Zdravím všechny,mám následující problém:palivoměr víceméně stále ukazuje plnou nádrž resp.ručička má stále tendence vychylovat se doprava nezávisle na množství paliva v nádrži.Pokud je motor nenastartován a obsah paliva třeba půl nádrže tak ručička ukazuje ze 2/3 plnou nádrž ale když motor nastartuji tak se ručička začne posouvat doprava. Když je nádrž úplně prázdná a motor nenastartován tak palivoměr ukazuje cca půl nádrže,rezerva se nikdy nerozsvítí.Mám-li např.půl nádrže a někde chvíli stojím s motorem na volnoběh tak se ručička začne vychylovat doleva(=má tendenci ukazovat správný stav),po rozjetí(=přidání plynu)jde opět doprava.
Plovák je v pořádku,na těle palivoměru v nádži je údajně nějaký odpor,který by snad toto mohl dělat(vypadá to,že ručička reaguje na přísun elektriky,ne na stav paliva v nádrži).
Mám 1.3 obsah a typ JT152EP82 1296cm 55KW,r.v 1993.
Za případné rady či komentáře předem díky.P2
palivoměr
Keď sa ti začne meniť poloha ukazovateľa na voľnobehu a pri zvýšených otáčkach, tak zrejme reaguje na zvýšené napätie pri zvýšených otáčkach, takže ti to tam zrejme niekde preráža, maš tam skratik. Skús si zmerať, či sa mení napätie na výstupu z nádrže, treba isť vylučovacou metódou, od nádrže, až po budík.
Toyota Starlet jednacelatri Xli
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere