Vule rizeni na MR2

vše ohledně modelové řady MR2
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Vule rizeni na MR2

Příspěvek od jerry.s »

cus lidi, chtel bych se zeptat jestli nemel nekdo z vas rozebrane rizeni bez serva na mr2 sw20? dneska jsem zjistil ze mam malou vuli na ridici tyci u praveho kola ale vule neni u cepu jak jsem si puvodne myslel ale u hrebenoveho ustroji. je to schovane pod manzetou a rozdelane jsem to nemel tak bych se chtel zeptat jestli se neni ceho bat a zavada by sla odstranit jak se rika "na koleni" nebo s tim budu mset nekam do servisu kde pak budou muset znovu udelat geometrii.?
Nemate nekdo tip v cem by ta vule mohla byt? myslel jsem ze hrebenova tyc je vcelku od leveho kola k pravemu nebo se pletu?
TommyD
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TommyD »

já když jsem si dotáhl emerku, tak jsem měl na řízení povolený snad všechno,axiální řídící táhla jsem měl na dvou závitech,a vůli na hřebenu taky,udělal mi to jeden šikovnej mechanik u nás,nestálo to moc peněz něco kolem litra za práci a to my dělal i čepy,říkal že se tohle nemá podcenovat tak radši si s tim někam zajeď
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.s »

aha tak ze ty tyhla jsou k tomu hrebenu prisroubovane? tohle asi necham udelat v servise pac bych tam pak musel tak jak tak kvuli geometrii.. vule je opravdu nepatrna ale pri rychlejsi jizde uz je to znat a nehlede na to ze se mi vic sjizdi guma
Only_one
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Only_one »

já tohle mám na svojí taky, už to někdo opravoval ale vule stále jsou a nejsou zrovna malé. Takže jsem to vyřešil tak, že sem požádal JAKUZU aby mě dovezl z německa od Tojotařů celé řízení a tak se i stalo a bude se to v nebližsí době měnit.
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.s »

No tak ted jsem aspon o trosku klidnejsi ze s tim nemam problemy jenom ja :lol: akorad doufam ze to taky nebudu muset obednavat cele nove! :?
popr. nemeli jste to nekdo nekdy rozdelane? na obrazku v priloze jsem to zakrouzkoval cervene kde to mam volne tak bych se chtel prvni zeptat jestli to tam jde vubec nejak dotahnout nebo se to bude muset vymenit za nove?

Obrázek
TommyD
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TommyD »

přesně jak máš na obrázku,měl jsem stejnej problém a nakonec to zdokonalil i tim že mi tam nainstaloval pojistnej kroužek,a byl jsem na kontrole:) a vše je v cajku
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.s »

tak to jsem rad ze to jde aspon opravit. az bude trosku casu tak na to mrknu a uvidim co s tim pujde udelat
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja se u svoji celdy taky chystam vymenit tahla , cepy atd. aby to bylo novy. Koupeno uz mam takze do mesice vymenim - doufam ze to zmaknu na aute.

Jinak se mi vali doma rizeni z Celici 5.gen 3SGE, je trochu zasle ale netece - tahla by ale chteli vymenit a cepy taky

pak kdyztak podam reference, nebo byh to moh rozebrat a hodit jsem foto aby byla predstava :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
adrenix
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adrenix »

Opravoval som to na jednej mr, je to bezny problem. Na konci hrebena su silonove puzdra ak niekde praskne manzeta a dostane sa tam prach, lahko sa tie puzdra zoderu. Samotna vymena je nenarocna ale je potrebne zdemontovat riadenie. Nahradny diel - silonove kruzky sa daju objednat v toyote a je to lacne. Snad som pomohol:)
Toyota Starlet (sold)
Toyota MR2 (sold)
Toyota MR2 turbo(sold)
Toyota MR2 2,2i
kto nema turbo nema plnohodnotny zivot:)
adrenix@mr2.cz
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.s »

jak moc se musi demontovat to rizeni? musim mit dole cely hreben nebo staci sundat manzetu a odsroubovat ridici tahlo co vede ke kolu? o vikendu na to budu muset mrknout..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

TommyD píše:přesně jak máš na obrázku,měl jsem stejnej problém a nakonec to zdokonalil i tim že mi tam nainstaloval pojistnej kroužek,a byl jsem na kontrole:) a vše je v cajku
jde ten pobrázek nejak zobrazit velký aniž bych musel platit? já třeba na tom obrázku vubec nevidím co je zakroužkované :(
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

2 Idaho: nejspis vsechny obrazky co byly nahrany na to zkur. ukazto uz pro vetsinu z nas velky nebudou

p.s. je tam zakrouzkovana ta cast kde se sroubuje tyc rizeni na konec hrebenu , nebo jak bych to napsal - proste pod manzetou :wink:
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.s »

jj nejak se to pomrskalo a ani uz to poslat ve velkem formatu nejde.. i kdyz Pavo.B. to rekl za obrazek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

dneska se potvrdily Adrenixovi slova , cepy mam v pohode a mechanik rek ze je to vule v rizeni jak popisoval Adrenix , takze casem se na to taky vrhnu :wink:
adrenix
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adrenix »

som rad ze som mal pravdu, pretoze je to najlacnejsia zavada ktora moze sposobovat volu riadenia a buchanie hrebena.
Toyota Starlet (sold)
Toyota MR2 (sold)
Toyota MR2 turbo(sold)
Toyota MR2 2,2i
kto nema turbo nema plnohodnotny zivot:)
adrenix@mr2.cz
Odpovědět

Zpět na „MR2“