CK Brno

využíváte je? Jaké máte zkušenosti?
g.man
Člen Týmu
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 02.09.2004, 16:38

CK Brno

Příspěvek od g.man »

Jaké máte zkušenosti ?
Když jsem se tam zajímal o koupi nového vozu, jakási paní mě pouze odkázala na prospekt, "tam to všechno je". Tak jsem koupil auto jinde. Když jsem je kontaktoval mailem ohledně objednání prohlídky neodpověděli.
Na garanční prohlídce se spletli a naúčtovali víc.
Havarované auto tam mám déle než 4 týdny. Nemám pocit, že by se nějak moc snažili. Spíš mi to připadá jak snůška výmluv. Nejdřív nemají díly - to zjistili po 3 týdnech, pak zas údajně zdržuje pojišťovna. Po dotazu na pojišťovně jsem se dozvěděl, že po 4 týdnech od nich dosud nedostali žádný doklad. Už jsem z nich na prášky. Docela se rozhoduji, že po opravě auto prodám a koupím jiné. Díky extrémní pomalosti servisu to už toyota určitě nebude. Moje zkušenost s tímto servisem je tragická.
psena
Člen Týmu
Příspěvky: 11
Registrován: sob 13.11.2004, 10:31

Příspěvek od psena »

V Brne je jeste Hukr, ale muj tatka ma karu taky z Videnske a nemel problem.Ale je fakt, ze on tam moc nejezdi, koupil Carinu E v roce 1994 a ted ma najetych 24 000km.....nic neni nemozne... :D
Uživatelský avatar
Banjo
Řidič
Příspěvky: 154
Registrován: čtv 02.09.2004, 11:14
Bydliště: Frýdek - Místek

Příspěvek od Banjo »

To je dost nechutné když servis odradí člověka od značky. To by měli vědět dovozci jak se jejich prodejci snaží. Takové saboterské prodejny by určitě nepodporovali. Docela to překvapí, že dnes v době boje o zákazníka si prodejny dovolí říct - vše je v katalogu.
Sakra psena taková je snem každého kupce ojetiny za 11 let 24 000 km. Tak to skoro za 3 roky půjde na druhou servisní prohlídku. Spočítal si otec kolik ho stál z původní ceny 1 km? Je to sice blbost, ale tak mně to napadlo.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
g.man
Člen Týmu
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 02.09.2004, 16:38

Příspěvek od g.man »

Tak jsem obdržel opravené auto z CK. Je to moje chyba, při přebírání jsem to pořádně nezkontroloval a až nyní jsem zjistil, že mi z auta zmizelo pár drobností. Vím, že už to nemohu nijak prokázat, no tak ať si alespoň dají pozor ti, co to čtou.
Uživatelský avatar
Jimmi
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7849
Registrován: čtv 22.07.2004, 10:26
Bydliště: Praha, Teplice

Příspěvek od Jimmi »

psena píše:...koupil Carinu E v roce 1994 a ted ma najetych 24 000km.....nic neni nemozne... :D
Nebyla by ta Carina náhodou na prodej....... :?: :?: :?: :)
g.man
Člen Týmu
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 02.09.2004, 16:38

Příspěvek od g.man »

Tak abych byl objektivní. Dnes jsem byl opět v tomto servisu. Ráno jsem jim předal seznam věcí, které byly poškozeny a taky toho, co se mi z auta ztratilo. Čekal jsem, že řeknou, že jsem si auto už odvezl a mám tedy smůlu. Tentokrát však překvapili v tom dobrém smyslu. Odvezli mě kam jsem potřeboval, pak zavolali, že už je vše hotové, přijeli pro mě a vše poškozené bylo vyměněno za nové a to co se ztratilo tam bylo nově zakoupené. A omluvili se. Tak jsem nyní na rozpacích. Možná jsem měl opravdu jen smůlu a ten "můj" mechanik asi nebyl z nejlepších.
Takže za dnešní řešení problému si zaslouží 1.
psena
Člen Týmu
Příspěvky: 11
Registrován: sob 13.11.2004, 10:31

Příspěvek od psena »

Banjo píše:To je dost nechutné když servis odradí člověka od značky. To by měli vědět dovozci jak se jejich prodejci snaží. Takové saboterské prodejny by určitě nepodporovali. Docela to překvapí, že dnes v době boje o zákazníka si prodejny dovolí říct - vše je v katalogu.
Sakra psena taková je snem každého kupce ojetiny za 11 let 24 000 km. Tak to skoro za 3 roky půjde na druhou servisní prohlídku. Spočítal si otec kolik ho stál z původní ceny 1 km? Je to sice blbost, ale tak mně to napadlo.
No pocital si to, je to tragicke....na druhou stranu, on si to auto bude drzet co nejdyl, ted prevazne stoji v dobre garazi, jezdi se v nem jen v lete a dlouhe trasy.Na normalni pojizdky ma Toyotu Corrolu.
Ale ja tatkovi tvrdim, ze kdyz auto nejezdi tak mu to snad skodi vic nez kdyby pravidelne jezdilo.Ale snad to tak dramaticke taky nebude.
Jinak uvnitr auta to voni stejne jak kdyz se auto privezlo fungl.... :D
TOm
Věčnej rejpal
Příspěvky: 571
Registrován: sob 03.07.2004, 12:23

Příspěvek od TOm »

Tak sem dneska poprve navstivil autorizovany servis C+K :D . Mel sem problem s nejakym rachotem v kufru...zavolal sem tam, ihned druhy den me prijali...mechanika sem provezl v aute, zjistil oc jde... Ja sem si zatim dal kaficko v autosalone...a za 20minut bylo vse opravene a konecne mi tam nic neboucha v kufru.... Mechanik prijemnej, ochotnej :wink: Tak to ma byt. Takze C+K davam 1*

:D

Takze servis mohu jen a jen doporucit! 8)
g.man
Člen Týmu
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 02.09.2004, 16:38

Příspěvek od g.man »

Garanční prohlídka :
1. Stěžoval jsem si na špatné stírání stěračů. Bylo mi řečeno, ať do nádobky ostřikovačů přidám šampón, že yarisi mají nepovedené stěrače a nikdo neví co s tím. Tak jsem si koupil ta nejobyčejnější ramínka, vyměnil je a stírá to parádně.
2. Měnili mně těsnění v chladícím systému, trochu ubývala kapalina.Po příjezdu domů jsem zjistil, že vůbec nedoplnili kapalinu.
Už jich mám plné zuby :twisted: . Doplatím leasing, prodám yarise a koupím auto na který bude normální servis a ne tihle "profíci".
Asi už jsem zaujatej, ale tohle všechno se prostě stalo.
Uživatelský avatar
Jošt
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: pon 27.06.2005, 11:28
Bydliště: Znojmo

C&K Brno

Příspěvek od Jošt »

Mohu potvrdit - neodpovídají na maily, telefony neberou nebo po oznámení, že přepojí, spojení skončí.
g.man
Člen Týmu
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 02.09.2004, 16:38

Příspěvek od g.man »

Po zvážení všech skutečností jsem se dnes rozhodl a Yariska prodal :cry: . Věřte nebo ne, ale moje rozhodnutí "zavinil" z 90% tento absolutně neschopný servis. Bylo toho docela dost, co jsem tam zažil, co se mi už nechce popisovat a co by se mi asi nepřihodilo ani u Lojzy z Horní Dolní, kterej si přivydělává opravami aut doma ve stodole poté, co mu končí šichta opraváře zemědělských strojů v místním kolchozu. Prostě jsem se nesetkal s horším servisem. Kdo je s jejich prací spokojen, přeju mu to. Vy, kdo se tam chystáte, si to důkladně rozmyslete :evil:
wong
Věčnej rejpal
Příspěvky: 545
Registrován: pon 28.02.2005, 01:06
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

a neni jednodussi zmenit servis, nez cele auto :?:
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
g.man
Člen Týmu
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 02.09.2004, 16:38

Příspěvek od g.man »

Autorizovaný servis je v Brně nyní jen CK. Hukrovi autorizaci odebrali. Záležet to na mně, tak to udělám přesně naopak, či spíše se snažím síť servisů rozšiřovat a nikoliv podstatně zúžit, jak to udělala Toyota. Takže sbohem Toyoto, odcházím k Octavii 1,8T 20V.
P.S.: Yarisek byl fajn, ale tohle auto (zvlášť motor :lol: ) má taky něco do sebe.
aevn
Řidič
Příspěvky: 219
Registrován: pát 18.11.2005, 21:53

Příspěvek od aevn »

No nevím, v dnešní době, zvlášť s tvými zkušenostmi, nechápu úlohu autorizovaného servisu - šampón do nádobky mi poradí i sousedka na to nemusím nikam jezdit, jestli jsou vadné stěrače tak prostě trvám na výměně, voda v nádobce(pokud máš na mysli) ti ubyde vždycky po výměně vody v chladiči, protože se vytlačí zbytek vzduchu a natáhne se kapalina a rachot v kufru si dokážu spravit sám, pokud se tam podívám. S tou chladící kapalinou by měl samozřejmě mechanik počítat, jestli chyběla voda přímo v chladiči, tak je to podstatný průser a asi není na závadu informovat o jednání a kvalitě služeb společnosti C+K importéra v Praze, protože tam je hlava co dohlíží na servisy. Pokud je vůbec nutnost provádět garanční prohlídky v autorizovaném servisu, tak se jedná o vizuální prohlídky a výměny kapalin, olejů, v případě litrového yarise odpadá rozvoďák, co z toho nedokáže udělat někdo jiný než jen a pouze autorizovaný servis? Různá těsnění, brzdy, řemeny, žárovky, oleje, filtry a kdovíco si nikdo nevycucá z prstu, ale pojede to koupit do autodílů, takže pokud auto není starší jak 50 let, tak tam prostě dostaneš díly nové a snadno dostupné a dokonce i karosářské díly přijdou docela brzy.
Tím, že auto prodáš, dodáš všemocnému C+K nového zákazníka, kterýmu hned dají do hlavy a vysvětlí mu, jak ses děsně špatně, nejspíš vůbec, staral o auto a hned mu ho půlku vymění. paráda. Takže můj názor=auto si nechám a jezdím jinam(jako že jsem to tak udělal), mám to levnější, rychlejší, telefon mi zvedají, mluví se mnou a auto mi ukážou i třeba vzhůru nohama, když jim vysvětlím, že je to nutný. Když šlápnu na brzdu, tak brzdím a když se mi to přehřívá, tak mám přes půl chladiče připlesklou vránu a ne málo vody. Já jsem prostě spokojenej, i když jsem proto musel něco udělat, nespolíhám se na autorizace ničeho a hlavně JEZDÍM!!!
g.man
Člen Týmu
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 02.09.2004, 16:38

Příspěvek od g.man »

Ti profíci mi měnili těsnění, protože lehce unikala chladící kapalina. Takže museli odpojit tu hadici, vyměnili to těsnění za nové, ale kapalinu pravděpodobně vůbec nedolili, protože tam nebyla. To jsem zjistil až po pžíjezdu domů. pochybuji, že by tam byla taková Ooooobr bublina. A i pokud ano, tak je to pořád jejich chyba, protože to teda měli prohřát a odvzdušnit.
Kdybych tady popisoval jak jsem v roli prosebníka neustále volal do servisu, jak vždycky slíbili, že auto už bude opravené a že zavolají a zase nic, jak nejdříve tvrdí, že auto už se bude lakovat a pozítří bude hotové a týden nato zjistí, že musí teprve něco objednat, aby to pak mohli opravovat...
Ne, děkuji, nechci. Měl jsem za život cca 10 aut, navštěvoval tedy různé servisy, ale s takovým jednáním jsem se prostě nesetkal.
Už je mi to jedno, kašlu na ně. Já už prostě Toyotu nechci, i když věřím tomu, že to auto samo o sobě je kvalitní. Ale to holt není všechno.
Kdo je v tomto servisu spokojen, tomu to přeju. Kdo z nich bude nešťastnej jako kdysi já a četl tyto řádky, tomu to přeju taky. Měl mi věřit.
Odpovědět

Zpět na „Značkové servisy Toyota“