Nafta

vše ohledně modelové řady Avensis
chudy
Řidič

Nafta

Příspěvek od chudy »

Ahoj všichni, chtěl jsem založit vlákno o kvalitě nafty. Teď jsem tankoval několikrát u Onna (najeto na této naftě cca 4000 km) bez jediného problému, spolu s aditivem VIF startuje i při -20 stupních Celsia, a rozdíl v ceně oproti Schell je 2,50 Kč/l, znám pohádky o kvalitách nafty, ale já jsem slyšel, že kupují naftu těsně před lhůtou doporuřené spotřeby a tím, že jí vytankují tak rychle, tak se nic neděje. Chci vědět, jestli má někdo osobní zkušenost s nějakými problémy, nezajímá mě městský folklór ( už jsem slyšel i to, že se nafta ráno nesmí nechat bručet při škrábání na volnoběch, protože se zadře a stalo se to kamarádovi kamaráda!), vždyť jsou v ČR pouze dva výrobci paliv (Kralupy a Litvínov) a jezdí z nich cisterny ke všem stanicím. Co Vy na to?
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já mám na ONO svůj názor.Při tankování LPG mi běbem 2 měsíců odešla membrána reduktoru.S naftou ososbní zkušenosti nemám,ale viděl jsem osobně odstavené naftové auto.které natankovalo u ONA.Stačilo vyměnit všechny filtry a novou naftu od jiné č.s. a problém byl pryč.Do Avensice bych tam asi natankoval pouze pokud bych potřeboval dojet k jiné pumpě.J
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re

Příspěvek od progym »

Nepotkáš jen Kralupy a Litvínov, ale Slovnaft nebo Schwechat. Jelikož beru naftu ze stáčičtě PHM kde zaměstnanou rodinu, tak vím, že zrovna tato firma zaváží PHM jak Aral, tak i Shell nebo Hypernovu. PHM jezdí na vagonech a i přesto, že na vagonu Slovnaft, tak je to z 80% Schwechat, jde totiž o průvodku vagonu. :-)
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Taky se přidám se svojí troškou do mlýna i když nejezdím na naftu, ale na benzín, a kde mohu tankuji jak do služební fabie tak i do svého Avensise benzin u ONO pumpy, nejčatěji Milovice u H.Králového, Praha Měcholupy, a Nýřany - jezdím do švýcar natankuji plnou a ujedu na ni 720 km a dotankovávám cca 50 litrů dle způsobu jízdy takže nevidím rozdíl mezi benzinem např. u Shellu a u ONO, je to jen o finančním rozdílu a o tom kdo chce podporovat ty zloděje od Shellu,OMV a dalších kde je cena o cca 2-4 kš na litru vyšší
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Zajima diskuze, zkusim se pridat. Uvadim nekolik mych postrehu, myslete si co chcete, jen Vam sdelim me zkusenosti.

Mam Avensis 2.0TD, motor 2C-TE mam ctvrtou zimu. Najeto mnou celkem asi 50 tisic. Celkem 190 tisic.

Kvalitni naftu primo od pumpy (pokud za etalon berem shell, omv, ap.) v mych rukach auto nevidelo. Vetsinou cerpam do vozu ono, obcas tesco. Mam i svuj zdroj levne nafty neznameho ale stabilniho puvodu, kterou do vozu precerpavam cerpadlem, kde je pouze sitko na hrube necistoty.
Naftu do vozu cerpam i pul roce po dodavce. Zalezi na mnozstvi co mi zrovna prijde.

V lete je nafta zluta - od meho zdroje (letni + naky eko sracky v ni), v zime evidetne do zelena, respektive modra. Nic krome barvy nevim. Po 10 tisicich menim pravidelne palivovy filtr. Vetsinou je pul filtru voda se separovanym parafinem ( zadne hrube necistoty).
Startuju na prvni nazhaveni, motor nevydava (na diesela) zadny neprirozeny zvuk. Ani jednou mi nafta v zime nezamrzla (a to jsem zazil i -30).

Vlastne jednou ano. Mel jsem vuz par tydnu, poznaval ho a taky jsem byl vystrasenej z kvality nafty. Proto jsem chtel to nejlepsi (naftu). Kolega v praci mi poradil at si zajedu k jedne nejmenovane benzince, ze tam tankuji tiraci, co jezdi Norsko, Svedsko. Tak jsem vzal plnou a druhy den jsem pri -18 rozehrival naftu. :oops:

Takze muj zaver je.

Nikdy nevite co do auta tankujete. Muze to byt vehlasnejsi benzinka a stejne muze bejt nejakej bordel v nafte.

Ja ma turbodiesla (zadne moderni vymozenosti) a ten jezdi na obycenou naftu.

Vse ostatni (drazsi) mu na vykonu neprida.

Problem nebyva vetsinou v nafte, ale v kvalite palivove soustavy, respektive motoru.

Menim filtry (od toho tam preci jsou) a klidne naliju do auta rok starou naftu (neni to jogurt, ktery se za 14 dni zkazi).

Nikomu sve nazory a zkusenosti nevnucuji, kazdy at kona dle svych moznosti.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Taky se přidám.

Já osobně zkušenosti z naftou od Ona nemám, ale můj známý, co několik let tankoval pouze na Onu do Octavie 1.9 tdi(66 kw) nikdy neměl jediný problém.

Já jsem na Onu tankoval několik let LPG celkem již do 3 aut, nikdy kvůli kvalitě plynu nebyl žádný problém. Jediné, co jsem subjektivně zpozoroval, že oproti ostatním pumpám z LPG bylo auto na plyn od BP GAS(dnes už Flaga) o něco málo živější. To potvrdilo více lidí.

Momentálně tankuji LPG na Onu tak z 50 %, benzín na starty vozidla tankuji většinou na značkových pumpách, protože ho projedu tak málo, že mi těch "pár" korun navíc nijak nevadí.

Toť mé zkušenosti. 8)
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Tankuju beznin do pracovniho u ONO v Mecholupech, mam to totiz od baraku par metru. Pak obcas i ve Vysokym Myte. Nikdy zadnej problem nebyl a nezaznamenal jsem zadnej rozdil oproti benzinu Shell, OMV, apod. Jen me stve, ze tam jsou porad takovy hrozny fronty...proto se tam zastavuju radsi v noci nebo nad ranem, protoze cekani je fakt neco, co bytostne nesnasim :D
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Do zelené corolly jsem tankoval vždy jen OMV, do cariny a stříbrné corolly vždy jen Shell. Je řeč teda o benzínu. Do Cariny jsem jednou natankoval i Pap Oil - nouze, ale jezdila :)
Sbírám smart body a návštěva benzinky je pro mě takové zastavení na útočišti pro silniční běžce - "neznačkové" benzinky často neposkytují to, co u benzinek očekávám. Obchůdek, toaletu, vzduch, vodu na okna, ....

Nevím jestli jsem divnej, ale když třeba při delší cestě zastavím na benzínce, tak to beru jako odpočinek. :)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Tak jsem si to přečetl a rozhodl jsem se taky napsat moje zkušenosti s naftou. Mám najeto dost kiláků, abych nějaké zkušenosti měl. Živím se totiž ježděním už skoro čtvrt století. Jisté, a teď nebudu mluvit o Toyotě, ale všeobecně, je to, že když jsem začal profesionálně jezdit, tak jsem každý rok musel na náklaďáku měnit minimálně 2x filtry a vždycky, jak jsem před zimou nechal prověřit vstřiky, tak aspoň dva ze čtyř byly v hajzlu. Ale nevím čím to je, ale posledních asi tak pět let měním filtr pouze preventivně, a jestli jsem musel vyměnit za tu dobu dva vstřikovače, tak to je moc. Pořád jsou v pohodě. Stačí jenom trochu porovnat vstřikovací tlak. Je pravda ale to, že jsem k vůli zamrzání nafty a taky výhodnější DPH asi před dvanácti lety přešel na bio naftu (samozřejmě jen u náklaďáku), ale jak se DPH změnila, tak jsem se okamžitě vrátil zpět. Tankuju převážně jen u dvou pump, tak že buď jsem si vybral slušné čerpací stanice( jedna Makro, druhá soukromá), nebo se nafta celkově tak zlepšila, že pokud opravdu nepančují palivo přímo na benzínce a pravidelně čistí nádrže, tak nemusí mít nikdo strach, že je to hnůj. Nikdy jsem netankoval na těch tzv značkových pumpách, protože vím co s penězma, které přitom ušetřím.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Petr N.
Navigátor

Nafta

Příspěvek od Petr N. »

Někde jsem slyšel, že v česku vozí stejně všechny značkové benzínky (narozdíl od západní Evropy) palivo od jednoho dodavatele. (Paramo?) Rozdíl by měl být tedy pouze v cisterně, kterou ji každá značka (Shell,OMV,Benzina) přepravuje.. Co si o tom myslíte...??
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ja pristi nadrz zkusim natankovat v Nemecku, do Zittau to mam na pumpu Aral 29km.A zkusim ten aral ultimate, mela v tech testech absolutne nejlepsi hodnoty.Ted jsem tam posilal kamarada z prace, je primo z Hradku n/Nisou, takze na Aralku asi 5km. Ma O II 2.0 TDi a bral jen tu normalni naftu a jeho poznatky.Motor se za studena uklidnil a tolik neklepe.A zda se mu lepsi tah za plynem.No pristi tyden tam oba zajedeme pro ten Ultimate a jsem zvedav jaky bude rozdil mezi ceskou Vervou Benzina kterou beru a nemeckym Ultimate Aral.Sice vychazi asi 31kc za litr,ale to neni tak hrozny!
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

dnes natankovan Aral Ultimate, tak jsem zvedav jak si bude Avik chrochtat :D
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

ja jsem nedavno natankoval naftu u Lukoil.ke dnešku mám najeto 500km a mám něco přez půl nádrže.!!!
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Skusal niekto vodny test?
Furt dookola sa polemizuje o nafte, kvalite...
Predpokladam, ze zla nafta (pokial tam nieje vela vody) sa neprejavi hned, respektive zoderie sa nieco az po xtis km.

Tu je jednoduch test na biodiesel. Niesom chemik a neviem ci sa da aplikovat na normalnu naftu:
http://www.youtube.com/watch?v=u3hkvY0sPYo
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Kafčo
Člen Týmu

Příspěvek od Kafčo »

ja jezim převážně na naftu Shell a byl jsem spokojen dokud jsem si nepřečetl test v MF :-) zkusím benzinu a ještě přispěju se svou troškou do mlýna.

Jak jsem psal jezdím na shell , jednou jsem vzal naftu na OMV a a po cca 200 km jsem měl problém, rozsvítila se kontrolka engine - po 14 dnech testu a a servisních kontrol jsem nechal vyměnit palivový filtr a bylo po problému. Filtr uz asi byl ucpaný a při změně nafty se to nějak rozředilo a ucpalo :-)
Toyota Avensis Verso 2.0 D4D, 2002, při koupi najeto 108 000, současný stav 170 000
Volkswagen Transporter TD
Felicie Combi 1,6D
Škoda 120
Odpovědět

Zpět na „Avensis“