D4D - startér

vše ohledně modelové řady Avensis
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

švagr mění na náklaďáku co 60 000
montanius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

piskanie

Příspěvek od montanius »

Dráža píše:Mně to pak došlo, že je blbost, aby to byla cena celého startéru, ale to už bylo pozdě. Seženu tedy nový pastorek a nechám opravit.
Ještě mám takový zajímavý poznatek. Když prší, resp. je vyšší vlhkost vzduchu, tak mi píská nějaká kladka. Nemáš obdobnou zkušenost?
To poznam: Pri 2000 ot/min zacne nieco piskat. Rozvody + klatka mam vraj vymenene (menili mi hned po kupe), tak asi cerpadlo, aj ked podla otacok mozno aj turbo. Je to vyraznejsie za vlhka. A tiez so startovanim mam problem. Starter sa roztoci, motor 'kopne' ale starter musi tocit dalej a az potom motor chyti..cca 4 sec. Tipujem to na zhavice. Rovnako zle to startuje na studenom aj zohriatom motore (dlzka zhavenia je zavisla na teplote motora som si vsimol) Riesit to budem az po novom roku, teraz ozaj nestiham. Dam vediet.
rasto
Řidič

Re: piskanie

Příspěvek od rasto »

montanius píše: To poznam: Pri 2000 ot/min zacne nieco piskat. Rozvody + klatka mam vraj vymenene (menili mi hned po kupe), tak asi cerpadlo, aj ked podla otacok mozno aj turbo. Je to vyraznejsie za vlhka. A tiez so startovanim mam problem. Starter sa roztoci, motor 'kopne' ale starter musi tocit dalej a az potom motor chyti..cca 4 sec. Tipujem to na zhavice. Rovnako zle to startuje na studenom aj zohriatom motore (dlzka zhavenia je zavisla na teplote motora som si vsimol) Riesit to budem az po novom roku, teraz ozaj nestiham. Dam vediet.
Ake je to auto? Kolko ma nabehane? Aku naftu do toho tankujes?

Pri tych 2000ot/min alebo 1900ot/min s uz roztaca turbo a ja teraz v zime tiez pocujem nieco chrcat prave v tych otackach. Rozvody s pumpou som menil, takze toto to byt nemoze. Starter mi zatial startuje auto bez problemov. Mam nabehane 220tis km a ja tipujem ze sa mi pomaly odporuca Turbo. Mam na to jednu pomocku ako otestovat lozisko, spravil by som to sam no nieje na to cas. Ked najdem to pdf tak ho sem pastnem.

Ja to auto mam od 150tis km, do auta tankujem vyhradne rakusku naftu s OMV a zo zhavenim a startovanim nieje problem.

Rasto
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
montanius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

to rasto

Příspěvek od montanius »

Kombi D4D`02 136000. Daval som metro/hypernova. Asi po 2 mesiacoch to zacalo blbnut, tak som si tiez povedal ze blba nafta, teraz tam bola 3x plna slovnaft, 2x plna Shell, ale je to stale rovnako zlee.
Co sa toho piskania tyka, pocut, ze sa intenzita zvysuje s otackami, bez ohladu na zataz, teda pisti aj ked mam 2500 a so zaradenou rychlostou bez plynu spomalujem. Otazka: Turbo sa toci podla vykonu ale az od 2000 otacok, alebo pri 2000 sa proste roztoci?
Stanley
Navigátor

štartér na 2L D-4D 81 kw

Příspěvek od Stanley »

Zdravím všetkých.
Chcem sa poinformovať o problémoch s takýmto štartérom. Motor má nabehané cca 195 tis.km r.v. 10-2001.
Po návšteve toyota servisu bolo zistené, že pastorok je suchý a nezasúva sa poriadne. Namazali a malo by to fungovať.
Fungovalo cca 5 dní, robí to len sem-tam ( ovela menej ako pred namazaním ) no neprestalo to.
Riešim dilemu:
1.- či vymeniť pastorok a ešte takú malú hriadeľ na ktorej sa pastorok otáča ( na hriadely je vonkajšie a na pastorku vnútorné ozubenie ktoré do seba zapadá pri štartovaní a tam by to mohlo preskakovať) Ozubenie na zotrvačníku nieje poškodené. Info z origo toyota-servisu. Cena cca 6 tis
2.- kúpiť celý nový štartér od napr. NIPARCU, cena cca 12 tis -internet
cena origo štartéru je podla orig.servisu 26 tis. sk ( 863 e.) čo je nepriatelné :mrgreen:

Či má niekto z vás skúsenosti s opravovaním pokazených súčiastok v štertéry, moje info sú ,že to veľa nevidrží, že mojich cca 200 tis. km je dosť na výmenu štartéru - že to je normálne na dieseloch. Výdrž cca jeden rok u repasu je pre mňa nedostatočná.
A podla mňa je u ,,TOYOTY,, 200 tis. km dosť málo na nový štartér. Však takéto motory musia vydržať 800 tis -1000000 km, to by bolo až cca 5 štartérov, čo je cca 150 tis. sk (5000 e) - hotová KATASTROFA :D

Ďakujem za každú skúsenosť - radu.
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

nevím co ti to dělá, mě se to jakoby točilo naprázdno-pastorek nedojel až do setrváku- tak jsem vyměnil , jak pastorek tak cívku, protože mechanik říkal , že to může být jak to, tak to.ty staré mám za300,- je dám obě , jak říkám jedna z těch dvou věcí je špatná, ale nevím která jestli to chceš risknou tak pisni sz jinak mě to stálo i s prací tuším 3400,-
Odpovědět

Zpět na „Avensis“