Navigace 2019
Navigace 2019
Caute,
Musim sa postazovat lebo fakt toto co sa deje je u sila.
Ta navigacia v novych corollach (a urcite rovnako aj v inych modeloch) je hrozna.
Siel som si cez stranku doma naplanovat cestu. Je tam taka moznost ze si tam date trasu a potom cez mobil si ju viete stiahnut v aute napriklad o den neskor.
No a uz ten planovac na stranke je otrasny. Vlastne cela stranka toyota je naprd. Neda sa vyberat z mapy priamo nejaky point, a to co tam najde tu cestu najde cez google maps. Akonahle si to pozriem v aute, najde mi uuuplne inu cestu. Musel som tam v iny dalsi den dat prechodovy bod, zase ist do auta a znova mi to dalo inac ako som chcel.
Nehovoriac o tom ze zoomovanie posuvanie je kostrbate pomale. Vyhladavat treba v aute cez hladat > ine/ostatne > adresa a tam postupne do kazdeho policka zadavat udaje.
Dalsia vec body zaujmu nehlada, je nutne este oznacit ze v okoli alebo v meste nejakom atd.
Dalsia vec v hlavnej obrazovke kde je mapa a dalsie dve polozky zobrazene sa neda zobrazit 3d pohlad, iba ten debilny vzdy na sever.
Automaticky zoom je tiez nedokonaly, vzdy to mam bud velmi daleko alebo zas velmi blizko.
Proste som vyhodil 700 eur za navigaciu ktora je horsia ako z nokie z 94roku
Mate aj vy take zle skusenosti?
Ta navigacia v novych corollach (a urcite rovnako aj v inych modeloch) je hrozna.
Siel som si cez stranku doma naplanovat cestu. Je tam taka moznost ze si tam date trasu a potom cez mobil si ju viete stiahnut v aute napriklad o den neskor.
No a uz ten planovac na stranke je otrasny. Vlastne cela stranka toyota je naprd. Neda sa vyberat z mapy priamo nejaky point, a to co tam najde tu cestu najde cez google maps. Akonahle si to pozriem v aute, najde mi uuuplne inu cestu. Musel som tam v iny dalsi den dat prechodovy bod, zase ist do auta a znova mi to dalo inac ako som chcel.
Nehovoriac o tom ze zoomovanie posuvanie je kostrbate pomale. Vyhladavat treba v aute cez hladat > ine/ostatne > adresa a tam postupne do kazdeho policka zadavat udaje.
Dalsia vec body zaujmu nehlada, je nutne este oznacit ze v okoli alebo v meste nejakom atd.
Dalsia vec v hlavnej obrazovke kde je mapa a dalsie dve polozky zobrazene sa neda zobrazit 3d pohlad, iba ten debilny vzdy na sever.
Automaticky zoom je tiez nedokonaly, vzdy to mam bud velmi daleko alebo zas velmi blizko.
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
Re: Navigace 2019
Ano, bohužel, kdybych bral Executive jen kvůli navigaci, mlátil bych se do hlavy.. párkrát jsem skončil v poli..peter3422 píše:Caute,
Toyota Corolla 2018 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, 1G2
věřím, dodavatel navigace je TomTom, já si velice dobře pamatuji jak tchán před lety s TomTomem jezdíval polem. Já když potřebuji navigaci tak nedám dopustit na google nebo waze, navigaci jsem si záměrně do nové Corolly nepořizoval jelikož jsem toto předpokládal a při několi projížďkách i otestoval a navíc v dopravním infu byla pro mne pomalá., např. v Praze je rychlost a aktuálnost docela zásadní.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
-
- Navigátor
Tiež som navigáciu nedával, kvôli tomu, že waze plní funkciu na spoľahlivo. Ale zaujímalo by ma, či sledovanie značiek nejako spolupracuje s navigáciou. Na Peugeote to tuším nejak spolupracuje (zrušenie rýchlostného limitu na ďalšej križovatke, atď.).
Ano spolupracuje. Aj kvoli tomu som si to dal
No jak pises je to na prd. Mam stejne skusenosti, ale bohuzel co se tyka aut tak je to porad to lepsi.
V citroene napriklad je to jeste pomalejsi, nejake posilani do auta to vubec, za vyhledavani bych ruce trhal.
JJ ten kdo je zvyklej na nejaky super s Mercedesu nebo lepsich WV asi nebude uplne stastnej.
Ale ja osobne mam navigaci v aute proto abych ji mel vzdy po ruce a hned.
Ten zoom mne ze zacatku taky s*** ale nakonec jsem si zvykl, ze to funguje jinak (dokonce bych rekl ze je to neky lepsi). Ne podle rychlosti ale podle toho kde se bude neco menit.
No postupne se to lepsi ale ten vyvoj nebude nikdy takovej jak na mobilech. Muzeme dekovat Tesle, ze vubec se to zacalo sunout vpred.
V citroene napriklad je to jeste pomalejsi, nejake posilani do auta to vubec, za vyhledavani bych ruce trhal.
JJ ten kdo je zvyklej na nejaky super s Mercedesu nebo lepsich WV asi nebude uplne stastnej.
Ale ja osobne mam navigaci v aute proto abych ji mel vzdy po ruce a hned.
Ten zoom mne ze zacatku taky s*** ale nakonec jsem si zvykl, ze to funguje jinak (dokonce bych rekl ze je to neky lepsi). Ne podle rychlosti ale podle toho kde se bude neco menit.
No postupne se to lepsi ale ten vyvoj nebude nikdy takovej jak na mobilech. Muzeme dekovat Tesle, ze vubec se to zacalo sunout vpred.
Toyota C-HR Selection Hybrid Azure 2018, 1.8 benzin 122 koní e-CVT 4x2
Nazdar,je to trosicku offtopic ale netusite ako to je ponovom s online sluzbami? Predtym sa to delilo na GO a GO+ ,go+ mal rozsirene funkcie ovladanie hlasom a online sluzby a bolo tam aj to pocasie atd.Momentalne mi nejde otvorit ani eStore aj ked tam je,na nemeckej stranke toyoty (aj anglickej ) je moznost zariadenie aktivovat (samozrejme to nepojde pretoze sa tam musi nieco vyplnit ohladne auta a na zahranicnom webe nase VIN neberie).Dokonca by mala ist aj appka MyT ale pise ze zatial v nasej krajine nejde, takze predpokladam ze ani tie online funkcie ako pocasie,ceny paliva atd,asi to maju na plane pridat aj na SK web postupom casu.
Toyota Corolla TS Selection 2.0 Hybrid 2019
Toyota Auris TS 1.6 VVTi Trend+ 2015
No porad je GO a GO+.
Ale i na klasice se to da tak ze pripojis telefon cez bluetooth a povolis na telefone zdileni internetu.
Ale i na klasice se to da tak ze pripojis telefon cez bluetooth a povolis na telefone zdileni internetu.
Mam auto skoro ani nie mesiac a uz som zistil dalsiu zasadnh vec. Mapy su neaktualne!!!! A to na miestach ktore su dokoncene uz roky!!!! Fuj!!! Fakt otrasna navigacia.
Tak to si si ju bud neaktualizoval alebo ma dodavatel mapovych podkladov niekde problem a ten je potom vo vsetkych navigaciach od nic.
Ja osobne som naopak bol celkom prekvapeny, ako rychlo sa mapy aktualizuju (urobili novy kruhac a dalsej aktualizacii uz bol).
Ale je pravda, ze Praha je asi vacsie mesto.
Ja osobne som naopak bol celkom prekvapeny, ako rychlo sa mapy aktualizuju (urobili novy kruhac a dalsej aktualizacii uz bol).
Ale je pravda, ze Praha je asi vacsie mesto.
No praveze GO a GO+ uz davno neexistuje,zrusilo sa uz pri Aurise ,viem to lebo mi pod rukami preslo niekolko modulov a officialnych info od technika.Uz je len Touch 2 a Touch 2 GO extension ktory zahrnuje mapy aj sluzby.O Zdielani internetu cez BT viem ale v novom module pre corollu zatial nenainstalujes ziadne aplikacie proste ich neuvidis ani na webe toyoty,takze asi stale na tom pracuju.bohdan píše:No porad je GO a GO+.
Normalne skoc na stranku - moj ucet - a tu vies priparovat auto a k nemu Navi system a potom v polozke eshop najdes moznost stiahnut mapove podklady,popripade ti to pojdep riamo cez auto v menu- online - toyota ucet kde sa prihlasis uctom a ono sa ti to naparuje na ucet a aktivuje ti aj to 3 rocne predplatne kde si budes moct zadarmo stahovat mapy (ale ako som pisal vysie stale asi na tom pracuju takze umna to trvalo cca 2 dni nez sa mi to aktivovalo)peter3422 píše:Mam auto skoro ani nie mesiac a uz som zistil dalsiu zasadnh vec. Mapy su neaktualne!!!! A to na miestach ktore su dokoncene uz roky!!!! Fuj!!! Fakt otrasna navigacia.
kto by nevedel ako updatnut mapy.. tak tu je postup
Operations :
. unzip the downloaded file (mine is called PONA4D and size is about 12Gb)
. Wrote down the activation code coming with the update
. Unziping created a folder named PONA4D hotsting a subfolder names FMU which in turn hosted 4 ISO files named from FMU_PONA4D_1 to FMU_PONA4D_4
. Formatted a 16Gb USB key using FAT32 format. Be aware that USB keys bigger then 32Gb won't work as, natively, FAT32 can only manage 4Gb files maximum and 32Gb capacity maximum
. Created a folder named FMU on the USB key. Do not create the PONA4D folder. The FMU folder MUST be the one located in the root directory of the USB key
. Copied the 4 ISO files in the FMU folder
, Started up the car
. Plugged the USB key into one of the USB port available inside te console
. This started automatically the MAP update process
. Just followed the instructions displayed on the HUD
. the update took about 45mn
Ja som vedel ako nato... az nato ze som tie ISA nedal do priecinku FMU... tento bod bol u mna problem (teda nevedel som o tom ze to treba spravit). ale uz dobre
Operations :
. unzip the downloaded file (mine is called PONA4D and size is about 12Gb)
. Wrote down the activation code coming with the update
. Unziping created a folder named PONA4D hotsting a subfolder names FMU which in turn hosted 4 ISO files named from FMU_PONA4D_1 to FMU_PONA4D_4
. Formatted a 16Gb USB key using FAT32 format. Be aware that USB keys bigger then 32Gb won't work as, natively, FAT32 can only manage 4Gb files maximum and 32Gb capacity maximum
. Created a folder named FMU on the USB key. Do not create the PONA4D folder. The FMU folder MUST be the one located in the root directory of the USB key
. Copied the 4 ISO files in the FMU folder
, Started up the car
. Plugged the USB key into one of the USB port available inside te console
. This started automatically the MAP update process
. Just followed the instructions displayed on the HUD
. the update took about 45mn
Ja som vedel ako nato... az nato ze som tie ISA nedal do priecinku FMU... tento bod bol u mna problem (teda nevedel som o tom ze to treba spravit). ale uz dobre

Tak update mi na corolle sedan 2019 trval presne hodinu . Ja som sice s autom stal ale da sa robit update aj pocas jazdy. Tak vela zdaru ostatnym
A s udivom sa pozeram na updatovane najnovsie mapy a zistujem ze su staaaaale neaktualne.
Takze dakujem toyota za vyhodenych 700 eur za posratu navigaciu ktora zaostava za google maps!!!!!! Fuck!
Takze dakujem toyota za vyhodenych 700 eur za posratu navigaciu ktora zaostava za google maps!!!!!! Fuck!