim počasí 2x měsíčně chata,mám to rovnych 100 km TaZ,z toho 70km dálnice,20 okreska,10 město,( ale jezdim jen 105,moje oblíbená rychlost na dalnici) -jsem na 6L/100 km
ex E 9
Odpovědět

Zpět na „Corolla“