Ve vedrech nestartuje

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Jospo
Člen Týmu

Ve vedrech nestartuje

Příspěvek od Jospo »

Mám takový dlouhodobější problém. Vždycky když je venku horko a v kabině je pořádné teplo, mám problém nastartovat - když otočím klíčem, vůbec to nesepne. Musím tím buď zkoušet cloumat, nebo počkat až interiér zchladne.

Přijde mi, že ve spínací skříňce se teplem roztáhnou nějaké kontakty a pak nedojde k sepnutí, když startuju.

Co teď s tím? Myslíte, že by si s tím v servisu dokázali poradit? Nechtěl bych kvůli tomu měnit všechny zámky, to by bylo asi hodně drahé....
Toyota Avensis LB 1.6 VVT-i (3ZZ-FE)
Mihal
Člen Týmu

Příspěvek od Mihal »

máme doma ten samý problém, jedná se mám dojem o výrobní vadu, problém je ve spínači, spínací skřínce,
Corolla E 11 liftback 1,6 4A-FE rv.98
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

Už se to tady na fóru někde řešilo. Spínací skříňky jsem bolestí Avensisů, mám pocit, že mi to začíná dělat taky :(. Jediná možnost opravy je výměna. Cenu nevím, ale dá se dohledat.
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Jospo
Člen Týmu

Příspěvek od Jospo »

lake-bodom píše:Už se to tady na fóru někde řešilo. Spínací skříňky jsem bolestí Avensisů, mám pocit, že mi to začíná dělat taky :(. Jediná možnost opravy je výměna. Cenu nevím, ale dá se dohledat.
Ok, díky za info. Zkusím obepsat nějakou autoopravnu a kdyžtak sem napíšu kolik by cca stála výměna.

Kdybyste věděli o slušném servisu v Brně, kde by to byli schopni za rozumnou cenu vyměnit, dejte pls vědět...
wrc50
Manager Týmu

nestartuje

Příspěvek od wrc50 »

měl jsem podobny provlem, na konci spinaci skrinky je tkz. ořech, ktery je přišroubovan do spinaci skřinky, vyrabí se ve španalsku - ten je treby vyměnit a je po problemu dodává se orig a stojí cca 2200,-Kč vyměnu jsem si idělal sam a je po problemu je to vyrobene z plastu a ten se po určité době vyhřeje a je konec
Jospo
Člen Týmu

Re: nestartuje

Příspěvek od Jospo »

wrc50 píše:měl jsem podobny provlem, na konci spinaci skrinky je tkz. ořech, ktery je přišroubovan do spinaci skřinky, vyrabí se ve španalsku - ten je treby vyměnit a je po problemu dodává se orig a stojí cca 2200,-Kč vyměnu jsem si idělal sam a je po problemu je to vyrobene z plastu a ten se po určité době vyhřeje a je konec
Super, diky za info. Nevis, jak se ten dil presne jmenoval? Zkusil bych to pak pohledat na netu a objednat...
famous
Člen Týmu

Příspěvek od famous »

Taky jsem řešil tenhle problém.Spínací skříňka se skládá z mechanické a elektické části,ta elektrická je v takovým plastovým futru,který se vyběhá a když je teplo vůle se ještě zvětší a nesepne,tu elektrickou část,která je přišroubovaná na mechanické musíš vyměnit,takže klíč a zámky zůstávají stejný.Tu výměnu zvládne každý šikovnější sám,cena dílu je okolo 2000,-Kč,v replice se nedělá,takže jen originál,z vrakáče bych to neriskoval,můžeš mít ten samý problém znovu.
Petr Polášek
Člen Týmu

Příspěvek od Petr Polášek »

Zdravím,myslím že jsem to tady už psal a jak píšou kolegové je to problém spodní kostky spínací skříňky.Mě to dělali ve Zlineru ve Zlíně a cena celkem 1600,- Oprava byla za půl hodiny hotová.
Avensis 1.8 (2016)
Corola 1.6 (2013)
Avensis 2.0 D-4,108kW (2006)
Avensis 2.0 D-4,110kW (2001)
Avensis 1.6 (1999)
Carina E 2.0 (1996)
Carina E 2.0 (1995)
Carina E 2.0 (1994)
Celica 2000GT (1989)
ZS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

možné řešení

Příspěvek od ZS »

Tento problém měl táta taky. Po dobu kdy jsme to neměli spravené vozil v pojistkové skříni v motorovém prostoru sirku, kterou přitlačil kontakty relé startéru, čímž nastratoval. Závadu jsme obešli nainstalováním tlačítkového spínače, který přemosťuje kontakty cívky relé (startéru).
maxwell
Manager Týmu

Re: možné řešení

Příspěvek od maxwell »

ZS píše:Tento problém měl táta taky. Po dobu kdy jsme to neměli spravené vozil v pojistkové skříni v motorovém prostoru sirku, kterou přitlačil kontakty relé startéru, čímž nastratoval. Závadu jsme obešli nainstalováním tlačítkového spínače, který přemosťuje kontakty cívky relé (startéru).
Uf to je ale řešení :roll: Pokud by chtěl někdo ušetřit, dá se velmi jednoduše celý problém vyřešit.Spínací kontakt, respektive jeho plastová vnější část se dá opravit.Jedná se jen o mechanickou závadu, prostě se vyžvejkne obdélníková štěrbina, kam zapadá klíč. Ztačí za pomoci tepla na obě delší podélné štěrbiny připlácnout z každé strany plíšek vhodných rozměrů a můžete zase dále startovat. :wink:
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
ottoman
Člen Týmu

Příspěvek od ottoman »

Zdravim. Nevim jestli ten problem, ktery tu popisujete a resite, je ten co mam ja. Kdyz je vedro tak nestartuju. Ale staci nechat klicek zapnuty po dobu cca 15 sec(ne startovat, ale otoceny tak ze sviti vsechny kontrolky) a pak to normalne nastartuje...(kontrolky zhaveni zhasinaji uz po cca 3sec). Myslite ze je to nejakym tim opotrebovanym orechem?? Vzhledem k tomu, ze staci mit pouze delsi dobu zapnutej klicek, tak mi tam ta mechanicka vada moc nesedi...

Jo, jeste sem si vzpomnel, ze obcas slysim z motoru pri pokusu o nastartovani jen takove cvaknuti. Ale kdyby to byla slaba baterka, tak se to nedeje jen ve vedrech ne?

Nemuze to byt nejaky rele....

Co vy na to...
Avensis Verso D4D 2006
Avensis Kombi D4D 2000
hytasi
Člen Týmu

Příspěvek od hytasi »

Souhlasím,že jestliže se závada projevuje za zvýšené teploty tak asi těžko půjde o mechanickou závadu ořechu spínací sříňky.
Toyota Avensis 2,4 kombi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“