rozvody na 2.0 D4D 1CDFTV
jelinek4 píše:Aka znacka je original? Za kolko vies zohnat komplet celu sadu kladky, pumpa a remen? Mozes mi to poslat aj na mail: jelinek4@post.sk dik
ja si idem akurat objednat z anglicka komplet kit ale je tam napisane OE quality v cene 130eur. Vie niekto co tato skratka znamena? v cene je 1xTIMING BELT ,1x TENSIONER,1x IDLER BEARING. Aj ked som nasiel ze je to Original Equipment ale ci ma niekto skusenosti.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
OE kvality je dle druhovýrobcu jakákoliv druhovýroba. Nabíc to není kompletní sada - naobsahuje tu nejdražší vec - hydraulický napínák..didi píše:jelinek4 píše:Aka znacka je original? Za kolko vies zohnat komplet celu sadu kladky, pumpa a remen? Mozes mi to poslat aj na mail: jelinek4@post.sk dik
ja si idem akurat objednat z anglicka komplet kit ale je tam napisane OE quality v cene 130eur. Vie niekto co tato skratka znamena? v cene je 1xTIMING BELT ,1x TENSIONER,1x IDLER BEARING. Aj ked som nasiel ze je to Original Equipment ale ci ma niekto skusenosti.
130euro pri současné cene 27kc/ euro je 3510,-
to co máš vypsané v topicu stojí dohromady tady v cr 3663,- ale bohužel ne pouze "OEM quality" ale přímo OEM ( prvovýroba ) - výrobce NSK.
V te cene je zahrnut rouvodák a dve kladky, není v třetí položka - hydraulický napínák - cca 2600-2800 ( od NTN - prvovýroba )
jinak vodní pumpa stojí cca 1850,- ( opet prvovýroba - GMB )
nevím zda se v tu chvíli vyplatí kupovat v nemecku, když budeš mít jakýkoliv problém bude jeho vyřešení zbytečne zdlouhavé. Na druhou starnu pokud nekdo ode me bere více věcí ( třeba ty rozvody, hydro napínák a vodní pumpu ) jsem schopen dát takovou cenu že to ani v DE za ty prachy neseženeš..
akeho vyrobcu pouziva Toyota priamo keby som kupoval od Toyoty GENUINE? ja som sa zase docital ze OE kvality je prave prvovyroba. Inac ja teda neviem ale nemyslim ze sa musi menit hydraulicky napinak pri prvej vymene rozvodov a vodna pumpa je tiez diskutabilna. Myslim ze to co som napisal je bezny kit pri vymene a ani v prirucne neriesia vymenu napinaku ci vodnej pumpy. Okrem ineho v Toyote mi vystruhali cenu 700EUR bez vodnej pumpy 

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
OE kvality = kvalita shodná s originálem ( mimochodem to uvádí i starline na svých krabičkách )didi píše:akeho vyrobcu pouziva Toyota priamo keby som kupoval od Toyoty GENUINE? ja som sa zase docital ze OE kvality je prave prvovyroba. Inac ja teda neviem ale nemyslim ze sa musi menit hydraulicky napinak pri prvej vymene rozvodov a vodna pumpa je tiez diskutabilna. Myslim ze to co som napisal je bezny kit pri vymene a ani v prirucne neriesia vymenu napinaku ci vodnej pumpy. Okrem ineho v Toyote mi vystruhali cenu 700EUR bez vodnej pumpy
U toyoty dostaneš "originálníL díly podle toho jakého výrobce zrovan toy preferuje takže prvovýroba není vždy shodná s "originál" ( =OEM nepléct s OE ) dílem.. to c onabízím jsou díly které na voze byly když sjíždel z výrobní linky nový - to je prvovýroba. v současných ORG dílech pro toyoty najdeš třeba i Febi což není prvovýroba..
Mimochodem OE quality je třeba i Nipparts který je v současnosti označován za "přebalovače nejlevnějších asijských dílu" a proto se na základe požadavku výrobců některé díly označují jinak ( třeba některé brzdové komponenty Nipparts jsou označeny skutečným výrobcem tech dílu - Herth+Buss atd..)
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ten napínák se nemení při každé výměněně, mení se bud když jeho tlak je spatnej, nebo v předepsanem serv intervalu a ten nevím kolik je, proto ho píšu zvlášt jako možnost že možná je třeba i to. Většinou to bývá ob jednu výmenu rozvodu..jelinek4 píše:Co je to ten hydraolicky napinak? Mam T25, 85kw, 2.0 d4-d a v toyote som sa pytal na rozvody a tam mi povedal len 1ks vodiaca kladka, 1ks napínacia kladka, 1ks vodná pumpa a 1ks rozvodový remeň. O napináku mi nic nehovoril.
Diky
Idaho píše:OE kvality = kvalita shodná s originálem ( mimochodem to uvádí i starline na svých krabičkách )didi píše:akeho vyrobcu pouziva Toyota priamo keby som kupoval od Toyoty GENUINE? ja som sa zase docital ze OE kvality je prave prvovyroba. Inac ja teda neviem ale nemyslim ze sa musi menit hydraulicky napinak pri prvej vymene rozvodov a vodna pumpa je tiez diskutabilna. Myslim ze to co som napisal je bezny kit pri vymene a ani v prirucne neriesia vymenu napinaku ci vodnej pumpy. Okrem ineho v Toyote mi vystruhali cenu 700EUR bez vodnej pumpy
U toyoty dostaneš "originálníL díly podle toho jakého výrobce zrovan toy preferuje takže prvovýroba není vždy shodná s "originál" ( =OEM nepléct s OE ) dílem.. to c onabízím jsou díly které na voze byly když sjíždel z výrobní linky nový - to je prvovýroba. v současných ORG dílech pro toyoty najdeš třeba i Febi což není prvovýroba..
Mimochodem OE quality je třeba i Nipparts který je v současnosti označován za "přebalovače nejlevnějších asijských dílu" a proto se na základe požadavku výrobců některé díly označují jinak ( třeba některé brzdové komponenty Nipparts jsou označeny skutečným výrobcem tech dílu - Herth+Buss atd..)
A co hovoris na znacku FAI? Timing Belt Kits (kit obsahuje remen, idler, tensioner) stoji u nich 105 libier presnejsie 86 plus 19 postovne
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Absolutne neznámdidi píše:Idaho píše:OE kvality = kvalita shodná s originálem ( mimochodem to uvádí i starline na svých krabičkách )didi píše:akeho vyrobcu pouziva Toyota priamo keby som kupoval od Toyoty GENUINE? ja som sa zase docital ze OE kvality je prave prvovyroba. Inac ja teda neviem ale nemyslim ze sa musi menit hydraulicky napinak pri prvej vymene rozvodov a vodna pumpa je tiez diskutabilna. Myslim ze to co som napisal je bezny kit pri vymene a ani v prirucne neriesia vymenu napinaku ci vodnej pumpy. Okrem ineho v Toyote mi vystruhali cenu 700EUR bez vodnej pumpy
A co hovoris na znacku FAI? Timing Belt Kits (kit obsahuje remen, idler, tensioner) stoji u nich 105 libier presnejsie 86 plus 19 postovne

Navod na vymenu
Takze vceraj som uspesne vymenil rozvody na motore 2.0 D4D 1CDFTV 81kW.
Pripajam navod keby sa to niekto rozhodol vymenit sam ako ja.
Remen som kupil Contitech a kladky NSK (kupovane ako Genuine Toyota) suma 156EUR. Dva klinove remene Contitech za 18EUR.
1.takze v prvom rade dole koleso,
2.odkrytovat spodny kryt.
3.v motorovom priestore odmontovat vrchny umelohmotny kryt (nedavat dole pojde az ked sa odmontuje zavesenie motora a motor sa pridvihne),
4.dat dole klinovy remen na posinovaci, klime atd.
5.podlozit motor, staci si dat dosku aby bola vacsia ploha a dat dvihak pod vanu.
6.odmontovat drziak motora, zospodu dve matice a z vrchu jedna plus cely ten dlhy srob sa musi vymontovat. Doporucujem odmontovat aj cele to uchytenie motora ktore je primontovane o karoseriu koli miestu.
7.spusit motor co najnizsie (aj tak nepadne nemusite sa bat) a dat dole klinovy remen od alternatora, inac dole nejde koli remenici a sroube na nej.
8.odkrytovat stredny kovovy kryt rozvodov a dal oba aj vrchny aj stredny dolu.(treba opatrne aby sa nemuselo davat nove tesnenia pod tymi umelohnotnymi krytmi)
9.odmontovat remenicu na klukovne (myslim ze je to 22mm) treba ju zaistit vpravo sa da do otvoru strcit nejaka gulatina pod jeden srob.
10. na stiahnutie remenice potrebujeme stahovat, to sa lahko povie ale ked ho clovek akurat nema tak mozes s vymenou rovno skoncit. V pivnici som nasiel pant ktory mal rozmer dier (61mm) ako je na remenici v strede, doporucujem prerezat zavit na remenici (8mm). Do tohoto pantu dat diery a namontovat na remenicu. Upevnovacim srobom potom staci otacat a remenica krasne vylezie. Upozornujem na remenicu nebuchat nakolko je to liatina a mohla by prasknut.
11. ked je remenica dole treba odmontovat spodny umelohmotny kryt.
12. mozeme parkrat rucne pretocit motorom a skontrolovat rysky na klukovne, cerpadle a vacke. Kazde koleso ma rysky a malo by to sediet, na kluke je mala bodka treba ocistit ak je to spinave, mala by byt vyrazena.
13. vidime rozvody, odmontujeme napinak a tym sa cely remen uvolni, odmontujeme kladky, vodiacu aj napinaciu. Zaistime si cerpadlo srobom, ako je na obrazku.
14. nasadime nove kladky, vodiacu a napinaciu. nastavime presne vacku na tu bodku jedine ta sa zvykne ponut.
14. napinak musime zatlacit dovnutra a zaistit, ide velmi tazko (doporucujem zverak a ist nato pomaly)
15. nasadime remen a odistime napinak.
16. motor mozeme pretocit rucne a skontrolovat rysky este raz. Potom kludne nastartovat a modlit sa
17. vsetko poskladat tak ako sme to rozlozili
kladky boli po vymontovani ako nove, aj ich bolo luto vymenit ale poviem rovno robit toto este raz tak to asi za tu vymenu stoji. Remen by zniesol dalsich 60-80 tisic km si dovolim hovorit, tazke ked niekto presvihne vymenu o 10-20 tkm neni sa coho bat. Vodnu pumpu som nemenit, bola v poriadku, myslim ze bude dimenzovana tak na 200tkm, menit ju po 100tkm sa mi zda smiesne. Rovno hovorim je to fuska treba si nato vyhradit cely den a pomalicky to spravit.
snad to niekomu niekedy pomoze, fotiek mam aj viac.
[/url]

Pripajam navod keby sa to niekto rozhodol vymenit sam ako ja.
Remen som kupil Contitech a kladky NSK (kupovane ako Genuine Toyota) suma 156EUR. Dva klinove remene Contitech za 18EUR.
1.takze v prvom rade dole koleso,
2.odkrytovat spodny kryt.
3.v motorovom priestore odmontovat vrchny umelohmotny kryt (nedavat dole pojde az ked sa odmontuje zavesenie motora a motor sa pridvihne),
4.dat dole klinovy remen na posinovaci, klime atd.
5.podlozit motor, staci si dat dosku aby bola vacsia ploha a dat dvihak pod vanu.
6.odmontovat drziak motora, zospodu dve matice a z vrchu jedna plus cely ten dlhy srob sa musi vymontovat. Doporucujem odmontovat aj cele to uchytenie motora ktore je primontovane o karoseriu koli miestu.
7.spusit motor co najnizsie (aj tak nepadne nemusite sa bat) a dat dole klinovy remen od alternatora, inac dole nejde koli remenici a sroube na nej.
8.odkrytovat stredny kovovy kryt rozvodov a dal oba aj vrchny aj stredny dolu.(treba opatrne aby sa nemuselo davat nove tesnenia pod tymi umelohnotnymi krytmi)
9.odmontovat remenicu na klukovne (myslim ze je to 22mm) treba ju zaistit vpravo sa da do otvoru strcit nejaka gulatina pod jeden srob.
10. na stiahnutie remenice potrebujeme stahovat, to sa lahko povie ale ked ho clovek akurat nema tak mozes s vymenou rovno skoncit. V pivnici som nasiel pant ktory mal rozmer dier (61mm) ako je na remenici v strede, doporucujem prerezat zavit na remenici (8mm). Do tohoto pantu dat diery a namontovat na remenicu. Upevnovacim srobom potom staci otacat a remenica krasne vylezie. Upozornujem na remenicu nebuchat nakolko je to liatina a mohla by prasknut.
11. ked je remenica dole treba odmontovat spodny umelohmotny kryt.
12. mozeme parkrat rucne pretocit motorom a skontrolovat rysky na klukovne, cerpadle a vacke. Kazde koleso ma rysky a malo by to sediet, na kluke je mala bodka treba ocistit ak je to spinave, mala by byt vyrazena.
13. vidime rozvody, odmontujeme napinak a tym sa cely remen uvolni, odmontujeme kladky, vodiacu aj napinaciu. Zaistime si cerpadlo srobom, ako je na obrazku.
14. nasadime nove kladky, vodiacu a napinaciu. nastavime presne vacku na tu bodku jedine ta sa zvykne ponut.
14. napinak musime zatlacit dovnutra a zaistit, ide velmi tazko (doporucujem zverak a ist nato pomaly)
15. nasadime remen a odistime napinak.
16. motor mozeme pretocit rucne a skontrolovat rysky este raz. Potom kludne nastartovat a modlit sa

17. vsetko poskladat tak ako sme to rozlozili
kladky boli po vymontovani ako nove, aj ich bolo luto vymenit ale poviem rovno robit toto este raz tak to asi za tu vymenu stoji. Remen by zniesol dalsich 60-80 tisic km si dovolim hovorit, tazke ked niekto presvihne vymenu o 10-20 tkm neni sa coho bat. Vodnu pumpu som nemenit, bola v poriadku, myslim ze bude dimenzovana tak na 200tkm, menit ju po 100tkm sa mi zda smiesne. Rovno hovorim je to fuska treba si nato vyhradit cely den a pomalicky to spravit.
snad to niekomu niekedy pomoze, fotiek mam aj viac.

Re: rozvody na 2.0 D4D 1CDFTV
Dobrý den vespolek,
chtěl bych oživit téma vodní pumpa/čerpadlo u Ave D4-D 93 kw. Dle mého mám stále originál a najeto 180.000 km. Jeden servisák mi řekl, že prý Avensisky trpěly na čerpadla. nwm no. Nicméně jak poznám, že je na odchodu? voda nikde neteče, žádné stopy vody nikde nejsou, ale je pravda, že malinko ubývá voda v expanzní nádržce. Já to ovšem přikládám tomu, že jezdím dálnice a tam tomu motoru docela dávám kotel, tak si to prostě vezme. Ale mám v plánu vodní pumpu samozřejmě vyměnit, ale bojím se, že postup málo servisů zná a nechci být obětní beránek :/. Jediný servisák, koho znám přes Toyoty, tak je věčně zaneprázdněn.
Díky za názory
chtěl bych oživit téma vodní pumpa/čerpadlo u Ave D4-D 93 kw. Dle mého mám stále originál a najeto 180.000 km. Jeden servisák mi řekl, že prý Avensisky trpěly na čerpadla. nwm no. Nicméně jak poznám, že je na odchodu? voda nikde neteče, žádné stopy vody nikde nejsou, ale je pravda, že malinko ubývá voda v expanzní nádržce. Já to ovšem přikládám tomu, že jezdím dálnice a tam tomu motoru docela dávám kotel, tak si to prostě vezme. Ale mám v plánu vodní pumpu samozřejmě vyměnit, ale bojím se, že postup málo servisů zná a nechci být obětní beránek :/. Jediný servisák, koho znám přes Toyoty, tak je věčně zaneprázdněn.
Díky za názory
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
Nepoznas. Mne odesla ve 165tis, par tis pred tim to servisak kontroloval - koukni se kolem remenice, jestli netece. Nicmene byla ok, v prubehu par kilometru (jakoze asi 3km) zacalo cvakat lozisko, rozpadlo se, seskocil remen a vytekl antifreeze na silnici. Vymenil bych ji preventivne, zase tolik penez to neni.Patrick píše:Dobrý den vespolek,
Díky za názory
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Ja myslim ze ma urcite zmysel vymenit chladiacu kvapalinu aspon raz za 4 roky. Ona ma okrem chladiacej a antikoroznej aj mazaciu vlastnost a to dokaze predlzit zivotnost cerpadla. Moje bezi od 210tis a uz mam skoro 400 a dalsie som nemenil.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
O tom zadna, ale ne kvuli mazani pumpy - proste mas stesti na kus. Ono se bohuzel zda, ze Denso dela pekny smejdy obcas, alternator jsem menil taky pomerne brzo...rasto píše:Ja myslim ze ma urcite zmysel vymenit chladiacu kvapalinu aspon raz za 4 roky. Ona ma okrem chladiacej a antikoroznej aj mazaciu vlastnost a to dokaze predlzit zivotnost cerpadla. Moje bezi od 210tis a uz mam skoro 400 a dalsie som nemenil.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007