Dotaz nejen na Pánka

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
rj72
Člen Týmu

Dotaz nejen na Pánka

Příspěvek od rj72 »

Zajímalo by mě několik věcí. Výhledově uvažuji o další nové Toyotě nyní jezdím se starým litrem, nový je zatím ještě vysoko, a tak je ve hře i Corolla a Avensis
1) Výrobní vada u 1,8 vvt-i - projevuje se jen u 1,8 (u 1,6 je to věc neobvyklá)?
2) Zvýšená spotřeba oleje se projevuje nejčastěji jen při dálničním a agresivnějším městském a nebo běžně i při 'normální' jízdě - zkoušeli jste olej s vyšší viskozitou při vyšší teplotě - 5w50?
3) Někde jsem něco četl o tom, že některý 1,4 D4D májí Delphi - jak to je?
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

ahoj,

ano aj motory 1,6 litra vvti mali problem so spotrebou oleja, ale neviem presne do ktoreho roku.

co sa tyka spotreby oleja pri dialnici atd. na corolle 1,4 benzin 4efe bola spotreba oleja pri sviznom style po meste a dialniciach max 0,3 litra na 1000 km, vacsinou vsak okolo 0,2l.

m.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
tupolev160
Člen Týmu

Příspěvek od tupolev160 »

Pokud jsi někde viděl ,1.4 diesel osazenou Delphi mohlo se jednat např. o citroen C3 1.4 16V HDI . Toyota používá v motorech 1.4D4D kod motoru je myslím 1ND-TV vstřikovače BOSCH vysokotlaké čerpadlo CP3 taky od Bosche. Motor z citroenu a toy . nemají nic společného. Stačí.?
zodik
Člen Týmu

Příspěvek od zodik »

Mám Avensis 1.6 vvti z roku 2002 půl roku, najel jsem s ním cca 10.000 km a nezaznamenal jsem žádný úbytek oleje.

Pokud uvažuješ o Avensisu, v žádném případě nedoporučuji motor 1.6, je slabý jako čajíček. Před Avensisem jsem měl Mondeo 2.0 (2002) a subjektivně je to jako přechod z oktávie do favorita. Hlavně v nižších otáčkách nemá 1.6 vvti žádný výkon, v podstatě řídím stále jednou rukou a druhou mám na šajtrpáce. To i můj starý Fiat Tempra 1.6 mi připadal živější. Při jízdě po dálnici je to lepší, optimálně nad 3500 otáček (asi efekt vvti), ale auto je takové neposedné, stále musím volantem korigovat směr. Mondeo sedělo jak přibité. Spotřeba - avensis 7.8 l, mondeo 8,5 l.
Avensis 2002 1.6 vvt-i sedan
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Ubytek oleje u motoru 1.8 i 1.6 VVTi se projevuje pri jizde ve vyssich rychlostech a obvykle se zacne projevovat u motoru, ktery ma nakrouceno kolem 90 000 km. Po svych zkusenostech uz bych nesel ani do jednoho z tech motoru :).

To zodik: srovnavas nesrovnatelne, protoze je uplne jasne ze 1.6 VVTi v avensisu bude oproti 2.0 v mondeu uplne jina trida. Mozna by se to dalo prirovnat k nejake koncernove 1.8, holt ani vymakana technika nikdy nenahradi o ctvrtinu vetsi objem...
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
zodik
Člen Týmu

Příspěvek od zodik »

To Tequilla:

Souhlasím s tebou, ovšem nabízet automobil střední třídy s motorem 1.6 byl prostě od Toyoty podraz. V této třídě automobilů by měly motory začínat na cca 100 kW. To je můj názor. Chybami se člověk učí. :cry:
Avensis 2002 1.6 vvt-i sedan
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

zodik píše:To Tequilla:

Souhlasím s tebou, ovšem nabízet automobil střední třídy s motorem 1.6 byl prostě od Toyoty podraz. V této třídě automobilů by měly motory začínat na cca 100 kW. To je můj názor. Chybami se člověk učí. :cry:
Uz jsme trochu OT, ale kazda automobilka nabizi pro modelovou radu celou sadu motoru, aby si kazdy mohl vybrat. U Avensise je 1.6tka (110 koni) zakladni motorizaci, presne stejne jako nabizi Ford u Mondea jako zakladni motorizaci take 1.6tku (opet 110 koni). Mam pocit, ze tyto motory se do aut davaji hlavne kvuli oblibenemu oznaceni v reklamach CENA OD a lidi na to u nas slysi. Nikdo nemuze chtit od zakladniho motoru v tak velkem (cti tezkem) aute zazraky. Co se tyce podrazu, tak jak bys oznacil Octavii se "zazracnym" motorem o obsahu 1.4? Ja bych to oznacil proste jako blbost lidi, kteri tuto kombinaci poridili :D.
Btw. mam i Yarise s 998 ccm a vybral jsem si ho proste proto, ze po svezeni a porovnani s Fabii 1.4 (o 1.2HTP nemluve) byl zivejsi a daleko zabavnejsi...A kdyz uz jsme byli u tech 1.6tek, tak mam k dispozici i Opela 1.6 Sedan a Opela 1.6 Caravan. Obe auta jsou desne liny a tak radsi jezdim Yarisem (nejradsi ovsem MR2kou ). :twisted:. Uzavrel bych to slovy klasika (ci nejakeho majitele americkeho auta): "Objem nicim nenahradis" :D :D :D a doplnil svym postrehem: "Nahradis, ale jen vyraznym snizenim hmotnosti"
Naposledy upravil(a) Tequilla dne stř 18.06.2008, 23:03, celkem upraveno 1 x.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Odpovědět

Zpět na „Avensis“