Stránka 1 z 1

Cukání při řazení + zápach 1.8 hybrid, Corolla E210/Swace

Napsal: ned 02.06.2024, 18:18
od Rod
Ahoj.

Ač mám Suzuki Swace, prosím o radu Vás majitele Corolly. Až na pár detailů by to měla být stejná auta a fórum Suzuki je u Swace mrtvé. Mám 2 problémy:
1) Občas se autu nechce zařadit z P na D/R a přitom je jedno, jestli auto stálo týden nebo jen hodinku. Projevuje se to tak, že musím použít mírné síly na páku a auto lehce poskočí. Někdy se to stane X krát za sebou a jindy třeba týden nic. V servisu mi samozřejmě řekli že nic nezpozorovali a diagnostika je cajk. Nové zmáčknutí brzdy nepomáhá.

2) Cca před 14 dny jsem jel z táhlého kopce, baterie se nabila a auto začalo brzdit motorem. Pak ale začalo od podvozku/motoru brutálně smrdět jako spálený plast. Nenašel jsem odkud to bylo, nic spáleného jsem neviděl v motorovém prostoru ani na podvozku. Zápach asi po týdnu vyvanul. Tak nevím... na jednu stranu si říkám, že auto má hromadu čidel a kdyby to byla třeba baterie nebo něco důležitého, tak by mi to hlásilo. Na druhou mě to docela zneklidnilo.

Měl/má někdo podobné problémy, případně nevíte co by to mohlo být a jak to řešit? Díky

Re: Cukání při řazení + zápach 1.8 hybrid, Corolla E210/Swace

Napsal: ned 02.06.2024, 20:15
od Lucifer23
Ahoj, sám mám Corollu 1,8 hybrid a to cuknutí mi dělá taky 4 roky od nova. Nemusíš se bát, že je převodovka porouchaná a běží na bázi ozubených kol a ne řetězu mezi kuželi jako u CVT. Je to její vlastnost a zuby se taky občas pootočí trochu jinak a pak to potřebuje trochu toho tlaku na páku. Ze začátku jsem byl taky vyplašenej, ale auto jezdí bez nejmenšího problému. Z kopce se při plně dobité baterii rozhučí motor jako by se měl přetočit, ale to je také v pohodě a jde opět o vlastnost hybridní techniky. S tím smradem od motoru to může být přirozeným vypalováním
novoty a někdy to dělá dojem, že se to někde pálí. Pokud mu někdy za čas naložíš a motor se více zahřeje a pak se to holt začne vypalovat. Napiš kolik máš najeto a jak ho vlastníš dlouho. Taky jsem nad ním přemýšlel jestli to nevyměnit za kombi a trochu ušetřit.

Re: Cukání při řazení + zápach 1.8 hybrid, Corolla E210/Swace

Napsal: ned 02.06.2024, 21:34
od farnell
1.
Volba rezimov z P do D ci R bez problemov. Obcasne cuknutie to ano no nikdy nie silou alebo bez toho aby sa rezim nepodarilo zaradit.
2.
Volbou rezimu ECO, Normal ci Sport sa meni nielen mapa plynoveho pedalu, ale aj intenzita rekuperacie.
Sport ma ucinok rekuperacie najvyssi. Staci pouzit sport na rovine a odrazu dat nohu dolu z plynu. Garantujem ,ze ucinok rekuperacie spoznate takmer okazite.
Z kopca rozhodne neodporucam pouzivat sportovy rezim a uz vonkoncom ak ho Swace ma rezim B.
Treba radit a rezimy pouzivat s rozumom a hlavne pocuvat motor uchom. Akonahle zacne motor "revat" odporucam pouzit viac brzdy a pripadne vyradit z B spät do D a pripadne zmenit jazdny rezim na Normal ci ECO.
A co je hlavne hybrid je dost citlivy na predvidanie. Ak viem ze pojdem dlhsi usek dolu z kopca tak prisposobit tomu rychlost auta.

Re: Cukání při řazení + zápach 1.8 hybrid, Corolla E210/Swace

Napsal: úte 04.06.2024, 22:21
od Rod
Díky za reakce. Úplně z toho moudrý nejsem, ale, až půjdu na další garančku opět se o tom zmíním a uvidím co mi řeknou, hlavně na to řazení. Nerad bych za pár let řešil zničenou převodovku za svoje prachy.
Swace mám cca 2 roky a najeto lehce přes 20 tis. Vybral jsem si ho právě jako levnější variantu Corolly. Úplně pozitivní zkušenost se servisem Suzuki nemám, nicméně pokud bych se měl rozhodovat znova, zase bude rozhodovat pořizovací cena. Co jsem koukal na sauto, tak ceny jsou už víceméně stejné, takže bych šel spíš do originální Toyoty, kde mají servisáci přeci jen víc zkušeností s hybridy.

Re: Cukání při řazení + zápach 1.8 hybrid, Corolla E210/Swace

Napsal: stř 05.06.2024, 17:29
od farnell
To že nechapes je normalne. Hybrid nie je konvencne auto a tak je potrebne sa s nim naucit jazdit.
Tiez sa s nim ucim a vela veci pochopim az po dlhsej dobe nakolko jazdny profil nie je vzdy ten isty.
Jazdenie po meste je pre kohokolvek no pochopit ako to funguje do kopca a z kopca to trva dlhsie.
Aj naposledy som zistil, ze aj so Sport rezimom sa da ist aj z kopca (napriek tomu co som napisal vyssie v predoslom prispevku) a dokonca je to lepsie ako zostavajuce dva rezimy.
Ale...
Len do doby pokial sa bateria nedobije na povolene maximum. Potom uz je nevyhnutne system odlahcit pouzitim rezimu Normal alebo ECO.
Pri rezime Sport s plne nabitou bateriou ked je rekuperacia najintenzivnejsia zacne motor tocit do vysokych otacok. Co je sice normalne no komfortu a vnutornej pohode to neprida.
Preto som vyssie pisal ,ze treba pocuvat uchom a volit rezimy s rozumom. A to bez urazky.