Co vy a nakup nahradnich dilu na Celicu

vše ohledně modelové řady Celica
greddy
Věčnej rejpal

Co vy a nakup nahradnich dilu na Celicu

Příspěvek od greddy »

Zda se mi to nebo vsichni mechanici u nas jsou naprosty paka nebo tady zkratka je neorganizovanost v dilech a jejich vyrobe?
1. mechanik u opla - spojka oprava mesic a pul nacez si mi dovolil jeste rict ze mam v prdeli rpevodovku..proc ? protoze na zpatecku kdyz tocil pravym kolem tak se mu levy netocilo :D
2. staly mechanik - neustale mu udajne posilaji spatne dily.spatny kladky spatny remeny.posilaj to na trikrat..tak ja nevim je debil on nebo ty kdo to balej? ted se objednavali cepy a prisli 2x jiny no je to normalni? uz sem s timhle mechanikem skoncil a zacnu si to delat sam protoze tyden jen kuli cepum a navareni vyfuku to uz hranici s myma nervama...dokonce se rozciloval ze vyfuk ma o 2cm vetsi prumer nez stavajici trubka a nevi jak to ma navarit a vyrabi redukci :? a tohle neslysim prvne...tak ted chce abych mu dovezl techcnicak pac to chce objednat podle toho a ja mu jeste na papir pisu "celica 1990 3s-ge 115kw ST182 5Gen" co vic sem tam mel asi napsat..chytraka jeste na me delaj ramena ze ja sem uplne blbej :D boze proc neni vic lidi jako idaho a spol :roll: :twisted: jak muze nekdo delat mechanika a zaroven ani nevi co to je za typ auta....a jeste moje auto nazyva "exotem" :o))))) by me zajimalo co by delal kdybych mu tam dovezl novejsi bmw nebo R32GTR :D
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Greddy: jak bych Ti to jen....no...prostě se musíš smířit s tim, že MÁŠ exota :mrgreen:
A je fakt lepší si na tom dělat maximum sám, případně na veškerou práci dohlížet...
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

spis muj mechanik je exot :D...me prijdou ty dily z druhovyroby nejaky divny.idaho posilal jednomu mymu znamymu desticky na lanose a taky snad 3x a nepasovali.byl jsem u toho...asi to bude tim ze ho mel z AAA :D... ale stejne stalo to hodnekrat ze ty dily proste nesedej...

exot..fakt nechapu ej to uplne normalni auto.obycejnej motor prevodovka 4kola nic co by jiny auta nemeli :o)
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

2gredy: mno ja vzdycky jim matros dovezu. Je mi jasny ze to zkonej. Spojku mi udelal za necelí dva dny. Asi mas nakou smulu :?
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

no

Příspěvek od micron »

problemo... žádnej problem... mam šikovnej servis, celda je v ohnungu... a je to asi tim, že sem Exot :lol: ale koncovky mam menší- protože nejsem exot na Ntou, a vim, že 2 akorát se tam akorát vejdou bez redukce ťip ťop :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Lucky Boy
Člen Týmu

Příspěvek od Lucky Boy »

no kazdopadne v kazdym servisu co sem byl chteli i vinko
ja to dal vzdy do toyoty ale :roll:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

greddy píše:spis muj mechanik je exot :D...me prijdou ty dily z druhovyroby nejaky divny.idaho posilal jednomu mymu znamymu desticky na lanose a taky snad 3x a nepasovali.byl jsem u toho...asi to bude tim ze ho mel z AAA :D... ale stejne stalo to hodnekrat ze ty dily proste nesedej...

exot..fakt nechapu ej to uplne normalni auto.obycejnej motor prevodovka 4kola nic co by jiny auta nemeli :o)
s tím lanosem to bylo nadvakrát a jen proto že ten lanos byl 8V ( nebp 12V ??) a mel nápravu z 16V která ma uplne jiné brzdy... ( nebo to bylo obráceně? - proste mel přední nápravu z jiného vozu, jinak s dílama nebývá problém. Problém nastal ted nedávno, říkám jednomu majitely hondy, kup si originál pumpu ( vodní ) rozdíl 190kč na položce za 1000 te nezabije a za tu originál ručím.. ne vzal si druhovýrobu a ejhle druhovýroba byla určena pro více modelu než originál a mel0a jiný počet zubu - tlačila málo :(

Takhle je to se vším, mechanik se snaží ušeřit na dílech aby měl víc peněz pro sebe.. :(
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

prave to je ten problem.odted si veskery dily budu objednavat ja a on bude jen montovat..nebo spis se na to vrhnu ja sam :D ted to neslo pac nemam COcko.takze auto je doma a vysledek? mel udelat asi 7 veci
1)vymenit kapaliny v klime - to "udajne" neumi
2)zjistit proc mi plechove rachta vyfuk - na to se prislo byl to ten zadni tlumic kterej sel pryc
3)navarit novej...jak se vari novej vyfuk kterej ma vetsi trubku nez serie? s tim by nemel bejt problem ne? on z toho delal divadlo
4)nastavit predstih..bylo tam 13° misto 10° jak moc se to mohlo projevit na spotrebe?
5) udelat diagnostiku proc mi to zere.samozrejme nic neudelal tak to je na me :(
6)cepy vymeneny
7)kapalina brzd taky vymenena

jinak ten vyfuk je radny delo.je divny ze tam mam katalyzator i stredni tlumic a bez silenceru to ma aspon 100db.strasnej randal.musel jsem tam dat silencer pac to fakt neslo.sileny...ale je to na jednom sroubku tak se bude muset navarit aby nedrncel ten silencer...kazodpadne zvuk zajimavej..jen se mi zda ze to jede jinak..hur..nevim jestli je to placebo nebo ne...
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

ja mela auto v servisu jednou nebo dvakrat, no vlastne ani ne v servisu ale u znameho mechanika, delal na tom ja mu pomahala, clovek si musi umet pomoct sam a taky je to nejlepsi, vis co si tam davas za dily a jak si tu praci odvedl, takze radsi vsechno delam svepomoci, jistota je jistota, a mimo jine to cloveku da hodne praxe 8)
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

Lucky Boy píše:no kazdopadne v kazdym servisu co sem byl chteli i vinko
ja to dal vzdy do toyoty ale :roll:
V toyotě chcou vždycky vinko, ale v jiným servisu je jim k ničemu, těžko se dostanou k informacím od výrobce... Leda jako my ostatní 500 ká (nebo dokonce 1000 ani nevim) a poslat žádost do Prahy :) to by čekací lhůty nezkrátilo a ceny nesnížilo :)
Celica T20, r.v. 97, 1,8i 16v, 115 hp
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17

www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Já jsem teď dal auto kontrolovat v takovém všeservisu po ,,známosti".Moc práce to mechanikovi kterej se vážne snažil a nevymlouval nedalo a byl jsem při tom kontroloval ale jenom nápravy-podvozek.Dávám nazout nové pneu, taky mi dal mechanik opravit poškrábanej/5 cm/ a ťuklej disc/prý je plně srovnanej/ :lol: , geometrii budou dělat a pak dám vědět.takže v podstatě nic moc.Taky jsem v jednom sezení dal zkontrolovat klimu/snad nedopadnu tak že nebudou vědět kde ji zkontrolovat a event.naplnit/ a ještě budu psát Idahovi o zadní silentbloky na uchycení zadního stabilizáturu taky si myslím že podle VIN se najde spíše odpovídající díl a Idaho ho dokáže sehnat i z Toyoty když není alternativa a tu výměnu musí zvládnout snad každý jak jsem se na to díval jak je to uloženo a jakej je tam přístup tak moc práce na tom skutečně není.Mimochodem Idaho měl fajn jednání jen tak jsem mu volal o radu a otravoval a byl hodně vstřícnej v Toyote Ta holka za kec pultíkem byla otrávena tak že na můj dotaz zdali nechce něco na povzbuzení ať zrychlí klikání s myší řekla že měla v škole strojopis tím mě zabila. :wink: Co se týče Toyoty Celicy mi už pomalu dochází je asi dobré mít mechanika kterej dělal vícekrát tenhle typ auta a má zájem to dělat nejen vydělat :mad: Zjistil jsem že mým známým mechanikům dotaz na motor a převodovku ,elektriku na mé Toyotě nahání hrůzu ale možná je to mnou jsem debilně rejpavej a pedantnej.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

vesnicky mechanici no :o) motor je to skoro jako kazdej jinej.zadny specialni technologie nema..akorat ACIS a to je vlastne jeden kabel/cidlo pokud se nepletu..
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

To nebylo v Chrud. :D ale v Praze :lol: i když musím uznat že kluci se již tím oba neživěj,polepšili si :lol: a akorát mi někdy poraděj ,mám je nyní i tak z ruky.tak proto ten ,,novej" všeservis pak ti řeknu jak se snažej :wink: Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

greddy píše:vesnicky mechanici no :o)
bych si dovolil odporovat... já mám jednoho moc dobrýho, kterej se v celicách vyzná, ptže sám jednu má ;) a to, co jsem od něj pochytil a naučil se, mě nikdo jinej nenaučil... takže celkem dost věcí na celice si zvládnu udělat sám (aspoň doufám :D)... jinak moje celica v servisu nikdy nebyla, vždy jen domácí léčba :) vím co si na tom udělám a jak, takže se není na koho vymlouvat, že by to udělal špatně

no a pár dalších lidí s celicami se už párkrát k nám hlásilo na nějaký opravičky... :)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

tak to je snad neco jinyho logicky kdyz jednu ma sam doma tak si na tom aute vsechno udela sama tims e to nauci.ja mluvim o tech co provozuji remeslo v mistech kde jezdi jen bezny auta tudiz s takovyma autama nema zadny zkusenosit.bohuzel jako tady u nas :(
Odpovědět

Zpět na „Celica“