Jak snížit spotřebu a zvýšit výkon

vše o tuningu na vozech Toyota
Zamčeno
Uživatelský avatar
ombre
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1384
Registrován: pát 08.04.2005, 15:17
Bydliště: České Budějovice

Jak snížit spotřebu a zvýšit výkon

Příspěvek od ombre »

Tuto sekci využívám proto, že k ní má téma nejblíže. Nic hlubšího v tom nehledejte.

Pokud již máte na autě laděnou koncovku výfuku a v sání brzdicí vrtulku, tak určitě ještě nemáte generátor vodíku na 12 V z H2O.
citace: Pozestával se z plastové nádoby, ve které byly vnořeny dvě elektrody napojené na 12V baterii automobilu. Z nádoby vedla hadice, která byla napojena na sání adaptérem v místě, kde je připojena podtlaková hadice posilovače brzd. Elektrolýzou vody se měl uvolňovat vodík a mělo probíhat směsné spalování s benzínem.
...
Pokud ovšem chcete nějaký simply clever tip, jak udělat něco pro snížení spotřeby vašeho auta právě teď, pak tady nějaké jsou:
- kupte si jiné auto
- nejezděte autem trasy do 1km, bežné auto dosahuje na tomto úseku průměrné spotřeby 15-20l/100km
- z auta vyhažte všechny krámy, které jsou tam k ničemu. Zvláště manželky, tchyně a přítelkyně mají tendenci ukládat do auta různé předměty podle hesla "co kdybychom je potřebovali". 100kg nákladu = 0,4 l/100km.
- z auta odmontujte vše, co zhoršuje jeho aerodynamiku: Spoilery, mračítka, průduchy, zástěrky, nosiče zavazadel.
- při parkování couvejte do díry, manévrování při vyjíždění se studeným motorem je energeticky velmi náročné
- používejte navigaci, nebudete bloudit a snadněji objedete překážky v provozu
- vykažte do příslušných mezí rozumbrady, kteří šíří mezi lidem takové zběsilé rady, jako že je třeba za všech okolností vyřazovat na neutrál nebo vypínat motor na křižovatkách. Vyřazení nemá u moderních aut s elektronicky řízeným motorem v městském provozu téměř žádný vliv na spotřebu nebo ji dokonce může zvyšovat. Vypínat motor se z hlediska spotřeby paliva vyplácí až při stání delším než dvě minuty.
- vyviňte tlak na své zástupce v parlamentu, aby zrušili nesmyslné svícení ve dne, případně umožnili dodatečné dovybavování aut denním osvětlením na bázi LED.


Celý článek s popisem různých zlepšovacích fičur od člověka, který ví o čem mluví a o autech už "něco slyšel," najdete zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007122901

enjoy
Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Tuning“