Stránka 1 z 1

Toyota Avensis D25

Napsal: pát 31.05.2024, 14:13
od junkiee
Mám Toyotu Avensis T25, rok výroby 2004 a už třetí týden nyní nejede. Servis už neví, co s tím. Nejprve se mi na konci března snížil výkon při jízdě po zahřátí, auto mělo tah až při 3 tis. otáčkách, dělo se to chvílemi, ne pořád. Na diagnostice se ukazoval pouze jeden žhavič. Servis mi vyměnil palivový filtr, nezlepšilo se to, poté vyčistil ventil EGR, nebyl zanesený. Poté nahlédl do palivové nádrže a byl vyňat shluk nečistot, auto již jelo lépe, i když ten tah to stále nemělo. Poté mi však u servisu zhasl nastartovaný motor a od té doby nejde nastartovat. Na diagnostice se ukázalo IMO, to bylo odborníkem znovu nahráno s novým čipem do klíče. Auto však stále nestartuje. Na diagnostice nic neukazuje. Zkoušeli jsme i druhý klíč, nic. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, prosím? Mohlo by se jednat i o čerpadlo... Či čidla na něm. Turbo je v pořádku.

Re: Toyota Avensis D25

Napsal: stř 05.06.2024, 23:12
od elMuerte
To nechápu jak diagnostika nemůže nic hlásit?
Taky bych tipoval čerpadlo, pokud tam byly nějaký sračky mohlo se spálit.

Re: Toyota Avensis D25

Napsal: čtv 06.06.2024, 10:32
od jarson
A nemoze ist o " harwerovy" problem?
Muslim tym tu vec co cita kluc. V starej toyote to bol taky kruzok. Bol umiestneny ako taky prstenec okolo zamku spinacej skrinky. Neviem samozrejme ako je to prevedene tu, ale v principe by to malo byt podobne. Znamemu sa stalo , ze bol mrtvy. Neviem ci samotnu ten prstenec alebo islo o kontakt kablika z neho, to uz si nepamätam.
Ale davalo by to zmysel. On ten IMO totiz by mohol fungovat ptave na tom principe, ze zastavi privod paliva.
Alebo...honda ma napriklad aj nejake cidlo narazove, ktore pri kolizii presne to urobi, ze odpoji privod paliva. Tam je zname , ze niektorym to blblo aj pri napr. Prejazde retardera. Ci bolo uvolnene, alebo jontakt alebo proste vadne, to uz neviem . Vola sa to spinac zotrvacnosti myslim, ale otrasy tiez sposobovali jeho zopnutie... Dalo sa to potom pod pristrojovkou rukou prepnut naspät. Je to aj v navode k autu. Taka blba chybka ...drziak cidla ti asi ziadna diagnostika neukaze :). Nebude mat toto auto nieco podobne.
Hovorim o tomto ( samozrejme toto je u hondy):
Obrázek
Obrázek
Predpokladám , ze rele a poistky a vedenia medzi skrinkami boli skontrolovane ako prve. Mas tam niekolko rele na privod paliva, min 1 poistku, a v neposlednom rade aj taka blbost ako kostra napriklad. Nie som elektrikar, ale uz som stretol taketo " neriesitelne" banality ako napr kostra od cerpadla . Raz bola, raz nebola...

Re: Toyota Avensis D25

Napsal: čtv 06.06.2024, 15:52
od slabostka
... neriešil niekto niečo podobné v sekcii RAV4?

Re: Toyota Avensis D25

Napsal: čtv 06.06.2024, 23:41
od MiBo