Povinné ručení 2.0TD

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
TommyMe
Navigátor

Povinné ručení 2.0TD

Příspěvek od TommyMe »

Dobrý den, prosím o Vaše rady na jaké povinné ručení přejít.Měl jsem 1rok ČPP a platil jsem 9tis ročně.Přišlo mi zaplacení na další rok a s bonusem za 12měsícu mám platit 9100kč což je ještě více.Tak jsem okamžitě vypověděl smlouvu a hledám něco přijatelného.Našel jsem třeba AXA,která mi dle výpočtu vychází na 6tis což už se dá,ale nevím jestli tomu mám věřit.Na infolinku volám a neúspěšně. Případně mé údaje: Toyota Avensis 2.0TD(1998ccm) kombi,66kW,r.v.1998,váha asi 1450kg,narozen jsem 1982 a jezdím bez nehod,bonus 12měs.

Prosím o Vaše rady a doporučení.

Děkuji Vám
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Obrázek
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

zkus si procist tohle a poptat se : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 27&start=0

jinak ja jsem u kooperativy - ale platim normalni sazbu ale myslim si ze je jedna z nejlepsich
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Tommy, mně osobně vyšlo nejlépe Allianz při sjednání on-line na netu (tzv. Allianz Direct), pro představu na 1.6 benzín s bonusem 12 měsíců jsem jim teď zaplatil 3.977,-. Což si myslím, že jde. Nic lepšího pro mě nebylo, ale každému to vyjde u té či oné pojišťovny jinak. Jak Ti poslal Tequilla tu tabulku, tak na tom top-pojištění máš asi nejlepší možnost, najít si pro sebe to nejlepší pojištění, byť to nemusí být úplně přesné, ale jako orientační je to dobré. 9 t. Kč na Tvůj 2.0 se mi osobně zdá taky dost, když nejsi z Prahy nebo z nějakého velkého města...
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
RD500
Člen Týmu

máme Axu

Příspěvek od RD500 »

Koupili jsme před vánoci úplně stejné auto Avensis 2,0TD, r.v.1998, je to první auto , které má žena psané na sebe(žádné bonusy) a u Axa pojišťovny jsme zaplatili 6400Kč/rok... včera jsem měl za oknem u auta leták z pojišťovny Slavia a byla tam tabulka : objem motoru 1850-2000ccm cena 3,950Kč nebo tak nějak... ale více jsem nezjišťoval.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Smith píše:Jak Ti poslal Tequilla tu tabulku, tak na tom top-pojištění máš asi nejlepší možnost, najít si pro sebe to nejlepší pojištění, byť to nemusí být úplně přesné, ale jako orientační je to dobré.
No, řekl bych, že alespoň co se Allianzu týče, tak je top-pojištění dost nepřesné. Zadal jsem tam svoje údaje a vyhodilo to na mě pojistku u Allianzu za 4.597,- Kč s krytím 35/35 a když jsem si dal tytéž parametry přímo na stránce Allianzu, tak mi to vyhodilo pojistku za 2.623,- Kč s krytím 40/40 resp. 2.780,- Kč při krytí 80/80.
Takže doporučuji projít jednotlivé stránky pojišťoven.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
TommyMe
Navigátor

Příspěvek od TommyMe »

S tím Top pojištěním je to fakt divné.Zkoušel jsem se přímo dívat pojišťovny a někde jsou fakt rozdíly proti tomu co říká Top-pojištění,ale třeba ta AXA se neliší.Mám jí na prvním místě a vychází na 6030kč.Díval jsem se na stránku AXA a asi nemají sjednání online tak tam volám na infolinku a pořád obsazeno :( Dá se to přímo dělat i přes to top- pojištění,ale mám z toho obavy.
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

TommyMe píše:S tím Top pojištěním je to fakt divné.Zkoušel jsem se přímo dívat pojišťovny a někde jsou fakt rozdíly proti tomu co říká Top-pojištění,ale třeba ta AXA se neliší.Mám jí na prvním místě a vychází na 6030kč.Díval jsem se na stránku AXA a asi nemají sjednání online tak tam volám na infolinku a pořád obsazeno :( Dá se to přímo dělat i přes to top- pojištění,ale mám z toho obavy.
Rozdíly tam být mohou, pojišťovny můžou mít rozdílné sazebníky pro zprostředkovatele a pro svůj vlastní online systém. Není jinak důvod z toho mít obavy, přijde ti poštou obrovská obálka se smlouvou a vším potřebným. Já to takhle už jednou zkusil a je to celkem pohodlné...Jo, a nemám s něma nic společnýho, aby si někdo nemyslel, že dělám skrytou reklamu :D.
Jinak mě přes Allianz Direct také vycházelo nejlevnější povinné ručení, ale vše ztroskotalo na tom, že neměli můj typ auta v systému a bez toho prý pojistku uzavřít nemohou...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
dawidos
Člen Týmu

Re: Povinné ručení 2.0TD

Příspěvek od dawidos »

TommyMe píše:Dobrý den, prosím o Vaše rady na jaké povinné ručení přejít.Měl jsem 1rok ČPP a platil jsem 9tis ročně.Přišlo mi zaplacení na další rok a s bonusem za 12měsícu mám platit 9100kč což je ještě více.Tak jsem okamžitě vypověděl smlouvu a hledám něco přijatelného.Našel jsem třeba AXA,která mi dle výpočtu vychází na 6tis což už se dá,ale nevím jestli tomu mám věřit.Na infolinku volám a neúspěšně. Případně mé údaje: Toyota Avensis 2.0TD(1998ccm) kombi,66kW,r.v.1998,váha asi 1450kg,narozen jsem 1982 a jezdím bez nehod,bonus 12měs.

Prosím o Vaše rady a doporučení.

Děkuji Vám
Taky uvažuju o přechodu od Generali, protože vychází děsně draho, jak je to s vypovězením smlouvy? Jak dlouho to trvá? Je tam nějaká výpovědní lhůta? Příp. vrací ti něco, pokud vypovíš dřív než před ročním "vypršením" limitu? Díky za info!
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
TommyMe
Navigátor

Příspěvek od TommyMe »

Tak jsem se dovolal na AXA pojištění a vychází to na těch 6tis ročně což je příjemnější než 9tis.AXA nemá přímo na své stránce pojištění online,ale mám to prý udělat online přes to top-pojištění.Co se týče výpovědi.Musíš poslat minimálně 6týdnu předem placení.Na netu najdeš vzor výpovědi pojistky.Případně ho mám.Jestli můžeš vypovědět dříve to nevím,ale asi ne.Bývá to nejspíše co půl roku asi.Nebo hodit auto do depozitu :)
Petr N.
Navigátor

Pojištění

Příspěvek od Petr N. »

No já osobně jsem si nechal fixnout na 3 roky smlouvu u ČPP a platím 5,9 tis. mám 2,0 D4D :D nic levnějšího jsem před rokem na CZ trhu už vážně nenašel.. :!:
ouky
Člen Týmu

Příspěvek od ouky »

no já sem se nakonec dal na triglav. Ten se ale vyplatí asi až když máš plnej bonus, páč ten je pak ne 50 ale 60% a ještě stálých 10% za on-line. Takže v na jaře čekám tak něco kolem 3,5 kKč.
Sice to není zase tak známá a velká pojišťovna, aspoň u nás ne, ale z povinnýho ručení platí pojišťovna poškozenému a ne mě, takže rychlost likvidantů neřešim Smile . I když i tak prý jsou na naše poměry docela dobrý.

Ale zvažuju teď zřízení havarijky, aby mi aspoň začali běžet bonusy a navíc mě čeká v létě štreka za hranice všedních dnů. Doporučte něco. Pro začátek něco levnýho, abych se posichroval a běžel mi bonus.
Ave 2001, D4D 2.0
Odpovědět

Zpět na „Avensis“