okna (boční)

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Pane bože...to ja by som už asi hádzal tabletky na nervy do seba :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Mio: Podsielam ti slubene foto vyrezaneho skla. Vopred upozornujem, ze ide o Peugeot 207. Uvadzam to len pre tvoju ilustraciu. Princip u Yarisa bude zrejme podobny.

Takto to vyzera vyrezane.
Obrázek

Detail na tesniace lepidlo. Ked sa lepidlo nanasa, ma pravidelny a uhladeny tvar husenice.
Obrázek

Detail na karoseriu po vyrezani skla. Vsimni si ochrannych folii na A stlpiku.
Obrázek
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Borland,
a to tie folie tam boli,alebo sa tam dali po vyrezani alebo pred?
a aku maju funkciu?
a s cim sa to vyrezava?a tie folie sa potom daju prec?ci sa to prekryje uz so sklom?
Neviem z coho sa mi ten zvuk moze tam prenasat...podla tej fokty poslednej tam je len ta husenica a folia.nic take ako izlolacia alebo co...
hm...som zufaly....vies som si vsimol teraz co je bordel na ceste,ze ked prejdem po takej vrstve mokreho snehu,tak riadne sa hluk prenasa do kabiny z toho miesta v spodnej casti stlpika viac,ako je normalne.a este ked pridam otacky tak fakt to ide na nervy no....ten sum....a ked to nevedia v servise tak dakujem pekne ze takto ma teraz zit....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja myslim ze ty folie kryjou sloupky ( lak ) pri vyrezavani

jinak to lepidlo je peknej hajzl - zkousel jsem si kus skla vyrezat a jde to pekne blbe
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Mio: tie folie su tam na ochranu laku pri vyrezavani skla. Davaju sa dole, ked sa lepi nove sklo.
Pri vyrezavani je vzdy risk, ze sa karoseria poskodi. Zalezi na zrucnosti technika.

Jedno je iste: mas tam netesnost a suvisi so sklom, ktore ti tam nalepili. Ako ju odstrania, to netusim. Chcelo by to demontovat obklad A stlpika a zistit presne, kde to prefukuje. Dal by sa na to miesto nejaky utesnovaci tmel.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

borland píše:Mio: tie folie su tam na ochranu laku pri vyrezavani skla. Davaju sa dole, ked sa lepi nove sklo.
Pri vyrezavani je vzdy risk, ze sa karoseria poskodi. Z
Pockaj a to ked davaju dole stare sklo,tak vyrezavaju a pritom zrezu z plechu stlpika,alebo ineho tam kde bolo stare lepidlo?A to pri naneseni novej husenice sa ten zarez nevyplni tiez tym lepicom?sak to sa cele nanesie ne?a ked pritlacia ta sa to nezakryje?
Pocuvaj a ako sa dosiahne ze bude sklo pritlacene rovnako ku karoserii? mam pocit ze mi prava strana skla robi to ze mi teraz stierac spolujazdca pri spiatocnej ceste poskackava a robi to hluk a prerusovane mazury...nemoze to byt zlym uhlom skla?stierace mam nove,nasadene po vymene skla...hmm...
:roll:
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

BOrland, ako zistim netesnost ked demontujem A stlpik? ja ani neviem ci to vobec je vzduch co tam robi ten fukot,ja skor pocujem zvuk motora pri akceleracii,alebo ked prejdem s lavym kolesom po mlake/snehovej kasi atd...neviem zistit ci mi odtial taha prievam alebo co,ale pocujem sum/fukot od motra...
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

To mio sklo sa vyrezuje drôtom jeden mechanik je vnútri a druhý vonku.Pri rezaní by mohlo dôjsť k poškrabaniu laku alebo čalunenia interieru,preto sa používajú ochrany na lak.Do plechu ten drôt nezareže prerezuje iba vrstvu lepidla.Po vyrezaní sa dosadacie plocha vyčistí nesmie tam zostať žiaden zbytok lepidla.Pri nalepovaní skla nie je nutný tlak na sklo,dôležitejšie je jeho presné osadenie aby nebolo šikmo ,alebo príliš dole.Počas schnutia musí byť zafixované ,sú na to prípravky.Ešte taká perlička doba schnutia lepidla je daná počtom airbagov.Ak by totiž lepidlo nebolo zaschnuté a auto malo kolíziu a aktiváciu airbagov pretlak v kabíne by sklo odtrhnul.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Milan SE to popisal velmi pekne.
Mio, ten obklad stlpika nerozoberaj sam. Videl som to rozobrate na svojom Yarise a nie je to jednoducha zalezitost : to musi ist dole tesnenie dveri, potom ten sedy lem na vnutornej strane obkladu atd... Ak uz by si to ale mal rozobrate, tak sa staci prejst s autom a pocuvat, prip s rukou zistovat prechod vzduchu v danom mieste. Bez obkladu by si to mohol zistit presnejsie, odkial to vychadza.
Poznamka : stale predpokladam to co si napisal: fukot sa zvysuje pridavanim plynu; ked zatlacis na obklad stlipka, fukot sa znizi.

To by chcelo ten zvuk pocut. Zbytocne rozoberat A stlpik, ked nevieme, ci to odtial skutocne vychadza, to sa neoplati. Inak este otazka: Ked stojis na mieste a mas vypnuty motor, prip. volnobeh a fuka do auta silny narazovy vietor spredu, pocujes to prefukovanie?
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

borland píše:... Inak este otazka: Ked stojis na mieste a mas vypnuty motor, prip. volnobeh a fuka do auta silny narazovy vietor spredu, pocujes to prefukovanie?
NIe,nepocut nic. skutocne len ked su otacky nad 3000,akonahle dam neutral a idem hoci 130,tak ten hluk okamzite ustupuje..az ho skoro vobec nepocut.
Ale zistil som definitivne ze hluk ide zo spodnej casti laveho A stlpika.Isiel som po dialnici a vtedy to dost pocut,tak som stale pritlacal ten plast stlpika a nebolo to az take ucinne ako ked som ho len celou dlanou zakryl.A potom som nahodou prilozil dlan na sklo pri tom mieste a vtedy to dost ubralo ten hluk.Nakoniec som prilozil latkovu rukavicu do rohu a hluk nikde.Nic ine len som to prilozil a ticho.neviem co je za tym ale stve ma to stale viac,lebo keby to fakt bolo rozobrate tak hned by sa zistilo kde to huci....Este som si dnes vsimol ze spatne zrkadlo sa mi volne hybe/trasie na skle,ma volu v tych kolajnickach....strasne daco...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Mio,už len to,že vieš viac-menej na 90%,kde a kedy čo to robí,takže choj do servisu-aj tak to máš ešte v záruke a aj tak nemôžeš sám do toho rýpať :cry:...Povedz im,kde je asi problém a ak su čo i len najmenej ochotní a berú presnejšie info -zistenie od majitela -môžu toto len privítať a tým im dopomôcť problém vyriešiť 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

no chlopci,takze som dnes "mudrejsi" s oknom,lebo na nic sa neprislo.
REsp.posledna moznost co sa skusi je zase vyrezat okno....idem znova v utorok.Uvolnene Spatne zrkadlo na skle mi upevnili.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Takze sa hlasim opat ako prva obet zle nalepeneho skla v nemenovanom servise.
Borland mal pravdu,lebo aj vdaka diskusii som mohol argumentovat o bublinach v lepidle atd.a potvrdil to aj serv.technik ze tam bola netesnost,aj ked sa im to vraj este nikdy pred tym nestalo.
Teraz uz ten hluk nepocut.zrkadlo sa mi nekolise.Ale co som zbadal su znacne poskodenia laku okolo skla...samozrejme su zamalovane lakom,ale nie vsade....
nuz co uz...2 rocne auto uz bude vyzerat jak oryhane... :?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To nemyslíš vážne... :shock: :shock: .To potom môžeš dať urobiť aj kamarátovi do garáže a ten by ti možno aj menej škody urobil a aj za menej peňazí(aj keď to u teba bolo v rámci záruky-to je však o inom..)...Je toto možné???-Taká kravina ako je prasknuté sklo, je na dennom poriadku.Ak sa to mení tak,že sa bežne oškrie lak ,tak poteš prdel...Dá sa ti vyfotiť nejaké miesto,ako je to zapatlané farbou?-alebo dokonca vôbec nezafarbené? Ako to vlastne vypadá po "oprave"..
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Mal si blbú smolu s tou netesnosťou. Na jednej strane je fajn, že ti to uznali a vymenili, na tej druhej - oškretá kasňa? :shock:
Je fakt, že pri vyrezávaní skla je riziko poškodenia kasne, ale na to by tam mali dávať tie fólie.
Na tomto je najhorší fakt, že aj keď im oplieskaš o hlavu zlú robotu, pre zlepšenie stavu nemôžu nič spraviť. Kasňu ti nevymenia, akurát zamalujú, ako to aj spravili. Snáď to ale nie je nejaké viditeľné.

Ešte k vyjadreniu servisu o tom, že nikdy sa im nestalo, aby mali netesnosť v lepidle. Treba dávať pozor, čo povie technik a aká je realita. Predstav si, že by ti povedal : "Jasné pane, nám sa toto stáva tak 3 krát do mesiaca, je to bežné." Proste toto si nemôže dovoliť, takže zákazníkovi naservíruje detskú kašičku. Klasika.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“