Lexus IS 220d

modelové řady značky Lexus
Odpovědět
Martin:-)
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: ned 08.06.2008, 15:06
Kontaktovat uživatele:

Lexus IS 220d

Příspěvek od Martin:-) »

Kdo má zkušenosti s tímto modelem? Jedná se mě o nějáké problémy, tento model vlastním mám ho už něco přes půl roku od nového a až na pár problémů jsem spokojený jedná se mě o problémy se startováním (někdy trva dlouho nez nastartuje a když nastartuje tak se chviličku celí třebe jako by jel jen na 3 válce) a pak taky si stále nemohu zviknout na blinkry (už hodněkrád jse me stalo že se po prujezdu zatačkou vubec nevrátil, snažil jsem se to řešit i v servisu v Lexusu ale bylo mě řečeno že je to normální, což se mě nezdá). Prosím jestli máte nekdo s těmito problémy zkušenosti nebo je máte taky dejte vedět díky
Pavel Pavel
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: úte 10.06.2008, 11:57

odpověď

Příspěvek od Pavel Pavel »

Zdravím,

Navštivte autorizovaný servis a nechte si zkontrolovat 5 vstřik a přeprogramovat řídící jednotku.Mělo by to vyřešit problém se startováním.Návrat páčky do původní polohy je vždy závislý na poloze volantu.Jestliže nedosáhne určitého otočení v úhlu,tak nedojde k jeho automatickému vracení.
Martin:-)
Člen Týmu
Příspěvky: 2
Registrován: ned 08.06.2008, 15:06
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin:-) »

V servise jsem byl již nekolikrát a dá se říct neusěšně nakonec přišly s tím že je to vadný nejaký ventil ale ze je těžko přístupnej že se musi rozebrat kus motoru mezi tím to ale přestalo dělat takže jsem to nechal bejt jelikož nechci aby se to zbytečně rozebralo. Je mě jasné že volant musí rojít určitou olohou aby se vypnul blinkr ale snad pokud je adativní posilovač řízení tak se musí tento bod posovat aby blinkr vždy vypnul, třeba u BMW to tak funguje.
matus69
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1215
Registrován: stř 02.06.2010, 09:29

Příspěvek od matus69 »

Ahojte,

chystam sa na vymenu palivoveho filtra na IS220d, cena v servise nieco cez 50 euro, na elite 17-22euro...
A to je prave problem, ze v Elite maju 2 filtre, Neviete poradit, ktory z nich je ten pravy?

http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.as ... eId=100261

http://www.elitecat.sk/ArticleDetail.as ... eId=100261

vorped vdaka
matus69
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1215
Registrován: stř 02.06.2010, 09:29

Příspěvek od matus69 »

matus,hod sem nějaké foto tvého mazla.a dej vědět jak si s ním spokojený.po is pokukuji a uvažuji že si ho asi tak za rok pořídím,tak se poděl se skušenostmi dik
ahoj,
no priznam sa ze fotku nemam, ale je to tmavoseda metla, vybava luxury, cize na 17tkach.
auto som bral ako nove koncom roku 2006. Vyberal som medzi nim, bmw 320d a c220cdi. Mercedes isiel von z kola ako prvy, bol to este w203 a bolo to strasne hlucne - hned na zaciatok spomeniem ze ticho pri jazde, zaroven s nizkymi prevadzkovymi nakladmi a spolahlivostou boli hlavnymi kriteriami pri vybere.
320d je skvele auto hlavne motorom a zladenim s prevodovkou a je aj velmi tiche, ale v tej dobe bolo strasne drahe, interier desny a malo kratku zaruku. Navyse nie su ani spolahlive, a tak som siel do lexusa.

Po skoro 4 rokoch som s autom stale spokojny a nechcem ho menit.
Co sa tyka spolahlivosti, tak bol som na zvolavacke ECU, 5.vstreku a serva, raz sa mi rozvrzgalo sedadlo (vovnutri v chrbtovej casti) no a tyzden pred koncom zaruky som si presiel auto zospodu a nasiel som tecuce turbo. Servisujem v PPC, vsetko vzdy vyriesili k mojej spokojnosti, vratane toho turba (vymena za 2800 euro)
Okrem toho neboli ziadne zavady.

najazd mam maly, takze mozno sa pytate ze preco nafta, hlavne ked sa do lexusu vobec nehodi - je na to viac dovodov ako prevadzkove naklady, lepsia predajnosti a v neposlednom rade stal benzinak o cca 3500 euro viac ako naftak. Jednoducho, ja zijem motorkami, auto je pre mna premiestnovadlo z A do B a chcel som, ako som pisal, co najpohodlnejsie, najbezpecnejsie a prevadzkovo co najlacnejsie, nepotreboval som radost z jazdy a pod. Inak subjektivne si myslim, ze 220d ma lepsie jazdne vlastnosti ako 320d, ale o to nejde...

inak motor je najslabsim clankom auta - teda v nicom mi nevadi, okrem turbolagu.
Prevodovku mam este tu dlhu (na dvojke 95km/h, 6tka pri 130km/h 1900ot) ale super som si na nu zvykol a nedam na to dopustit - v meste staci 1-2-3.
Pred par mesiacmi som zistil, ze dialnicna 140tka je pri cca 2500ot ekonomickejsia na 5tke, takze 6tku (v tej rychlosti ma 2000ot) uz ani nepouzivam.
Pred rokom som zacal tahavat prives a v spojeni s naftakom je to super - tah pri cca 400kg privese stale dostatocny, spotreba prijatelna (mimo mesto s privesom cca 6.5 pri dodrzovani MPR)

k negativam, okrem teda turbolagu mi najviac vadi makky lak karoserie, fakt ze kazda blbost to auto oskrie, este aj penove kefy v autoumyvacke nechali stopy, takze uz len wapkou alebo rucne. Prijal by som troska dlhsie sedaky sedadiel.

Tuho rozmyslam, ale fakt ze neviem co vytknut, to auto je velmi dobre, tiche, nevrze, dobre sedi na ceste, je primerane tvrde (predtym som mal citroen a v pohode), spotreba OK, mozno malo miesta vzadu ale to ma v tejto triede kazda premiovka.

sa opytaj ked ta konkretne este nieco zaujima.
Odpovědět

Zpět na „Modelové řady“