Mám ÁVO 2005 vybavené z výroby xenony. Je tedy 4 roky staré, najeto 90 000 km. Xenony prostě svítí špatně. V Toyotě konstatovali ano svítí špatně. Navrhnutou výmněnu světlometů za 20 000 jsem zavrhnul. Potřebuju vědět zda někdo nemá podobnou zkušenost, případně jak to řešil.
Je plný internet náhradních výbojek od 1000 do 4000,-Kč tak se ptám proč mněnit hnedka celá světla, a proč vlastně prodávají náhradní výbojky když mají vydržet cca 180 000KM?
Xenony
přesně tak, skoro se dá říct že světlomet po 4 letech je nebezpečný, protože svítí skutečně málo. Paradox je ten že při dálkových "obyčejná žárovka" je světlo jak ve dne. Takže xenony za desítky tisíc jsou po 4 letech na ho..... A to se vyplatí. Takže pokud někdo o tom přemýšlí, jak rád bych vymněnil jen "obyč.žárovku" za 150,-kč a jel dál a viděl při tom na silnici.
Tak kdyz sem presedl z Cariny tak to sfitilo pekne, ted se mi zda po pul roku jak normalni svetlo trochu namodraly. S jinym xenonem sem nejel abych mohl porovnat. A nevite nedo, odchazi to stářím bo nasvícenýma hodinama?
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
No, jednak bývá nějaký problém s čočkou, snad nějaké mlžení či co a na garanci se světlomety měnily....Co si ale myslím já, že je tvůj problém tak to je stáří výbojek...Výbojce se stářím klesá svítivost , až jednoho krásnýho dne buchne....Vem si, že 90tis pořád svítíš a životnost tvé výbojky je zcela u konce....Rada zní, vyměň za nové a uvidíš, že uvidíš....

Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Xenony
Ma nekdo nejake zkusenosti s dodelavanymi xenony na Avensise?Tady Toyota s original xenony auta neprodava,tak jsem si dokoupil sadu,namontoval ji a jedna vybojka sviti jakoby sejdrem a navic jsem slysel,ze je treba dat i silnejsi pojistky.Nevi o tom nekdo neco prosim?Dekuju
Mara