Vymena chladiacej kvapaliny

vše ohledně modelové řady Avensis
rasto
Řidič

Vymena chladiacej kvapaliny

Příspěvek od rasto »

Robil to niekto?
Aky je najlepsi sposob vypustenia/napustenia?
Pri napustani to moze byt problem doplnit, potom co motor vychladne a zavrie termostat.

R
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

A nutí tě něco k tomuto úkonu ? Já bych si nechal změřit bod tuhnutí kapaliny a pokud je to okolo -30 stupňů C , tak bych to nechal. Nikdy jsem na žádném autě chlad. kapalinu neměnil (nepočítám Š 1203, tam jo ) a nikdy jsem neměl žádný problém.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Viem si predstavit, ze ta chladiaca kvapalina straca casom (6 rokov) schopnost chranit a mazat.
Tak radsej by som chcel predist vymene povedzme cerpadla tym ze vymenim kvapalinu, co je zlomok ceny.

Alebo je lepsie pri vymene remena 210tis km rovno dat vymenit aj cerpadlo? samozrejme ze sa idu menit napinak a klatka.
fajry
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajry »

no vsak vypusti staru vodu a nalej novu. Aky problem?

Co sa cerpadla tyka, tak mechanik mi hovoril, ze pri kazdej druhej vymene rozvodov by sa zisla vymenit aj vodna pumpa - pre istotu. Ale to hovoril o corolle.
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk

sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Karel Danda píše:...nikdy jsem na žádném autě chlad. kapalinu neměnil... ...a nikdy jsem neměl žádný problém...
Chladící kapalina má v sobě antikorozívní látky, které po dvou až třech letech (dle výrobce kapaliny) ztrácejí účinnost.
Vyměnit problém není, vyteče to samo. Jediný problém je co s tím (do kanálu by se to lít nemělo).....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Asi to pocka dalsi mesiac ked budem mat na tachaci 210tis km a vymenim remen, pumpu ... a chladiacu kvapalinu.

R
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Kdyz jsem menil kapalinu ja,tak sem tam dostal o litr min kapaliny nez bylo psano v navodu.Samo ze pri studenem motoru,takze si myslim ze cast stare zustala za termostatem,dole na chladici je vypousteci ventil,ale nedokazu si predstavit to opravdu vypustit cele a to v horkem stavu,to by mohl bejt pekne uraz :-)
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Neviete niekdo kolko litrov chladiacej kvapaliny je pisane k T25, 2.0 D-4D, 85kw? Vdaka
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

V nějakých těch lubricant advisorech ( konkrétně Valvoline ) píšou 7,6 l. Snad se tomu dá věřit.
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/select.asp
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

dakujem
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Patrick
Člen Týmu

Re: Vymena chladiacej kvapaliny

Příspěvek od Patrick »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda někdo máte osobní zkušenost s výměnou chladící kapaliny na Avensis T25 diesel 93 kw? Chladící kapalinu jsem si koupil sám. Nicméně rád bych věděl, jak zhruba na tu výměnu,postup. Pod motor jsem koukal, odkrytoval, ale nic jsem tam pořádně neviděl - nějaký výpustný šroub/ventil. Zjistil jsem, že je tam špatný přístup snad ke všemu :/. U mého předchozího auta jsem měl kapalinu vyměněnou i s proplachem do hodinky. Tady si nevím rady.

Děkuji moc za každou radu.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Hezký den přeji, koukám, že asi nikdo, kdo tu bývá tak neví. Zkusím zavolat do Toy servisu, jestli poradí a o víkendu bych se na to rád vrhnul. Pokud mi tedy poradí.
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

Ahoj, pri pohlade z predu je na chladici vpravo dole vypstaci ventil na chladiacu kvapalinu...ak sa k nemu nedostanes, odpoj spodnu hadicu chladica (vlavo dole) a vypusti vsetko, co to da, idealne pri teplom motore.... Hadicu daj naspat a nalej cez expanzku novu kvapalinu....samozrejme treba pockat na zohriatie motora a otvorenie termostatu, a dolievat dalej...ale to asi vies.
Vela stastia.
Bloodymirko.
Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Ahoj, děkuji Ti za odpověď.
Já když ležel pod autem, tak jsem koukal a hmatal a na nic nepřišel. Teď o víkendu na to mrknu. Nicméně, když jsem sundal oba kryty pod motorem, tak jsem viděl pouze dvě silnější hadice, ale vzduchové, nikoliv s kapalinou. A místa tam je opravdu málo :/

No, uvidím zítra :)
Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Zdravím Vás, tak se mi podařila vyměnit chladící kapalina. Na levé straně u řidiče (kde je autobaterie), tak jsem odmontoval spodní kryt motoru, kde jde vidět tak záludně schovaný výpustný ventil - vzhledové to vypadá jako "umělá, bílá cca 2 cm dlouhá matka a je ze "šikma", která se odšroubuje a uvolní tak kapalinu, která vyteče přímo z otvoru vedle v chladiči přímým směrem dolů. Vypustil jsem zhruba 6l. Koupil jsem Sheron již naředěný a snad vše bude OK. Radil jsem se s výběrem s lidmi v oboru přes chladící kapaliny až přes Toy servis a zásadní důvod, proč kupovat originál Toy kapalinu, mi nikdo neřekl - spíše naopak.

Do toho jsem ještě vyměnil přední brzdové destičky a brzdovou kapalinu.

Vše jde zvládnout relativně v pohodě, až na to šílené zakrytování motoru. Jelikož u mého Avensisu, tam držel na různý způsob, protože originální úchytky jsou totálně vylámané a dát kus plastu zpět zabralo snad nejvíce času :)

Mějte se
Odpovědět

Zpět na „Avensis“