E11 - Kontrolka "Nespravna funkce motoru" ...??

vše ohledně modelové řady Corolla
PetrRP
Člen Týmu

E11 - Kontrolka "Nespravna funkce motoru" ...??

Příspěvek od PetrRP »

Ahoj vsem,

behem jizdy se mi rosvitila oranzova kontrolka v levem hornim rohu (tvar bloku motoru), ktera je oznacena v navodu k obsluze "Nespravna funkce motoru" a sviti stale.

Auto jede (zatim). Podle knihy se rosviti kdyz je uplne prazdna nadrz (coz neni), nebo kdyz je porucha na elektrice nebo "jina" porucha na motoru.

Mate prosim nekdo s tim zkusennost a co s tim muzu ja udelat nebo mam jet rovnou do Toyoty?

Dekuji moc za napady,

PetrRP
Corolla E11 liftback, 4ZZ-FE 1.4 VVTi, rv. 00
(dosud Mazda 323 Wagon, 1.8D 01/90)
(predtim Mazda 323, 1.6i 05/96)
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Nejdřív bych zkusil odpojit baterku na pul hodiny, snad to bude stacit aby se vyresetovali chyby, pak znova zapojit a projet se jestli se zase rozsviti tak je asi opravdu neco v loji, jetli ne tak to mohlo bejt jen nejakej klam, nekdy se to stava, (doufam ze to funguje s tou baterkou na takovym novym aute)
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
puttner
Řidič

Příspěvek od puttner »

v praci se nam to delo na fabii, ale mohlo by to tak byt klido i u TOY
kdyz to v servise prohlidli, zjistili vadne teplotni cidlo - pak byla chybne
davkovana smes paliva do motoru a auto jakoby nechtelo moc jet
v toy to bude asi drahy, ale snad s jistotou
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM
PetrRP
Člen Týmu

Pozor na pumpu Avanti !

Příspěvek od PetrRP »

Ahoj vsem,

problem s rozsvicenou kontrolkou "Nespravna funkce motoru" je doufam vyresen. V Toyote na diagnostice nasli "Error fuel trimming" a urcili za chybu spatne palivo. Slozeni paliva delalo elektronice davkujici palivo problemy.

Vzhledem k tomu, kde jsem naposledy (a shodou okolnosti vyjimecne-chtel jsem usetrit 70hal. na litru) tankoval vrele doporucuji SE VYHNOUT cerpacim stanicim AVANTI.

Technik v Toyote, kdyz slysel nazel cerpaci stanice, se pouze pousmal a rekl, ze nejsem zdaleka jediny, kdo mel tyto potize po tankovani u AVANTI. Hned za nimi jsou pry pumpy typu Globus, Tesco apod.
Mohu jen doufat, ze to nebude mit negativni vliv na zivotnost a funkce katalizatoru a lambda sond systemu.

Vse probehlo v servisu Toyota/Lexus Auto Duba, Praha 5 a spokojenost. Cela legrace ale vysla na 417Kc (ale dostal jsem nove podlozky pod SPZ :)

Diky za napady a at nam to jezdi,

PetrRP
Corolla E11 liftback, 4ZZ-FE 1.4 VVTi, rv. 00
(dosud Mazda 323 Wagon, 1.8D 01/90)
(predtim Mazda 323, 1.6i 05/96)
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

kontrolka

Příspěvek od Ne2d »

tak přesně tahle žlutá kontrolka vlevo nahoře se mi dneska pri klidné jizdě městem rozsvítila... na to že mam auto 14 dni, tak celkem šok.. co byste mi doporučili ? mám auto dát do toyoty ? za týden by měla jít na servis - oleje, výměna všeho možného pro bezstarostný chod. .. ale nebude to v toyotě.
Tankuji v benzínce, sice ne moc známé, ale jezdí k ní celá naše firma a zatím nikdo nic neříkal. :roll:

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

jaj, zajed si na diagnostiku k dolakovi! Tam ti reknou co je to za chybu. Toyoty jsou dost hajsave na palivo, to ze to jine auto zkousne neznamena ze toyota musi taky!
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

dobře, díky za radu, Dolák to jistí.. no pokud to bude tím, tak měnim čerpačku .. nejdřív jsem myslel že to bude něco kvůli mrazu nějaké čidlo nebo tak.. ještě že je tu forum :wink: a ještě dotaz- až mi udělaji tu diagnostiku tak předpokládám, že už mi to svítit nebude, nebo musim něco udělat? jako vyndat baterku atd.... v autech se fakt moc nevyznám :-) díky

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

no musi se resetovat ECU , pokud je tam chyba ulozena , takze odpojit baterku nebo jinak

oni ti snad u Dolaka poradi
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
josuk
Věčnej rejpal

Re: kontrolka

Příspěvek od josuk »

Ne2d píše:tak přesně tahle žlutá kontrolka vlevo nahoře se mi dneska pri klidné jizdě městem rozsvítila...
no vzhledem k tomu, že těch běžnějších chyb, které jednotka signalizuje vždycky uplně stejně (rozsvícením oranžové kontrolky) je zhruba 40, tak se to takhle dost těžko bez diagnostiky odhaduje ....

btw: některé jednotky se odpojením resetnou, některé ne, v každym případě bych si nejdřív radši ty data prohlíd a teprve pak něco resetoval
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

nuže znám odpověď proč svítila žlutá kontrolka- vadné čidlo ABS na pravém zadním kole... :( za test motoru jsem vypláznul skoro 800,- no a nové čidlo stojí krásných 4606Kč, tak jsem slušně pozdravil a odjel.
Za prvé jsem nevěděl, že když mám kotouče jen vepředu, že jsou čidla na abs i vzadu, a za druhé ta cena je fakt dost. Můžu s tím chvíli jezdit ? cca za týden jde na servis, ale ne k toyotě a tam mi čidlo seženou. Jde mi o to, jestli to má vliv na jízdu.
Btw, zkoušel jem abs dnes v krásném počasí tak 5x a mlátí jak blbá, takže zatim funguje. Servisman říkal, že mi to nějak asi při brždění blokuje to zadní kolo.. ach jo, toto začíná.

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to je divny - vetsinou kdyz je cidlo uplne spatne tak sviti kontrolka ABS a abs tim padem nefunguje :shock:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

no řekl že časem by se mi mohla rozsvitit kontrolka abs... nechapu, proto jsem tam nic neobjednaval. Ještě mě napadlo, že třeba pokud je to čidlo nějak hůř chráněný, jestli se tam nedostala sůl, nebo nějakej bordel..

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

Jako ja nevim, ale zda se mi to jako blbost aby kdyz je cidlo na ABS spatne ze sviti kontrolka motoru! Mozna se pletu ale samotneho by me to zajimalo...
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

no kontrolka ted nesviti tak nechám tojku chvíli vycukat a ve středu jde na "generálku"....
dnes jsem koupil baterku, která tam pasuje jak originál a je to znát na startech, přece jen je to 60Ah .

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

kdybys měl špatné čidlo ABS na kterémkoliv kole, svítila by Ti kontrolka ABS a hlavně by Ti ABS vůbec nefungovalo. Vím to, protože tenhle stav momentálně mám (a šetřím na nové čidlo).

s kontrolkou špatné fce motoru by to nemělo mít nic společného.

zkus servis, kde z Tebe nebudou dělat blbce.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Odpovědět

Zpět na „Corolla“