To mě akorát po Silvestru chtěla v Krkonoších na ledě sestřelit Dacie pick-up, vyjíždějící zleva od samoobsluhy nad sjezdovkou. Naštěstí to vyřešil můj klaksón (trochu jsem ho nedávno posílil)....
Hm ja sem se musel v krusnech horach pri vanici vyhybat nakejm chodcum rozcapenejm na silnici. Dopadlo to zle fota dodam nemam nafoceno, ale vycet skod je koplet zadni pravy svetlo , ty plastovy krytky zarovicek na spz, a dvere ridice na odpis... + zkur... rafek
neblaznim , nejde o to aby kola neprokluzovala ale aby se zvysila hmotnost auta a nejleci je vzadu , je to odzkouseny a rozhodne je to lepsi jako mit lehkej zadek
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Ja jsem ted menil prevodovku, takze jsem mel rozhozenou geometrii, minuli tyden chumelenice tady na jihu docela velka a pospichal jsem z Vimperka do Prachatic jelikos sem byl obednanej na geo mel jsem tam byt v 10 a za 5 min deset sem vyjizdel. cca 25 km ... jel sem tak jako vzdy a malicko rychlejc v jedny zatacce mi ulitl zadek, ze zatacky jsem vylitl bokem a dobrejch 50m sem jel bokem a do protismeru do strane, tesne pred previsem se to zastavilo ja si oddech a jel jsem ale uz to nechci zazit, ani srovnat se to nedalo a na geo mi rekli tyo se divim ze ses stouhle rozbihavosti na tomhle snehu nekde nerosvihal :-X . Ta geo dela asi hodne.
Já jsem nedávno jel po Brdech (okolí vísky Sklená Huť) po silnici č.23210, která se jen pluhuje (označeno značkou) a při míjení se s jiným autem v kopci (on zastavil) jsem ubral a dvojka(jednička) už to nevzala a já se začal při přerušovaném brzdění klouzat vzad několik set metrů. Absolutní bezmocnost s dobrým koncem. Chci se zeptat, má někdo nějaké zkušenosti s textilními sněhovými řetězy/návleky?
Už se prodávají http://www.hobbycar.cz/tabulky.php?tabl ... 65&lang=cz
Vaclav Kopecky píše:Já jsem nedávno jel po Brdech (okolí vísky Sklená Huť) po silnici č.23210, která se jen pluhuje (označeno značkou) a při míjení se s jiným autem v kopci (on zastavil) jsem ubral a dvojka(jednička) už to nevzala a já se začal při přerušovaném brzdění klouzat vzad několik set metrů. Absolutní bezmocnost s dobrým koncem. Chci se zeptat, má někdo nějaké zkušenosti s textilními sněhovými řetězy/návleky?
Už se prodávají http://www.hobbycar.cz/tabulky.php?tabl ... 65&lang=cz
Jízda s látkovými sněhovými řetězy je bezproblémová na uježděném i v hlubokém sněhu. Lepší záběr kola je znát. Tam, kde už zimní pneumatiky nestačily, do pevné látky (připomíná pytlovinu) obalená kola zabírala. Oproti řetězům je výhoda i to, že se od kol neozývá žádný hluk.
Podle rakouského autoklubu ÖAMTC problém s látkovými řetězy nastává na ledu. Tam se klasickým řetězům s lepším záběrem nevyrovnají. V testu byla jejich schopnost jízdy na ledu označena jako nedostatečná. Další, co je látkovým sněhovým řetězům vyčítáno, bývá jejich slabá výdrž při jízdě na asfaltu. "Po šestnácti kilometrech jízdy po asfaltu byl i ten nejlepší textilní výrobek na cucky," shrnul výsledky testu odborník na pneumatiky Steffan Kerbl z rakouského autoklubu ÖAMTC.
S tím musíme souhlasit. Mírné rozedření se začalo projevovat i po úmyslně bezhlavém pokusu o rozjezd s návleky na uježděném sněhu, kdy se kola protáčela ostošest. http://auto.idnes.cz/latkove-retezy-nas ... 4_pneu_fdv
Troufám si tvrdit, že dobré zimní gumy jedou i tam, kde jsou vhodné ty pytlovité návleky,. A kde nejedou, tam je už stejně potřeba mít pořádné řetězy. Proč tedy kupovat něco drahého s krátkou životností, když mohu koupit něco levnějšího, lepšího a s delší životností.....?
No škoda že jsem to nefotil ale jak jsem včera zajízděl do garáže, mám ji v dost ostrém svahu, dvě vedle sebe mezi nimi kousek zeď,...tak se mi podařilo skouznot že jsem stál na štorc jako bych to auto chtěl napasovat dovnitř bokem a neuměl si vybrat do které se trefit,.... Zapotil jsem se i na prd**** jak to kolouzalo dolů,...naštěstí bez nehody