První startování u E9

vše ohledně modelové řady Corolla
enikybeniky
Řidič

První startování u E9

Příspěvek od enikybeniky »

Nemáte někdo zkušenost se špatnym prvním startováním u E9? Když chci ráno nastartovat, tak musim klíček držet dýl, než naskočí, když už naskočí, tak "bublá" a pak teda najede už v pohodě, někdy stačí jednou prošlápnout plyn a je to v pohodě. To samý zase dělá, když po delší době, např. po práci chci odjet.
Když zkusim motor netočit tak dlouho, aby nastartoval s bubláním a zkusim ho natočit ještě jednou, tak už chytne krásně na brnknutí.
Nevíte, co by to mohlo být? Svíčky? Díky za radu. :cry:
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Martin z lesa
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z lesa »

myslím že vím co máš na mysli. Když přijdeš ráno k autu, tak sešlápni jednou plyn až na podlahu.. pust ho a až pak otoč klíčkem.. Tím sešlápnutím se ti zapne sytič. Je možné, že tvé první startování bylo bez sytiče a při tom druhém se mohl tvým přidáním plynu zapnout. Jinak svíčky víš sám jak je tam dlouho máš a pak taky jaký tam máš. Já používám NGK BCRE527Y a jsem s nima spokojený, motor si hezky vrní a to už má najeto 280 tisíc. Tak zatím ahoj a zlom vaz. Martin
Corolla 89, 1.6 16V 66/90 Liftback *červená*
enikybeniky
Řidič

Martin z lesa píše:myslím že vím co máš na mysli. Když přijdeš ráno k autu, tak sešlápni jednou plyn až na podlahu.. pust ho a až pak otoč klíčkem.. Tím sešlápnutím se ti zapne sytič. Je možné, že tvé první startování bylo bez sytiče a při tom druhém se mohl tvým přidáním plynu zapnout. Jinak svíčky víš sám jak je tam dlouho máš a pak taky jaký tam máš. Já používám NGK BCRE527Y a jsem s nima spokojený, motor si hezky vrní a to už má najeto 280 tisíc. Tak zatím ahoj a zlom vaz. Martin
Díky moc za radu, hned až dneska pojedu z práce, tak to zkusim.
Jenom jeden dotaz: nevoddělám tím prošlápnutím katalyzátor?

Takže jestli to fakt bude fungovat, tak bude v pr.... sytič, co? :mad:
Já jsem to autí teprve nedávno kupoval, takže svíčky jsem do tho nerval já, ale říkal, že tam NGK jsou... Sice nevim, jak dlouho a jakej typ, ale snad jsou v klidu...
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Corsair
Člen Týmu

Příspěvek od Corsair »

Martin má pravdu já si stáhl manuál na E11 a jsou tam asi 3 druhy startování,jsi li Němec,jiná evr.země nebo uplně jinde a k těm různé varianty se sešlápnutým plynem a to ještě za studena,tepla,zima léto,sice to moc nechápu ale asi na tom něco bude.C
:)
Martin z lesa
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

nazdárek

.. tím sešlápnutím jen a pouze aktivuješ sytič ... nastartuj a nech jí chvíli běžet,, až ti otáčky po chvíli stoupnou k 1500-2000/min, tak jenom brnkni nohou o plyn a uvidíš jak otáčky ihned spadnou na 750-1000/min. , záleží jak to bude ohřátý. Tím ťuknutím o pedál se sytič hned vypne.. nic tím neničíš. Jinak u těch NGK zkontroluj vzdálenost elektrod, jsou dost měkké a vzdálenost se může časem zvětšit a pak ti bude občas škubat.. Já teď koupil nové BCRE527Y, vzal jsem měrky a mezi elektrodama byla vzdálenost 0.75.. nevím kolik mají mít, měli všechny stejně, tak jsem je tak nechal.. Martin
enikybeniky
Řidič

Martin z lesa píše:myslím že vím co máš na mysli. Když přijdeš ráno k autu, tak sešlápni jednou plyn až na podlahu.. pust ho a až pak otoč klíčkem.. Tím sešlápnutím se ti zapne sytič. Je možné, že tvé první startování bylo bez sytiče a při tom druhém se mohl tvým přidáním plynu zapnout. Jinak svíčky víš sám jak je tam dlouho máš a pak taky jaký tam máš. Já používám NGK BCRE527Y a jsem s nima spokojený, motor si hezky vrní a to už má najeto 280 tisíc. Tak zatím ahoj a zlom vaz. Martin
Tak jsem to zkoušel tímto způsobem: otočil jsem klíčkem, až se mi rozsvítily kontrolky, pak jsem sešlápl plyn až na podlahu, pustil a zkusil startovat, ale bohužel to samý... Mám zkusit jinej postup?
Martin z lesa
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

zdar

to ani nemusíš rozsvěcet kontrolky.. stačí šlápnout na podlahu, pustit a pak startovat a jestli je to to samý.. tak kup nové svíčky. Já na svůj model podle katalogu mám dát BCR ... tak jsem je tam dal.. až je vyměníš, tak uvidíš. I ta moje princezna je na svíčky dóóóst vybíravá a hlavně háklivá :lol:
enikybeniky
Řidič

Re: zdar

Martin z lesa píše:to ani nemusíš rozsvěcet kontrolky.. stačí šlápnout na podlahu, pustit a pak startovat a jestli je to to samý.. tak kup nové svíčky. Já na svůj model podle katalogu mám dát BCR ... tak jsem je tam dal.. až je vyměníš, tak uvidíš. I ta moje princezna je na svíčky dóóóst vybíravá a hlavně háklivá :lol:
Takže sepnutí sytiče záleží na svíčkách? Ptal jsem se, a svíčky NGK jsou tam nový.... Jenom nevim, jakej typ, to už zjistim... Zatím díky.
schimiGTi
Řidič

Příspěvek od schimiGTi »

Jenom vím že mi favorit taky vždycký špatně startoval a pak jsem jednou studoval manuál a tam psali jak už jste zmínili za studena promáčknout a startovat, ohřátý na půl plynu a horký motor (v létě) s plným plynem a pak už jsem to dodržoval a chytal krásně, ale jestli v toy to funguje stejně netuším.
Corolla E9 1.6 92kw GTi Liftback -> ex
Corolla E10 1.3 55kw Xli Sedan - do 174 tkm benzín 6,7L/100km; poté LPG 8,5L/100km 1,5Kč/km ale jezdím svižněji :-)
Corolla E15 1.4 D4-D 66 kw Sol Sedan Obrázek
enikybeniky
Řidič

Tak když příjdu do auta, tak otočím klíčkem do rozsvícení kontrolek... Počkám, pak startuju, ale ani to nepomáhá... Když točím dýl, tak nastartuje, ale na můj vkus točí dost dlouho... Když točím míň, tak aby naskočil, tak motor bublá, pak ho promáčknu a chytí se... Další starty jsou naprosto špičkový... Zkoušel jsem i prošlápnout před startem, ale taky nic.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Pomáhá aditivum do paliva na pročištění vstřiků, občas dávat velfobin a vyčistit vstřikovací tryku studeného startu, která je umístěna na sacím rozvodu. Samozřejmě pouze vzduchem.
Na fotce je 4A-FE.
Obrázek

Jinak toy celkově startují déle, mají jen jedno čerpadlo a palivový systém, u kterého, nevím proč, padá tlak.
To čerpadlo je (pokud není okruh natlakován) slyšet, když se sepne klíček do II. polohy. Ale je to slyšet spíše někde v garáži a jen když je hrobové ticho.
Obrázek
enikybeniky
Řidič

Ještě jeden dotaz k tématu: mohlo by to být baterkou? Podle tabulek by tam měla být 60 a já tam mám 44.... Může to mít vliv na první start? :?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

ombre píše:...jinak toy celkově startují déle...
Čemu říkáš déle....? Mě to po týdnu stání chytí na druhou otáčku startéru, jinak hned během té první 8)

Neměl bys lepší obrázek té trysky.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Jimmi píše:
Čemu říkáš déle....? Mě to po týdnu stání chytí na druhou otáčku startéru, jinak hned během té první 8)

Tak dobrá, oprava: Celkově toyoty, které znám, startují déle, pokud pár dní stály. Tj. 3 - cca 7 vteřin, dle teploty. Myslím, že prostě v systému nedrží palivo. V servisu mi potvrdili, že dlouhý start po dlouhém stání je u toy běžný. Každopádně, když před studeným startem nechám pár vteřin tikat čerpadlo, startuje lépe. Když je mráz, nechám natlakovat čerpadlo, pak startérem převalím motor tak o dvě otáčky, zopakuji a pak chytne hned, ale rád bych se tohoto zbavil, páč mě to NEBAVÍ :-(.
Lepší fotku bohužel nemám.

2 eniky: silnější baterka pomůže, hlavně v zimě, ale jde hlavně o vybíjecí proud v ampérech (aspoň 480 A dle EN), nikoliv kapacita v Ah.
Naposledy upravil(a) ombre dne čtv 14.06.2007, 10:34, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Jimmi píše:

Tak dobrá, oprava: Celkově toyoty, které znám, startují déle, pokud pár dní stály. Tj. 3 - cca 7 vteřin, dle teploty. Myslím, že prostě v systému nedrží palivo. V servisu mi potvrdili, že dlouhý start po dlouhém stání je u toy běžný. Každopádně, když před studeným startem nechám pár vteřin tikat čerpadlo, startuje lépe. Když je mráz, nechám natlakovat čerpadlo, pak startérem převalím motor tak o dvě otáčky, zopakuji a pak chytne hned, ale rád bych se tohoto zbavil, páč mě to NEBAVÍ :-(.

2 eniky: silnější baterka pomůže, hlavně v zimě, ale jde hlavně o vybíjecí proud v ampérech (aspoň 480 A), nikoliv kapacita v Ah.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“