Stránka 1 z 1

Corolla combi vs. C-HR

Napsal: úte 03.09.2024, 10:01
od Tomi71
Ahoj všem, je tady někdo, kdo váhal mezi nákupem ojetiny C-HR a Corollou combi TS a co rozhodlo pro nákup Corolly? Mám Priuse II generace, r.v. 09/2007 se 130 000 km a zvažuji, že bych ho nahradil novějším hybridem. Jde mi mimo jiné i o výšku nasedání? Je to moc velký rozdíl? Má corolla combi opravdu tak moc nízký posez a nasedání? Přeci jen už mám taky přes 50 a mé auto využije občas i 80letý taťka. C-HR mně láká, ale trochu odrazuje prostor na zadních sedadlech a výhled z oken i otevírání dveří. RAVka je pro mně už zbytečně velká. Díky za reakce

Re: Corolla combi vs. C-HR

Napsal: úte 03.09.2024, 13:02
od Lucifer23
Kup radši Forda Kugu 2.5 hybrid. Totožná technika, velkej kufr a skvělej posaz. Ch-r je dizajnovka a nic než temnou komoru vzadu a malej kufr nenabízí. Corolla TS je fajn, ale fakt nízká a hrozně špatně odhlučněná od kol. Já Kugu taky očumuju a Toyoty mám moc rád. Měj šťastnou ruku při výběru.

Re: Corolla combi vs. C-HR

Napsal: úte 03.09.2024, 14:04
od Tomi71
No klasická Corolla asi není řešení, Corolla Cros je moc mladá a cenově vysoko, ještě budu muset opravdu koukat po ojeté RAVce :-) Ale to bude v mé cenové hladině starší ročník. Líbila by se mi RAV4 plug-in - na ty moje přebytky a nájezd by to bylo ok, ale to je bohužel cenově úplně mimo, to už ted levněji vychází ta BZ4X.
Já letos v počátku roku dodělal na domu FVE a říkal, že další auto už bude do zásuvky, ale bohužel je to ještě cenově vysoko a zas tolik přebytků nevyprodukuju - za měsíc 150-200 kWh (nechtěli jsme zbytečně předimenzovat a ani na jih více nevyšlo). Jediný co mně zajímalo a šlo by cenově, tak je ojetý Hyundai Ionic electric okolo 15 000 eur, ale moc se mi nechce do Hyundai jít, tak si říkám, že ještě vyčkám až s něčím lepším přijde Toyota, protože BZ4X se mi třeba líbí, ale to je sakra cenově vysoko, už je to docela velké auto a má mouchy s dojezdem a nabíjením.

Re: Corolla combi vs. C-HR

Napsal: sob 07.09.2024, 20:38
od slabostka
Ta chr je fajn ak vzadu nejazdia casto dospeli. Ved si tu corollu vyskusaj - vsetko je individualne, ja mam tiez cez 50, tiez radsej sadam do vitary ci RAVky - tu ale paradoxne musim pri nastupe kusok ohnut krk😁 - ale "moje" auto je auris - praca a mesto s dcerou skola kruzky no a da sa to zvladnut. Cize zavisi od chrbta a poctu jazd.
Mozes este pockat kym ceny viac padnu. Napr. Mazda ma teraz aspon u nas celkom slusne zlavy plus dost skladoviek.

Re: Corolla combi vs. C-HR

Napsal: pon 09.09.2024, 07:19
od Tomi71
Díky, asi vyčkám, až ceny padnou dolů, nic mně netlačí, Prius zaítm funguje bez problémů, akorát, že by se dal ještě výhodně prodat, i když jak jsem psal, je docela škoda se tajového držáku zbavovat. Skladovky mně nezajímají, nové auto ani předváděcí kupovat nebudu, na to nemám a při mém nájezdu do 10 000 km to nedává smysl.Říkal jsem si něco do 350-370 tisíc, pokud bych bral elektromobil, tak bych možná mohl přidt s tím, že se to vrátí finančně, když budu nabíjet z té mojí domácí fotovoltaiky, i když při tom mém nájezdu to bude trvat déle...