E-12,ruční brzda

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

E-12,ruční brzda

Příspěvek od Ivan.66 »

Prosím o radu,jak seřídit ruční brzdu u E-12.Na páce ruční brzdy mám dlouhý chod.Dík
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

nevim jestli je to porad u vsech modelu stejny,

ale vetsinou je pod stredovym tunelem, u paky konec lanka na kterym je zavit a matkou a tim se to da stelovat
obcas se to tam samo povoluje jako me , dal jsem tam druhou matku se silikonem proti povolovani a uz je to v klidu

pokud by to nestacilo , nebo by kola brzdila rozdilne tak se musi sundat kola a v bubnech roztahnout takovej napinak , kterej pakny oddaluje ( priblizuje k bubnum )

mozna pockej az to nekdo potvrdi - tohle je navod na starsi
:D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Na E10 se k tomu nastavování pod řadící pákou nedostaneš, protože je překvapivě zespodu auta, ale je to krytý plechem od výfuku a samotný výfukový potrubí tomu zavazí, takže nemám moc představu, jak by se to tam nastavovalo. To ale neznamená, že je to tak aji na E12.

Co se mi ale osvědčilo na E10 bylo, že sem zadupnul pedál brzdy a pak zatahoval ruční brzdu, napínák v bubnu se tím přenastavil a mělo to pak menší chod. Ale bylo to jenom na jednom autě a dělal sem to jenom jednou, tak to mohlo fungovat jenom náhodou :D

Každopádně to ale může svědčit o slabým obložení ruční brzdy...
Holomek!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tohle by melo byt ono - myslim ty matky 46441 , to by snad melo jit utahnout, ale nevim , zda se to byt normalni

Obrázek
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od los fazeros »

těma matkama je chycena páka k podlaze 8) jasně je tam vidět,že pákou taháš jen za jedno lano,které jde skrz průchodku ven,a tam je rozdvojka,která tahá za jednotlivý lanovody ke kolům
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to bylo na mě? jasně to vím ale na konci toho lanka u ruční brzdy je obyčejně závit a jeho utahování seřizuješ obě brzdy najednou a koryguješ vzdvih páky

jinak nevím jak vy ale u čeldy drží páku šrouby a né matky
Mot@ki
Člen Týmu

Re: E-12,ruční brzda

Příspěvek od Mot@ki »

Ivan.66 píše:Prosím o radu,jak seřídit ruční brzdu u E-12.Na páce ruční brzdy mám dlouhý chod.Dík
Zrovna dneska jsem si ji utahoval:-))))
Máš E12J? Vzadu kotouče? Jestli ano, sundej kolo, na kotouč našroubuj zpět matky. Ty matky, ale moc neutahuj, jen aby to drželo pevně. Na té ploše co dosedá kolo je gumová zátka, sundej jí. Vezmi baterku a otáčej kotoučem. Zhruba když budeš mít díru úplně dole, uvidíš ozubené kolečko. Připomíná samostav bubnové brzdy, ale samostav to není. vezmi plochý šroubovák a opatrně otáčej tím ozubeným kolečkem. Nejde to moc dobře,ale jedná se o pár otočení, většinou jen pár zoubků.
Možná semnou někdo nebude souhlasit, ale děla jsem to takhle: při zatahování ruční brzdy, mi na pátém zubu už nejde otočit kotoučem rukou. Když jsem ten šroub přitáhl víc, kotouč už mi drhnul.
Poté to dáš dohromady a už zas můžeš řádit a dělat smyky:-)

Jsem antitalent na vysvětlování, tak když tak písni:-)))
Mot@ki
Člen Týmu

Re: E-12,ruční brzda

Příspěvek od Mot@ki »

Ivan.66 píše:Prosím o radu,jak seřídit ruční brzdu u E-12.Na páce ruční brzdy mám dlouhý chod.Dík

proč já vůl to nevyfotil:-))))
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jo takhle to jde samozrejme taky , jde o to vychytat to aby brzdily obe kola stejne , delal jsem to uz asi 2x

ale stale je tu moznost to utahnout u radicky jak jsem psal ja , zatim mi to nikdo nevyvratil ze to u E12 nejde

proste si to s tim chce vyhrat a sladit to, jak rikam me se stalo ze se mi u paky povolovala ta matka co drzi lanko a cim dal vic jsem musel zatahovat , coz bych tema napinakama vzadu nezpravil, dotah . " zalepil" a uz 20tis. km vpohode
Mot@ki
Člen Týmu

Příspěvek od Mot@ki »

Pavo.B. píše:jo takhle to jde samozrejme taky , jde o to vychytat to aby brzdily obe kola stejne , delal jsem to uz asi 2x

ale stale je tu moznost to utahnout u radicky jak jsem psal ja , zatim mi to nikdo nevyvratil ze to u E12 nejde

proste si to s tim chce vyhrat a sladit to, jak rikam me se stalo ze se mi u paky povolovala ta matka co drzi lanko a cim dal vic jsem musel zatahovat , coz bych tema napinakama vzadu nezpravil, dotah . " zalepil" a uz 20tis. km vpohode
Já jsem ještě lanovody neutahoval. Dával jsem nové zadní kotouče, takže jsem to pošteloval jen u nich. Tudíš ani já Ti to nevyvrátím. Ale myslím že by tam být měli...třeba za pár set kilometrů to budu muset taky utáhnout:-)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja je daval u celdy nove takze jsem musel , ja tu matku vidim i tou dirou u paky kdyz se snazim
Odpovědět

Zpět na „Corolla“