Souhlasím s názorem. Kryt A sloupku by měl být pouze nacvaknutý.josuk píše:obávám se že ten silikon tady v tom případě nepomůže..být to u mýho auta, tak nějakým způsobem sundám ten plast co je vevnitř na sloupku okna a podívám jestli to tam neni mokrý.. ta voda se tam může dostávat shora podél celého okna.. ale předpokládám, že máš auto ještě v záruce, takže přeju pevné nervy a hodně trpělivosti při reklamaci..
okna (boční)
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
No tak dnes mi vymenili cele predne sklo a vsimol som si ked mi predavali auto z ich servisu von do exterieru tak sa presne ta tom istom mieste ako ukazujes spravil zvnutra ten flak oroseny...samozrejme po chvilke jazdy to zmizlo.ALE, na dialnici ti idem a co nepocujem,presne v tom mieste zo stlpika mi riadne pocut vietor ako fuci,a cim rychlejsie idem tak tym viac pocut ako to fuka...a ked pritlacim ten plast.stplik tak riadne pocut ako to znizi hluk toho fukania....muco píše:Tak..a som opäť o niečo múdrejší...
Bohužial,asi som na niečo prišiel...na fotke som vyznačil,ako sa začína a hlavne kde okno zamlžovať.
No nic. tak na dalsi tyzden idem na garancku po 45tis.tak to dam reklamovat.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
nemal,cosi,predtym som to nemal.proste uz ked raz daco nechas spravit v servise uz to nikdy nebude ako original...skoda reci....dufam ze nemam rozladene aj ostrekovace...tomko píše:a nemal si nahodou niekedy nejaku koliziu, resp. nieco podobne kedy by sa karoseria mohla pohnut?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
takze som dnes zistil ze to nieje ani akoby prefukovalo cez netesnost,ale je to len zvuk zo stplika v jeho spodnej casti. Zistil som ze ten zvuk sa zosilnuje len ked pridavam plyn,a je to akoby ste mali zapnute radio bez naladenej stanice,taky tlmeny sum, a pridavate hlasitost tak viac pocut ten sum....
Riadne ked ten stlpik zakryjem/pritlacim celou rukou tak je to menej pocut. Ked idem 130 a vyradim rychlost tak ten sum ustupuje.Vsimol si to aj spolusediaci vedla mna, ze pocuje cosi fucat zo strany laveho stlpika.
V servise telefonicky vraveli ze to moze byt zle osadena guma/tesnenie na dverach/karoserii.Ale to mam vporiadku spravne osadene.
Je mozne ze mi pri vymene skla zabudli vratit do stlpika nieco? Je tam vobec nieco ako izolacia proti hluku?
Nenapada vas nieco?
ASi zajdem do servisu osobne..
Riadne ked ten stlpik zakryjem/pritlacim celou rukou tak je to menej pocut. Ked idem 130 a vyradim rychlost tak ten sum ustupuje.Vsimol si to aj spolusediaci vedla mna, ze pocuje cosi fucat zo strany laveho stlpika.
V servise telefonicky vraveli ze to moze byt zle osadena guma/tesnenie na dverach/karoserii.Ale to mam vporiadku spravne osadene.
Je mozne ze mi pri vymene skla zabudli vratit do stlpika nieco? Je tam vobec nieco ako izolacia proti hluku?
Nenapada vas nieco?
ASi zajdem do servisu osobne..
Pre mňa su tam dve moznosti. Alebo mas medzierku v tesneni celneho skla, alebo mas niekde poskodene tesnenie na dverach / na karoserii. To miesto na spoj totiz zlozite nie je.
Este je tu moznost, ze mas medzeru v mieste, kde sa spaja A stlpik s prednou castou karoserie (rozumej plechove diely), ktora oddeluje motor od kabiny vozidla. Na tieto deliace miesta sa nanasa taka biela tesniaca latka, ktora vyplni spary medzi zozvaranymi plechmi (zvarovy spoj totiz nedokaze spojit dva plechy dokonale a neutesni ich hermeticky). Ale to je minimalna sanca, ze by si mal takuto chybu. Hluk by si totiz pocul od zaciatku, co mas auto.
Osobne by som sa priklonil k tomu tesneniu na skle - minimalne kvoli tomu, ze fukot ti zacal po vymene skla. Sklo ti urcite menili manualne. Na sklo sa najskor nanasa lepidlo - je to taka cierna husenica, ktora sa nanasa po celom obvode a v tomto pripade je davkovana manualne. Staci, aby v nej bola bublina, alebo aby vynechali milimeter pri nanasani po obvode a mame tu netesnost.
Alebo sa stalo to, ze pri vyrezavani skla boli chlapci neopatrni a zapreli sa do kasne viac, ako mali.
Ked mi vyjde cas, nafotim ti sklo pred nalepenim na auto.
Este je tu moznost, ze mas medzeru v mieste, kde sa spaja A stlpik s prednou castou karoserie (rozumej plechove diely), ktora oddeluje motor od kabiny vozidla. Na tieto deliace miesta sa nanasa taka biela tesniaca latka, ktora vyplni spary medzi zozvaranymi plechmi (zvarovy spoj totiz nedokaze spojit dva plechy dokonale a neutesni ich hermeticky). Ale to je minimalna sanca, ze by si mal takuto chybu. Hluk by si totiz pocul od zaciatku, co mas auto.
Osobne by som sa priklonil k tomu tesneniu na skle - minimalne kvoli tomu, ze fukot ti zacal po vymene skla. Sklo ti urcite menili manualne. Na sklo sa najskor nanasa lepidlo - je to taka cierna husenica, ktora sa nanasa po celom obvode a v tomto pripade je davkovana manualne. Staci, aby v nej bola bublina, alebo aby vynechali milimeter pri nanasani po obvode a mame tu netesnost.
Alebo sa stalo to, ze pri vyrezavani skla boli chlapci neopatrni a zapreli sa do kasne viac, ako mali.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Veď toho sa bojím aj ja...mio píše:nemal,cosi,predtym som to nemal.proste uz ked raz daco nechas spravit v servise uz to nikdy nebude ako original...skoda reci....dufam ze nemam rozladene aj ostrekovace...tomko píše:a nemal si nahodou niekedy nejaku koliziu, resp. nieco podobne kedy by sa karoseria mohla pohnut?

Premýšlam nad 2 možnosťami.
1.Buď im to dám opraviť s tým rizikom,že to môže byť este horšie...
2.Alebo sa na to vyse...a zmierim sa stým,pretože mne to odtial aspoň nefučí...

Zatial mi nič iného nenapadá.Ja som totiž taký smoliar,že mi v živote málo vecí vyšlo na prvý krát.(to bolo tak málo,že si na ne ani nespomínam)
Naposledy upravil(a) muco dne stř 11.02.2009, 20:06, celkem upraveno 1 x.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ci pana tak to si ma vystrasil trosicka,lebo neviem ci som dobre pochopil to ze sa chlapci zapreli do kasne? to akoze mi natrvalo nieco ohli,prehli,zdeformovali?to sa da?no zatial nenadavam,ale zila sa mi na krku zvacsuje....borland píše: Alebo sa stalo to, ze pri vyrezavani skla boli chlapci neopatrni a zapreli sa do kasne viac, ako mali.
skus mi pre zaujimavost ukazat tie fotecky skla....
dik
zajtra idem s obavou do servisu,lebo uz teraz viem ze ja budem ten tupek co ma bludne zvuky v hlave....
A to mas vypnuty ventilator/motor?ked cakas?a robi ti to len v zime ci aj v lete ked je dazd/sucho?ked mas zapnuty vent.na 1 stupni odstrani sa ti to?alebo az ked das na 2.stupen?muco píše: ..,čakám ju v aute(je mi jasné,že tam aj dýcham),ale začína sa zamlžovať asi po 3-5 min. presne tam,kde som ukazoval a dokonca skoro po celom okraji okna tesne pri stlpiku..
resp.by bolo dobre skusit ist s autom do nejakej krytej garaze,nech sa zohreje,a po case vyjst von do zimy,ci sa ti to hned zahmli?
Ano...Ešte pred tou poštou to bolo takto-
Prišiel som domov,a asi po pol hodinke-kedy som išiel zaviesť manželku na poštu, som už videl orosenú časť. Čiže nemyslím si,že by to bolo tým,že som sedel v aute (samozrejme s vypnutým motorom bez zapnutého ventilátora). Rosí sa to aj keď v aute nie som.Avšak ked zapnem fukáre na okno-stačí aj na jednotku,ale aby sa tam na kraj čo najskor dostal vzduch,tak mu vypečiem aj na trojku a tak to zmizne.Len práve to je na tom horšie,že ak máš nočné mrazíky,tak práve preto ti zamrzne aj okno zvnútra...V lete to nerobilo-to by som si všimol

Prišiel som domov,a asi po pol hodinke-kedy som išiel zaviesť manželku na poštu, som už videl orosenú časť. Čiže nemyslím si,že by to bolo tým,že som sedel v aute (samozrejme s vypnutým motorom bez zapnutého ventilátora). Rosí sa to aj keď v aute nie som.Avšak ked zapnem fukáre na okno-stačí aj na jednotku,ale aby sa tam na kraj čo najskor dostal vzduch,tak mu vypečiem aj na trojku a tak to zmizne.Len práve to je na tom horšie,že ak máš nočné mrazíky,tak práve preto ti zamrzne aj okno zvnútra...V lete to nerobilo-to by som si všimol

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco ak mas klimu-tak ju asi musis dat vycistit!muco píše:Veď toho sa bojím aj ja...mio píše:nemal,cosi,predtym som to nemal.proste uz ked raz daco nechas spravit v servise uz to nikdy nebude ako original...skoda reci....dufam ze nemam rozladene aj ostrekovace...tomko píše:a nemal si nahodou niekedy nejaku koliziu, resp. nieco podobne kedy by sa karoseria mohla pohnut?![]()
U mňa stačí len tolko,že napr. vyhodím manželku na pošte,čakám ju v aute(je mi jasné,že tam aj dýcham),ale začína sa zamlžovať asi po 3-5 min. presne tam,kde som ukazoval a dokonca skoro po celom okraji okna tesne pri stlpiku..
Premýšlam nad 2 možnosťami.
1.Buď im to dám opraviť s tým rizikom,že to môže byť este horšie...
2.Alebo sa na to vyse...a zmierim sa stým,pretože mne to odtial aspoň nefučí...![]()
![]()
Zatial mi nič iného nenapadá.Ja som totiž taký smoliar,že mi v živote málo vecí vyšlo na prvý krát.(to bolo tak málo,že si na ne ani nespomínam)
myslíš?
Veď až tak vela som ju ani nepoužíval...Veď bola zapnutá dokopy od kúpi možno 12 hod.(to som myslím aj prehnal)
Inak ak zapnem klimu pri zamlžení a pustím samozrejme teplý vzduch,tak zarosenie zmizne docela rýchlo.
Inak-teraz náhodou som klikol v googli preoti zahml.okien..Čo vy na to?
http://www.nauto.sk/e-shop/cistenie-a-o ... anie-skla/

Inak ak zapnem klimu pri zamlžení a pustím samozrejme teplý vzduch,tak zarosenie zmizne docela rýchlo.
Inak-teraz náhodou som klikol v googli preoti zahml.okien..Čo vy na to?
http://www.nauto.sk/e-shop/cistenie-a-o ... anie-skla/
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio: Okno sa musi vyrezat. Ak by sme neboli v Peugeote v utajeni momentalne, tak by som ti natocil cely postup. Napadlo mi, ze ti mohli zarezat do kasne. Ale to by si musel mat peh ako svina. Skor to tipujem na ten utesnovaci maglajz.
Foto pridam, zajtra vsak idem na garancku, takze az v pondelok. Ale vtedy to mozno uz nebudes potrebovat.
Foto pridam, zajtra vsak idem na garancku, takze az v pondelok. Ale vtedy to mozno uz nebudes potrebovat.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
dnes som bol v servise ukazat co to robi,poculi to,skusali nieco na pockanie ale nic... takze som to nechal tak a presunuli sme to na utorok ked idem aj na garancku.Ze vraj sa nato musi pozriet aj caluvnik...hm...borland píše:....oto pridam, zajtra vsak idem na garancku, takze az v pondelok. Ale vtedy to mozno uz nebudes potrebovat.
neviem...sklo vraj je dobre utesnene,lebo ten zvuk je len ked pridavas plyn....no neviem fakt...
stale ma strasis s tym vyrezanim,neviem si to predstavit....