Xenony

vše ohledně modelové řady Celica
Doky
Věčnej rejpal

Xenony

Příspěvek od Doky »

Mám prosbu má z Vás někdo zkušenosti s dodatečnou zástavbou ,,xenonů "do T.Celicy 2,0 r.v. 96?Našel jsem něco na inetu co se týče těch xenonových výbojek a v podstatě jejich jednoduché zástavby/ceny kolem 5000- 7000 Kč ?/.Chtěl bych vedět zdali to z Vás někdo nemá již aplikované do Celicy.Docela mě to Vadí když přesednu do ní večer z jiného auta a nesvítí to tak jak bych chtěl a podotýkám jedu identickou trasu takže prostě vím jak mi svítí jiné světla a prostě to nesvítí tak jak jsem ,,zvyklej"/světla mám seřízený- to jen pro rejpaly :lol: / Kyždá zkušenost dobrá a možná že bych se přišel i osobně přesvědčit jak se to zlepšilo zdali se to oplatí.To je jediná věc co mi nesedí/jinak si to užívám kolegové kupují kombíky sedačky pro děti a já jsem si prodloužil mladost :wink: ...../.Dík Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

celica poriadne nesvieti..to je jasne.. mozno to stacilo pred x rokmi ale nie teraz.. mozno mas uz zle paraboly. V kazdom pripade na xenony potrebujes ciru optiku cize uplne priehladne skla na svetlach a najskor aj inu parabolu.. nevravim ze este ta za to mozu buzerovat policajti
Celica All-trac
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Čirou optiku nepotřebuješ. Ale cajtum by to vadit mohlo.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Príslušníky rešit nebudu :lol: nějak si poradím, nejak po tý poslední jízdě za tmy jsem se rozhodl něco s tím dělat.Čirou optiku podle mně nepotřebuju to jsem se dočetl na inetu a paraboly mám v pořádku.Pořádně jsem koukal na všechny doporučení atd. fotky i dokonce na zveřejněné domácí kutilské stránky se svícením před a po montáži ale Celicu jsem nenašel.Tak když někdo má tak ....Dík
Ado
Řidič

Příspěvek od Ado »

mne to tiež dobre nesvietilo tak som kupil žiarovky plnene xenonovým plynom a je to uplny rozdiel,svetlo je pekne biele
Ex:RAV 4 II (XA2) 2.0 VVTi 4WD,r.v.2004
Lexus RX400h,rv.2008
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

Doky píše:Príslušníky rešit nebudu :lol: nějak si poradím, nejak po tý poslední jízdě za tmy jsem se rozhodl něco s tím dělat.Čirou optiku podle mně nepotřebuju to jsem se dočetl na inetu a paraboly mám v pořádku.Pořádně jsem koukal na všechny doporučení atd. fotky i dokonce na zveřejněné domácí kutilské stránky se svícením před a po montáži ale Celicu jsem nenašel.Tak když někdo má tak ....Dík
tak naco sa potom pytas? ked si zoberies do ruky klasicku H4 napriklad a xenon pre H4 tak zistis ze tie ziarovky su uplne odlisne.. H 4 ma navrchu reflexnu vrstvu ktora ti svetlo odraza dozadu na parabolu a xenon to nema.. tak ako ti moze spravne fungovat xenova ziarovka v parabole navrhnutej pre klasicku ziarovku? jediny rozdiel ze je ze xenon je podstatne silnejsi a tym padom mas pocit ze to svieti lepsie ale oslepujes kazdeho v protismere.. to mam rad takych jebkov co si daju xenony do starej hajtry a potom ked ide v noci oproti tebe tak nevidiet ani hovno.. ale sak hlavne ze tuner vidi nie? A tie cire svetla maju tiez svoj zmysel tak nepiste somariny ze ich netreba..navyse by si mal mat este aj ostrekovanie svetiel na xenonoch. dalsie vec je ze xenon je iba na jednu funkciu..takze asi tazko budes mat vo svetlach na celicu ktore ma len jednu parabolu na H4 xenon ktory by ti svietil aj ako stretavacky aj ako dialkove. Ked si tam das xenon tak typujem ze ti bude kazdy palit do oci dialkovymi, sem tam dostanes pokutu od fizlov a este pojeb na technickej kontrole
Celica All-trac
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

budiž světlo

Příspěvek od micron »

Jednoho dne možná, když to nikdo nebude kupovat, tak distributoři pochopěj, že taková nesmyslná cena je komická... ceny budou muset radikalně klesnout... cenovej rozdíl u 5G čirých a 6G je komickej 79Euro a 800!Euro chocho cho cho, no spíš k pláči ... i když je to "stejná cenová" 6G sice potřebujou o 1 pár víc... ale i tak je ta cena nesmyslná.
Tenhle kšeft mohu doporučit. do 3-5 dnů na poště...
http://www.suprasport.nl/Toyota/Celica/ ... ights.html
Hold přes tlustý sklo je prt vidět.... ty origo jsou jak dioptrický brejle
:lol:
Obrázek
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Tak aby som všetko vysvetlil.Na internete je nepreberná zmes informácií o zástavbe i do starších vozidiel s tým že sú tam názory podľa mňa nielen ,,jebkov" ktorý tak ako píše MISON a oni aplikovali xenonové výbojky i s pripraveným ,,stínitkom" na staršie vozilo s parabolou a klasickým nie čírym sklom.Preto moja polemika ale dám sa poučiť.Iný akceptovali úplnú zmenu a prestavali to na čočky a dali číre ,,sklo" čomu som nie celkom rozumel ale myslím že tu na fóre ho to číre ,,sklo" bez xenonu má ,,Malpasso" stálo to hrozné peniaze/ľudí liečim nepredávam na orgány inak by som si to dal prestavať na originál hneď/.Práve preto som sa pýtal či niekto aplikoval niektorú zástavbu xenonu - univerzálu a toto previedol priamo na Toyote Celice ,,4" očko aby sme si úplne rozumeli.Aby som to videl v reále a mohol to zhodnotit i to či by ma to neslepovalo ako hovorí MISON ak by som mal ísť proti nemu a ako by som mal ja pocit zlepšenia osvetlenia vozovky.Viem aký je rozdiel medzi jednotlivými výbojkami, dokonca som porozumel ich rozlíšeniu /nechcel by som vyšie 6000 K/.Dokonca viem aký je rozdiel medzi bixenonom a xenonom.Ostrekovanie hm nad tým budem premýšlať a pozriem si dalši info.Tuner nie som :) ani ním nemienim byť, potrebujem to len pre svoju potrebu/už budem za pár rokov pán v rokoch :lol: a viac svetla potrebujem u očiara som už bol :wink: / a hlavne preto že si mienim Celicu nechat na hranie.Ak mám hračku- nezlobím!Ďakujem za názory a beriem ich všetky preto som o radu požiadal :idea:
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Tak aby som všetko vysvetlil.Na internete je nepreberná zmes informácií o zástavbe i do starších vozidiel s tým že sú tam názory podľa mňa nielen ,,jebkov" ktorý tak ako píše MISON a oni aplikovali xenonové výbojky i s pripraveným ,,stínitkom" na staršie vozilo s parabolou a klasickým nie čírym sklom.Preto moja polemika ale dám sa poučiť.Iný akceptovali úplnú zmenu a prestavali to na čočky a dali číre ,,sklo" čomu som nie celkom rozumel ale myslím že tu na fóre ho to číre ,,sklo" bez xenonu má ,,Malpasso" stálo to hrozné peniaze/ľudí liečim nepredávam na orgány inak by som si to dal prestavať na originál hneď/.Práve preto som sa pýtal či niekto aplikoval niektorú zástavbu xenonu - univerzálu a toto previedol priamo na Toyote Celice ,,4" očko aby sme si úplne rozumeli.Aby som to videl v reále a mohol to zhodnotit i to či by ma to neslepovalo ako hovorí MISON ak by som mal ísť proti nemu a ako by som mal ja pocit zlepšenia osvetlenia vozovky.Viem aký je rozdiel medzi jednotlivými výbojkami, dokonca som porozumel ich rozlíšeniu /nechcel by som vyšie 6000 K/.Dokonca viem aký je rozdiel medzi bixenonom a xenonom.Ostrekovanie hm nad tým budem premýšlať a pozriem si dalši info.Tuner nie som :) ani ním nemienim byť, potrebujem to len pre svoju potrebu/už budem za pár rokov pán v rokoch :lol: a viac svetla potrebujem u očiara som už bol :wink: / a hlavne preto že si mienim Celicu nechat na hranie.Ak mám hračku- nezlobím!Ďakujem za názory a beriem ich všetky preto som o radu požiadal :idea:
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

na zaciatok vyskusaj napriklad 100W ziarovku..je to tiez zakazane, ale nikto ti na to nepride a hlavne malo by sa to dost zlepsit pokial mas v poriadku svetla
Celica All-trac
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

ciry svetla na celicu T20 jsou tak drahy proto, protoze je vyrabi sama toyota na svy JDM Celicy...takze jelikoz je to original tak cena je vysoka.nechapu proc je nikdo nedela...navic je k nim porteba konverze na LHD
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Misone, namátkou jeden odkaz:
http://www.lavadesign.cz/doplnky/xenonkrab.htm
To je kompletní sada pro přestavbu do klasického světlometu. Nemá to žádnou odraznou plochu a dovede to svítit i jako dálkové (tedy jako H4), a hlavně to má stejnou velikost a tvar (tedy vyzařovací charakteristiku) jako žárovka. Čirou optiku tedy nepotřebuješ.

Doky, zkus nejdřív proměřit palubní napětí a pak třeba osadit nějaké žárovky +30% světla. Je to taky dost rozdíl. 100W žárovku nedoporučuju, hřeje.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

100W urcite ne do plastu!! A jinak pekne zatezuji altik, tak bych je tam radsi nedaval, mel jsem je a dal jsem je pryc, svitilo to sice lip, ale nechci je! Jinak je spousta zarovek s vetsi svitivosti, myslim ze treba OSRAM silverlight +50% muzou svitit dobre a taky sviti do bila. A ted dokonce Philips udelal nejake zarovky co maj o 80% vyssi svitivost, stoji kolem 1000kc. A ty osramy polovinu, takze to chce vyzkouset, ale myslim ze to nejaky vysledek bude mit :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Odpovědět

Zpět na „Celica“