Benzinovy motor se nevypne,ikdyz jede elektromotor
Benzinovy motor se nevypne,ikdyz jede elektromotor
Cauko vsem.
Stala se me takova vec ..Po ceste jsem si vsiml,ze jedu na baterii ,ale benzinovy motor tocil 1000 otacek ,ikdyz jel elektromotor.Auto zahrate ..Vubec ten motor nevypinal za zadne situace...
Trvalo to asi tak 30 km .Pak vse v normalu..
Nestalo se to nekomu?
Napadl me filtr pevnych castic,ale ten by potreboval vic otacek nez jen 1000 ne ?
Pripadne diky za odpovedi.
1.8.hybrid r.v. 2020
Stala se me takova vec ..Po ceste jsem si vsiml,ze jedu na baterii ,ale benzinovy motor tocil 1000 otacek ,ikdyz jel elektromotor.Auto zahrate ..Vubec ten motor nevypinal za zadne situace...
Trvalo to asi tak 30 km .Pak vse v normalu..
Nestalo se to nekomu?
Napadl me filtr pevnych castic,ale ten by potreboval vic otacek nez jen 1000 ne ?
Pripadne diky za odpovedi.
1.8.hybrid r.v. 2020
Re: Benzinovy motor se nevypne,ikdyz jede elektromotor
Má ten hybrid vůbec filtr pevných částic, neřekl bych.
Corolla 1.8 z roku 2020 nema GPF. Toto co popisujes sa stava aj mne, napr. z casu na cas si moze dobijat baterky do 100%. Ten hybridny system ma vlastny zivot.
Corolla TS 1.8 Hybrid (2021)
že ide spaľovák a elektromotor spolu je normálne - pohony sa rôzne kombinujú... keď odmyslíme "poruchu" tak je to nastavené svojim algoritmom do ktorého ide mnoho premenných - napr. inak ti vypne motor na semafore keď máš D a inak keď máš N, inak keď máš klimu alebo len vetranie či ohrev,svetlá,spotrebiče,stav nabitia baterie..... GPF nezvykli mať kedže 1.8 je nepriamy vstrek a tie netvoria veľa sadzí - to sa ale mohlo legislatívne zmeniť, možno už všetky musia mať GPF-to neviem... myslím že najlepšie je veľmi to nesledovať, je to vyladené správne. Ak ale máš pocit že je s tým problém kľudne to pri serviske nahlás.
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Nemyslim si ze by ta klima na to mala az tak vyrazny vplyv.
Pouzivam a mam ju spustenu v AUTO takze je zapnuta vlastne neustale.
Z vlastnej skusenosti mam odsledovane, ze je klima menej narocna na system ako kurenie v zime.
Pokial ide o GPF tak tento motor ho nema ani v novsich modeloch. Dovod je ten, ze motory vyvinute pred urcitym rokom tusim 2019-2020 (nechce sa mi to hladat mozno to dakto upresni) GPF nemuseli mat.
A hoc je motor pouzity aj v modeloch po roku 2019-2020 tak motor nebol nijak modifikovany a teda stale nim vyrobca obchadza povinnost GPF.
Co je stale velmi dobre. Takze aj model z roku 2024 by podla vsetkeho v pripade motora 1.8 nemal disponovat filtrom pevnych castic.
Ani v testoch ci clankoch sa o GPF nikde nepise. Pri motore 2.0 je to vsak uz inak. Ten ma GPF od zaciatku.
Pokial ide o 100% kapacity baterie tak nikdy to tak nie je. Je to iba graficky udaj. V reale sa bateria nabija v rozmedzi 20-80%. Je to kvoli zivotnosti baterie. Ale to iba na okraj.
A pokial ide o samotny problem tak to osobne vidim ako vynimocnu anomaliu.
Treba okrem otacok sledovat aj realnu a okamzitu spotrebu.
Stava sa to obcas aj mne, ze otacky su na 1000, ale spotreba je nulova a az po urcitej dobe sa rezim prepne automaticky na EV a zaroven aj otacky padnu na nulu.
30 km je podle mna az prilis vela na to aby to bol realny udaj.
A nemyslim si ze by mala na to az tak vyrazny vplyv klimatizacia.
Niekedy vie ten hybrid krasne "kecat" nezmysli. Nemam to sice odmerane diagnostikou no staci sa do toho systemu trochu vzit a sledovat ho aj v inych situaciach.
Preto by som osobne ten udaj nabral prilis tragicky.
A az v pripade , ze by sa to znovu opakovalo tak by som sa na to viac zameral a ako poslednu variantu by som zvolil servis.
Pouzivam a mam ju spustenu v AUTO takze je zapnuta vlastne neustale.
Z vlastnej skusenosti mam odsledovane, ze je klima menej narocna na system ako kurenie v zime.
Pokial ide o GPF tak tento motor ho nema ani v novsich modeloch. Dovod je ten, ze motory vyvinute pred urcitym rokom tusim 2019-2020 (nechce sa mi to hladat mozno to dakto upresni) GPF nemuseli mat.
A hoc je motor pouzity aj v modeloch po roku 2019-2020 tak motor nebol nijak modifikovany a teda stale nim vyrobca obchadza povinnost GPF.
Co je stale velmi dobre. Takze aj model z roku 2024 by podla vsetkeho v pripade motora 1.8 nemal disponovat filtrom pevnych castic.
Ani v testoch ci clankoch sa o GPF nikde nepise. Pri motore 2.0 je to vsak uz inak. Ten ma GPF od zaciatku.
Pokial ide o 100% kapacity baterie tak nikdy to tak nie je. Je to iba graficky udaj. V reale sa bateria nabija v rozmedzi 20-80%. Je to kvoli zivotnosti baterie. Ale to iba na okraj.
A pokial ide o samotny problem tak to osobne vidim ako vynimocnu anomaliu.
Treba okrem otacok sledovat aj realnu a okamzitu spotrebu.
Stava sa to obcas aj mne, ze otacky su na 1000, ale spotreba je nulova a az po urcitej dobe sa rezim prepne automaticky na EV a zaroven aj otacky padnu na nulu.
30 km je podle mna az prilis vela na to aby to bol realny udaj.
A nemyslim si ze by mala na to az tak vyrazny vplyv klimatizacia.
Niekedy vie ten hybrid krasne "kecat" nezmysli. Nemam to sice odmerane diagnostikou no staci sa do toho systemu trochu vzit a sledovat ho aj v inych situaciach.
Preto by som osobne ten udaj nabral prilis tragicky.
A az v pripade , ze by sa to znovu opakovalo tak by som sa na to viac zameral a ako poslednu variantu by som zvolil servis.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
No nebyl jsem si jisty cim to bylo.
Kazdopadne jsem se malinko lekl..
Pouzivam na malem displeji obraz dobijeni.
Tak krasne vidim otackomer.
Klima byla off .Kazdopadne to asi bylo klasicke dibijeni baterie asi nebo nejaky titil DDD.
Ted vse v poradku.
Diky moc za info panove...
(Nicmene graficka chyba to nebyla na krizovatce bylo slyset jak jede motor)
Kazdopadne jsem se malinko lekl..
Pouzivam na malem displeji obraz dobijeni.
Tak krasne vidim otackomer.
Klima byla off .Kazdopadne to asi bylo klasicke dibijeni baterie asi nebo nejaky titil DDD.
Ted vse v poradku.
Diky moc za info panove...
(Nicmene graficka chyba to nebyla na krizovatce bylo slyset jak jede motor)
na okraj - môj "starý" hybrid jednoznačne nevie motorom dobiť batériu - len cez generátor a kolesá.. U mňa bežiaci motor u stojaceho auta baterku v žiadnom prípade nenabíja. U vás?
Klima- ohrev - u mňa jednoznačne mení to ako sa hsd správa.
Na RAV4 napr. tie animácie ani nesledujem jednoducho jazdím ako potrebuje. Samozrejme využívam rekuperáciu naplno aj keď RAV4 rekuperuje na môj vkus až veľmi intenzívne
Klima- ohrev - u mňa jednoznačne mení to ako sa hsd správa.
Na RAV4 napr. tie animácie ani nesledujem jednoducho jazdím ako potrebuje. Samozrejme využívam rekuperáciu naplno aj keď RAV4 rekuperuje na môj vkus až veľmi intenzívne
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ano dobija motor vzdy a podla potreby, cez kolesa iba rekuperuje - doplna motor pripadne brzdi pri zjazde alebo dojazde po zlozeni nohy z plynu. Ucinnost rekuperacie je zavisla na zvolenom jazdnom rezime ECO, Normal alebo Sport, pripadne po preradeni do B.
Jedinym obmedzenim je rezim N ktory navod vylozene neodporuca pouzivat ci uz pri zjazde, pred krizovatkou, alebo pri stati v krizovatke pripadne pri stati kdekolvek inde.
Pri dlhsom stati so zapnutym systemom je odporucane preradit do P.
V rezime P a D ak je to treba je trakcna bateria vzdy dobijana motorom pripadne rekuperaciou od kolies tak ako to system podla potreby zvoli.
Predpokladam že RAV ma tiež jazdné režimy a rekuperácia rovnako ako pri Corolla je závislá od toho ktorého režimu.
U mňa v prípade ECO je rekuperácia najmenej citeľná pri Normal je už výraznejšia a najviac je cítiť v režime Sport.
Jedinym obmedzenim je rezim N ktory navod vylozene neodporuca pouzivat ci uz pri zjazde, pred krizovatkou, alebo pri stati v krizovatke pripadne pri stati kdekolvek inde.
Pri dlhsom stati so zapnutym systemom je odporucane preradit do P.
V rezime P a D ak je to treba je trakcna bateria vzdy dobijana motorom pripadne rekuperaciou od kolies tak ako to system podla potreby zvoli.
Predpokladam že RAV ma tiež jazdné režimy a rekuperácia rovnako ako pri Corolla je závislá od toho ktorého režimu.
U mňa v prípade ECO je rekuperácia najmenej citeľná pri Normal je už výraznejšia a najviac je cítiť v režime Sport.
Naposledy upravil(a) farnell dne pon 08.07.2024, 20:38, celkem upraveno 1 x.
Nie.
Je to zbytočné.
Pri státí v križovatke vždy iba v D s použitím HOLD.
No pri dlhšom státí systém sám vyzve použiť režim P z dôvodu použitia HOLD nakoľko je toto iba núdzová brzda.
Je to zbytočné.
Pri státí v križovatke vždy iba v D s použitím HOLD.
No pri dlhšom státí systém sám vyzve použiť režim P z dôvodu použitia HOLD nakoľko je toto iba núdzová brzda.
-
- Člen Týmu
Zdravim.
Podobny problem s nevypnutim benzinoveho motora sa objavil pred nedavnom aj u nas, ale na manzelkinom Yaris Cross 1.5i HSD (nepriamy vstrek, ziadny filter pevnych castic).
Prvych cca 28tkm s tym ziaden problem nebol. Az mimule som si vsimol, ze benzinak sa nevypol (hlavne pri jazde mimo mesto, ak auto prekrocilo rychlost cca 80 km/h a viac),
aj ked motor bol po cca 19 km jazdy uz zohriaty, klima a tempomat boli vypnute tiez, jazdny rezim bol ECO.
Viem ze toyotacky hydrid si zije svojim vlastnym zivotom a ma svoj vlastny algoritmus, ale dovtedy som presne vedel povedat kde a na ako dlho sa prepne do EV modu ako svajciarske hodiny...
Na usekoch cesty, kde standartne dochadzalo k prepnutiu na EV mode (mierne klesajuci az rovinaty profil cesty, rychlost cca 85-90 km/h, jasno, bezvetie, noha z plynu dole),
teraz otacky motora klesli asi volnobeh (otackomer mame len na HUD), baterka sa dobijala takmer na maximum (7 z 8 policok) a stale nedoslo k prepnutie na EV mode ako tomu bolo pred tym.
Do toho nepocitam prudke a dlhe horske klesania, kde po dosiahnuti urciteho stupna nabitia baterky sa automaticky zapne motor na zvysene otacky,
aby bolo kde nasledne odoberat elektr. energiu generovanu pri rekuperovani jazdou z kopca.
Po konzultacii s rodinnym mechanikom "T" mi bolo odporucene skusit poprepinat jazdne rezimy opat na ECO a nasledne sa auto uz samo preplo do EV modu tak, ako tomu bolo pred tym ...
Ked sa problem po case objavil opat, tak nam bolo odorucane natvrdo dobit 12V baterku, nakolko prve Yaris-ky mali problem s velkostou tejto baterky.
Holt, setri sa vsade a toto sa Toyote moc nepodarilo. Odvtedy radsej preventivne nabijam cca kazdych 4-5 mesiacov ako byt nemilo prekvapeny, ze manzelku auto necha niekde v stichu,
lebo tento akumulator sa neskutocne rychlo dokaze vybit (susedova skusenost: nezamknute auto, ponechane otvorene dvere, caste pouzivanie app-ky)
a na moje pocudovanie ani dlhsia jazda (napr. dovolenka, cca 1000 km a viac) tento akumulator nenabije uplne,
lebo algoritmus HSD upresnostnuje stale trakcnu bateriu (to mam od servisaka priamo z "T").
Podobny problem s nevypnutim benzinoveho motora sa objavil pred nedavnom aj u nas, ale na manzelkinom Yaris Cross 1.5i HSD (nepriamy vstrek, ziadny filter pevnych castic).
Prvych cca 28tkm s tym ziaden problem nebol. Az mimule som si vsimol, ze benzinak sa nevypol (hlavne pri jazde mimo mesto, ak auto prekrocilo rychlost cca 80 km/h a viac),
aj ked motor bol po cca 19 km jazdy uz zohriaty, klima a tempomat boli vypnute tiez, jazdny rezim bol ECO.
Viem ze toyotacky hydrid si zije svojim vlastnym zivotom a ma svoj vlastny algoritmus, ale dovtedy som presne vedel povedat kde a na ako dlho sa prepne do EV modu ako svajciarske hodiny...
Na usekoch cesty, kde standartne dochadzalo k prepnutiu na EV mode (mierne klesajuci az rovinaty profil cesty, rychlost cca 85-90 km/h, jasno, bezvetie, noha z plynu dole),
teraz otacky motora klesli asi volnobeh (otackomer mame len na HUD), baterka sa dobijala takmer na maximum (7 z 8 policok) a stale nedoslo k prepnutie na EV mode ako tomu bolo pred tym.
Do toho nepocitam prudke a dlhe horske klesania, kde po dosiahnuti urciteho stupna nabitia baterky sa automaticky zapne motor na zvysene otacky,
aby bolo kde nasledne odoberat elektr. energiu generovanu pri rekuperovani jazdou z kopca.
Po konzultacii s rodinnym mechanikom "T" mi bolo odporucene skusit poprepinat jazdne rezimy opat na ECO a nasledne sa auto uz samo preplo do EV modu tak, ako tomu bolo pred tym ...
Ked sa problem po case objavil opat, tak nam bolo odorucane natvrdo dobit 12V baterku, nakolko prve Yaris-ky mali problem s velkostou tejto baterky.
Holt, setri sa vsade a toto sa Toyote moc nepodarilo. Odvtedy radsej preventivne nabijam cca kazdych 4-5 mesiacov ako byt nemilo prekvapeny, ze manzelku auto necha niekde v stichu,
lebo tento akumulator sa neskutocne rychlo dokaze vybit (susedova skusenost: nezamknute auto, ponechane otvorene dvere, caste pouzivanie app-ky)
a na moje pocudovanie ani dlhsia jazda (napr. dovolenka, cca 1000 km a viac) tento akumulator nenabije uplne,
lebo algoritmus HSD upresnostnuje stale trakcnu bateriu (to mam od servisaka priamo z "T").
Yaris Cross AWD-i, Adv.+VIP, r.2022, (Ø5.0 l/100 km)
Tak si tam hodte baterku s vyssou kapacitou az sa povodna odporuca....
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Používam len Normal režim prípadne Sport ak je to nutné.
Režim ECO už takmer nepoužívam.
Ako som zistil tak ten rozdiel v spotrebe je zanedbateľný ak je vôbec dáky.
Preto ma v tej súvislosti napadlo či práve tento režim nemá dáko pošahanú mapu.
Skús teda používať iba Normal.
Ja by som ten režim úplne vyradil.
Aspoň v mojej Corolla je podľa mňa zbytočný.
A k tomu nabíjaniu batérie.
Naposledy keď som do tla vybil batériu tak som systém nahodil cez jump starter batériu a popravde neviem ani koľko som ubehol, ale veľa to nebolo a ďalší štart bol už bezproblémový.
Na nabíjačku som odvtedy tu batériu nedával a doteraz štartujem systém bez problémov
Režim ECO už takmer nepoužívam.
Ako som zistil tak ten rozdiel v spotrebe je zanedbateľný ak je vôbec dáky.
Preto ma v tej súvislosti napadlo či práve tento režim nemá dáko pošahanú mapu.
Skús teda používať iba Normal.
Ja by som ten režim úplne vyradil.
Aspoň v mojej Corolla je podľa mňa zbytočný.
A k tomu nabíjaniu batérie.
Naposledy keď som do tla vybil batériu tak som systém nahodil cez jump starter batériu a popravde neviem ani koľko som ubehol, ale veľa to nebolo a ďalší štart bol už bezproblémový.
Na nabíjačku som odvtedy tu batériu nedával a doteraz štartujem systém bez problémov