Křupání při točení s volantem
Křupání při točení s volantem
Zdravím všechny, mám malý problém. Koupil jsem si celicu 5. generaci, ve slušném stavu. Ale vyskytl se problém, když zatáčím volantem tak je slyšet dosti silné křupání nebo spíše rány, a servo pumpa trochu naříká. Podle mého úsudku rány přicházejí někde od podlahy u spolujezdce, ale mohu se také mýlit. Ale po krátkém a pomalém rozhejbání a chvilce jízdy je to ok. Neví prosím někdo co by to mohlo být, a zda je to vážné či ne? Děkuji předem všem za odpověď.
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
takhle
křupe když máš vylítaná ložiska na horním uložení tlumičů... zní to jako křupání buráků
respektive zní to jako by se mělo auto rozpadnout... řešení je koupit tlumiče komplet s pružinou a !!horním uložením!! pěkně komplet... za dobrou cenu z vrakoviště. a nebo to je třeba něco jinýho, ale křupání znám moc dobře... když sem točil volantem... to by odpovídalo

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

tak stoj na mieste, toc volantom a sikovneho pozorovatela postav k autu, resp pod auto do jamy a nech analizuje, sleduje, odkial to ide... trebars aj riadenie to moze byt... a to ked bude pri aute, ty budes tocit, najde to. nieze vymenis komplet tlmice s pruzinami a ulozenim, a tvoje budu natom este lepsie ako tiez z vrakaca a ktomu este problem nieje vtom, ale napriklad v riadeni, ...cooper píše:jen jsem zapomněl poznamenat, že to dělá i když stojím na místě a točím volantem.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen

IS 300
micron: jako buráky, ale s kladivem.
Děkuji za rady, juknu na to. Je možné, že je to ložisko, ale kdyby bylo, nekřupalo by to pak furt
Mě to po chvilce přestane a jedu bez problémů dál. Včera jsem ji dal do vyhřívané garáže a nechal ji tam přes noc, musel jsem na ní udělat něco co v zimě venku nemůžu, a jak jsem ji dneska vytáhnul ven a rozjel se tak bylo všechno ok, žádný křupání nic.
Děkuji za rady, juknu na to. Je možné, že je to ložisko, ale kdyby bylo, nekřupalo by to pak furt

- Kenny
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
pokud to dela na miste muze to byt i cep v ramenu ale nejpravdepodobnejsi je lozisko v hornim ulozni a mohlo by se to projevovat i neuplnym vracenim volantu do stredove polohy pri jizde po rovne pekne ceste(neni to pravidlo) co se tyka toho ze jen kdyz mrzne muze tam byt zatecena voda ktera zmrzne a po par zatocenich led popraska tech variant je moc. nejlip to zjistis kdyz to ulozeni vydelas a zkusis stav. Kazdopadne bych to neresil starsim kompletem ale pokud mas dobry stav tlumicu vymenil bych jen to ulozeni at vis co tam mas. Veci z vraku nemam rad za mesic muze byt clovek tam kde byl 

TeLe 1000R - rpm11200 
nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo
1UZ-FE
H.-C32

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo

1UZ-FE
H.-C32
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
musí
vylítat víc kuliček... pak to bude louskat-křupat pořád
nejdřív sem si toho ani moc nevšímal... křuplo to jen párkrát... počkej tejden, než ti dojde zásobník střeliva
ps... sázim si na tohle.

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- Toro
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,cooper píše:Mno, jezdil jsem pomalu dva měsíce celkem intenzivně a pořád to dělá jen za studena, asi počkám a jakmile to bude dělat i po dvaceti kilometrech tak hurá do servisu a nechám rovnou udělat celou přední nápravu.
zjistil jsi přesně odkud to jde?
Varianta by taky byla servořízení, pokud ho tam máš... Nad tim se nikdo nepozastavil... Konkrétně vlhkost(voda) ve starém oleji... To by sedělo na ty mrazy... Potom že cca po 5 min to ustane (jak se zahřeje)... A taky na tu vyhřejvanou garáž...
Ale pokud tam servo máš... Pokud né, tak je to pasé...
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby

Omlouvám se za gr. chyby

Olej jsem měnil na podzim, takže že by tam byla vlhkost je málo pravděpodobné. Jde to od podlahy spolujezdce, levá přední část.
Ale včera mi rupla trubka od serva k řízení, vytekl mi komplet všechen olej, takže ji musím nechat vyměnit, chudinka zase stojí v servisu
Neví někdo kolik asi tak může stát nová? Předem dík
Ale včera mi rupla trubka od serva k řízení, vytekl mi komplet všechen olej, takže ji musím nechat vyměnit, chudinka zase stojí v servisu