Stránka 1 z 1

T25 výměna sedaček za vyhřívané

Napsal: sob 06.07.2024, 08:44
od Chroust
Zdravím, mám Avensis 1.8 95kw, a sedačky bez vyhřívání .. pohrávám si s myšlenkou výměny sedaček za sedačky s vyhříváním .. sehnat origo sedačky a tlačítka vyhřívání je to nejjednodušší z nějakého auta na ND, ale nevíte , co je třeba dál? Je tam od výroby nějaká příprava? Abych nenarazil na to, že bude třeba sehnat celou kabeláž nebo hůř, celou pojistkovou skříň atd .. nemáte tuhle výměnu někdo za sebou ? Chtěl bych zůstat u originálních dílů a nedávat tam nějaké uni vyhřívané koberecky - vlákna mám tady přečtené , ale samotný popis výměny se tady nikde neřeší (pokud nejsem slepý 😁)

Re: T25 výměna sedaček za vyhřívané

Napsal: sob 06.07.2024, 16:46
od jarson
No , neviem ako tu u Ave, ale moja Carina predpripravu mala takmer na vsetko, co bolo vo vyssich vybavach. Vycvakol som zaslepku a pod nou cakal konektor. Na hmlovky, na el.zkadla...v poistkovej skrinke boli miesta pre dane poistky prazdne. Takze napr.hmlovky stacilo zapojit a vlozit poistku. Vzdy vsak mozes narazit na nejaky hacik...mne v tomto pripade napriklad nepasoval konektor od vypinaca ( odlisne pre jp a sb produkciu). On by to pre elektrikara nebol asi problem , ale ja som to nakoniec nechal bez hmloviek a vykaslal som sa na to. Ale to bola Carina.
Myslim, ze by si mohol skusit pod zaslepkou kam pridu vypinace pozriet ci su natiahnute kable s konektormi a v poistkovej skrini podla schemy pozriet kam dana poistka patri a ci tam taky prazdny slot mas. Ak ano , skusil by som premerat ci je tam stava a ak aj ta je, potom by nemal byt problem.

Re: T25 výměna sedaček za vyhřívané

Napsal: ned 07.07.2024, 08:52
od slabostka
Myslim ze sikovny elektrikar by to zapojil aj bez predpripravy. Tlacitko, poistka, napatie, konektor. Ako sa ohrev vypina? Vypne to samo alebo hreje donekonecna?

Re: T25 výměna sedaček za vyhřívané

Napsal: ned 07.07.2024, 09:00
od farnell
Je dost mozne, ze daka predpriprava tam bude. Mozem vraviet iba za seba a model Auris 2007 kde kabelaz vykazovala na mnohych miestach, ze aspon v tomto bode tam daka predpriprava je.
Boli tam konektory navyse. Napriklad v stredovom tunely vedla vodica a tiez tempomat sa bezne dorabal bez toho aby bolo treba tahat akykolvek iny a dalsi kabel. Dokonca ak sa dobre pamatam tak aj pod sedadlom boli kable s konektorom ktory som nemal k nicomu zapojeny. Zeby aj tu dakto ratal podla vybavy s pripojenim niecoho co v mojej vybave nemohlo byt? Urcite...