Stránka 1 z 1

Regulátor brzd

Napsal: pon 22.11.2021, 15:37
od Stan
Chlapi řešil tu někdo, jak snížit účinek na zadních brzdách? Je to rok, co jsem namontoval na celicu t182 komplet brzdy z T185 GT4 včetně kotoučů a po roce zkoušení uznávám, že ty zadní brzdí moc. Oproti původním brzdám jsou vepředu i vzadu větší kotouče i plochy pístků. Myslel jsem, že to bude ještě únosný, ale není. Je to asi logický - na čtyřkolce je vzadu potřeba ubrzdit ten zadní náhon a navíc čtyřkolka má vzadu větší hmotnost.

Samozřejmě jsem našel, že se prodávají štelovatelný regulátory brzdnýho účinku tohodle typu: https://race-shop.cz/brzdove-valecky-om ... ckovy.html

Ale u mojí celicy vedou od proporčního ventilu umístěnýho na přepážce motoru a kabiny k zadním brzdám dvě trubky - ke každýmu kolu jedna. Tady na fotce to je ono.
proport.jpg
proport.jpg (8.01 KiB) Zobrazeno 666 x
Napadá někoho nějaký řešení? Přece je blbost redukovat každou zadní brzdu zvlášť. Nebo nejde třeba něco provýst s tím proporčním ventilem? Já teda ani nikde nenašel, jak to v něm funguje. Jako odkud kam co přepouští.

Re: Regulátor brzd

Napsal: úte 23.11.2021, 16:28
od jarson
Zatazovy regulátor napríklad z Cariny a postelovat na pruzine ?
Len taký nápad teda ....ale asi blbosť.

Re: Regulátor brzd

Napsal: stř 24.11.2021, 08:47
od Stan
Moje celica nemá ani ABS ani zátěžový regulátor.

Re: Regulátor brzd

Napsal: stř 24.11.2021, 15:16
od jarson
Moja carina tiež nemá abs, ale zatazovy vzadu nad nápravou má.
Neviem ako ide vedenie do zadu uvtvojho auta, ale keby išlo školu až k zadnej naprave, možno by to šlo tam implantovať nejako.