Uvařená Celica

vše ohledně modelové řady Celica
Neri
Navigátor

Uvařená Celica

Příspěvek od Neri »

Tak, mam první zlou zkušenost se svojí láskou.V pondělí jsem se vydal na Vranovskou přehradu a asi 15Km před Moravskýma Budějovicema začla vařit. Od tý doby co jí mam jsem najel cca 2000Km.Vždycky když jsem přijel z práce byl puštěnej ventilátor. Říkal jsem si, že to je asi normální,při takovom vedru. Jo ještě než jsem s ní začal jezdit stála zhruba 7měsíců. Je možný, že by se kousnul termostat. Je fakt, že v pondělí bylo vedro jako kráva a moc jsem jí nešetřil. Nicméně jsem volnym tempem dojel do nejbližší dědiny dolil vodu, jemně ťuknul na termostat a dneska jsem s ní bez sebemenších problémů dojel domu. Zajímá mě jastli se nemohlo posrat něco jinýho. Jinak žádnej úbytek výkonu jsem nezaznamenal a olej je čistý a auto startuje normálně.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Mozna cidlo sahary( Leňulka vi vic) nam Celica taky varila, ale zatim je motor venku tak jsem nezjistil cim to je, jinak nam voda vylitala vzdy tak po 30 km z prepadu u ty nadobky :?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Neri
Navigátor

Příspěvek od Neri »

Sahara to 100% nebude, protože ta běžela jako o závod.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Zkoukni chladic - nekdy byva po letech zakydanej bordelem a v horkych dnech uz nechladi tak jako novej. Vyplatilo by se ho i pripadne vyndat, otocit vzhuru nohama a proplachnout prodem vody zahradni hadici. Mozna budes koukat co z nej vsechno vypadne.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

No v první řadě bych skusil vyndat termostat a vyskoušel ho jak otevírá v misce z vařící vodou nebo v kastrolu to je jedno pak ten chladič pumpa v háji asi nebude tam nemá co odejít leda ložisko s těsněním a to poznáš protože ti z poza něj bude týc voda je tam dirka.
Toyota Celica 2.0 turbo 4WD
My TOYOTA is fantastic
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Farock píše:No v první řadě bych skusil vyndat termostat a vyskoušel ho jak otevírá v misce z vařící vodou nebo v kastrolu to je jedno pak ten chladič pumpa v háji asi nebude tam nemá co odejít leda ložisko s těsněním a to poznáš protože ti z poza něj bude týc voda je tam dirka.
zkontorlovat termosta a napnutí řemene pohánející ho vodní pumpu, potom zkusit odvdzusnit a pkud to bud ezlobit dál tak vymenit chladič nebo pumpu / je otázka o učinnosti hladiče, ketrý muže být zarostlý nebo zanesený..
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

me to taky varilo, cidlo prestalo fungovat ale sahara jela, divne, vymenila jsem cidlo a je to ok, moznost je taky ze je spatny termostat, poznal si to nejak i na rucicce teploty? me se totiz ta rucicka nepohla za pulku a stejne to varilo :roll:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

taky byl problem asi v propustnosti chladice, kdyz se pak menil, uplne se rozpadl, takze tot taky problem, bylo toho tehdy vic dohromady
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Leňulka píše:me to taky varilo, cidlo prestalo fungovat ale sahara jela, divne, vymenila jsem cidlo a je to ok, moznost je taky ze je spatny termostat, poznal si to nejak i na rucicce teploty? me se totiz ta rucicka nepohla za pulku a stejne to varilo :roll:
Na saharu je čidlo na chladiči a na teplotu co ukazuje budík na motoru. Můžete dokoce vařit aniž by se sahara spustila. Třeba při zamrzlím chladiči. :)
Celica 4WD turbo 5.gen
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Idaho píše:
zkontorlovat napnutí řemene pohánejícího vodní pumpu,
rozvodaku :D
Ale jak rikaj pricpany chladic nebo decentni unik...skontroluj i jak to nevari jestli neklesla hladina,jak to nasaje bublinku atk to nehoni okruh...
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
Neri
Navigátor

Příspěvek od Neri »

Ručička teploty byla za hranicí svých možností :( .Dneska vyzkoušim termostat. Uvidíme.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Diablo píše:
Idaho píše:
zkontorlovat napnutí řemene pohánejícího vodní pumpu,
rozvodaku :D
Ale jak rikaj pricpany chladic nebo decentni unik...skontroluj i jak to nevari jestli neklesla hladina,jak to nasaje bublinku atk to nehoni okruh...
ups u celdy pohání vodní pumpu rozvodák?? sem si ješte nevšimnul :D to bude tím že jsme ji nerozebíral - u supry je pohánená drážkovaným řemenem proto mne to napadlo....
Neri
Navigátor

Příspěvek od Neri »

Takže termostat ok,(pro jistotu ho stejně vyměním) vzal jsem to k nám na servis a nechal změřit kompresní tlaky všechny měli kolem 10. Z chladiče jsou cítit spaliny. Prý je včudu těsnění pod hlavou.V pondělí se to bude rozebírat.Mám strach, aby nebyla pokroucená hlava nedej bože prasklá. :( To bych si to šel rovnou hodit na nejbližší stromek. Máte někdo zkušenosti s uvařeným motorem?Jinak jsem ještě vysledoval, že za studena chytá normálně a za tepla je to o dost horší.
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

mam zkusenost.. nebyla nikdy dobra.. jezdilo to treba 30 000 a pak to slo do kytek.. ale jinak jestli chces, tak mam 3SGE motor komplet nastrojenej.. sou tam KO pisni krouzky, ale sikula by si s tim poradil.. :-)
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

Mam s tim ten samej problem! Ted je auto v servisu, protoze jsem mel podezreni na tesneni pod hlavou! Mechanik mi rek, ze to bejt vubec nemusi a ze vymeni nejdriv ten vysypanej chladic a opravi cidlo na spinani sahary a odstrani ten manualni knoflik co tam zustal po predchozi majitelce! Jeste mi vrtaj hlavou ty zvyseny otacky co to melo, ale to bude asi nejlip vedet on! Az zjistim kde byla chyba hned napisu
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.88
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.89 - odstavena
Odpovědět

Zpět na „Celica“