Když zkusim motor netočit tak dlouho, aby nastartoval s bubláním a zkusim ho natočit ještě jednou, tak už chytne krásně na brnknutí.
Nevíte, co by to mohlo být? Svíčky? Díky za radu.

Díky moc za radu, hned až dneska pojedu z práce, tak to zkusim.Martin z lesa píše:myslím že vím co máš na mysli. Když přijdeš ráno k autu, tak sešlápni jednou plyn až na podlahu.. pust ho a až pak otoč klíčkem.. Tím sešlápnutím se ti zapne sytič. Je možné, že tvé první startování bylo bez sytiče a při tom druhém se mohl tvým přidáním plynu zapnout. Jinak svíčky víš sám jak je tam dlouho máš a pak taky jaký tam máš. Já používám NGK BCRE527Y a jsem s nima spokojený, motor si hezky vrní a to už má najeto 280 tisíc. Tak zatím ahoj a zlom vaz. Martin
Tak jsem to zkoušel tímto způsobem: otočil jsem klíčkem, až se mi rozsvítily kontrolky, pak jsem sešlápl plyn až na podlahu, pustil a zkusil startovat, ale bohužel to samý... Mám zkusit jinej postup?Martin z lesa píše:myslím že vím co máš na mysli. Když přijdeš ráno k autu, tak sešlápni jednou plyn až na podlahu.. pust ho a až pak otoč klíčkem.. Tím sešlápnutím se ti zapne sytič. Je možné, že tvé první startování bylo bez sytiče a při tom druhém se mohl tvým přidáním plynu zapnout. Jinak svíčky víš sám jak je tam dlouho máš a pak taky jaký tam máš. Já používám NGK BCRE527Y a jsem s nima spokojený, motor si hezky vrní a to už má najeto 280 tisíc. Tak zatím ahoj a zlom vaz. Martin
Takže sepnutí sytiče záleží na svíčkách? Ptal jsem se, a svíčky NGK jsou tam nový.... Jenom nevim, jakej typ, to už zjistim... Zatím díky.Martin z lesa píše:to ani nemusíš rozsvěcet kontrolky.. stačí šlápnout na podlahu, pustit a pak startovat a jestli je to to samý.. tak kup nové svíčky. Já na svůj model podle katalogu mám dát BCR ... tak jsem je tam dal.. až je vyměníš, tak uvidíš. I ta moje princezna je na svíčky dóóóst vybíravá a hlavně háklivá
Tak dobrá, oprava: Celkově toyoty, které znám, startují déle, pokud pár dní stály. Tj. 3 - cca 7 vteřin, dle teploty. Myslím, že prostě v systému nedrží palivo. V servisu mi potvrdili, že dlouhý start po dlouhém stání je u toy běžný. Každopádně, když před studeným startem nechám pár vteřin tikat čerpadlo, startuje lépe. Když je mráz, nechám natlakovat čerpadlo, pak startérem převalím motor tak o dvě otáčky, zopakuji a pak chytne hned, ale rád bych se tohoto zbavil, páč mě to NEBAVÍJimmi píše:Čemu říkáš déle....? Mě to po týdnu stání chytí na druhou otáčku startéru, jinak hned během té prvníombre píše:...jinak toy celkově startují déle...![]()
Neměl bys lepší obrázek té trysky.....?
Tak dobrá, oprava: Celkově toyoty, které znám, startují déle, pokud pár dní stály. Tj. 3 - cca 7 vteřin, dle teploty. Myslím, že prostě v systému nedrží palivo. V servisu mi potvrdili, že dlouhý start po dlouhém stání je u toy běžný. Každopádně, když před studeným startem nechám pár vteřin tikat čerpadlo, startuje lépe. Když je mráz, nechám natlakovat čerpadlo, pak startérem převalím motor tak o dvě otáčky, zopakuji a pak chytne hned, ale rád bych se tohoto zbavil, páč mě to NEBAVÍJimmi píše:Čemu říkáš déle....? Mě to po týdnu stání chytí na druhou otáčku startéru, jinak hned během té prvníombre píše:...jinak toy celkově startují déle...![]()
Neměl bys lepší obrázek té trysky.....?