Indikator paliva
Indikator paliva
caute, neviete mi niekto povedat zodpovedne ako je to s indikatorom paliva u Yaris NG 2007? ako je to spracovane? meni sa farba ak je nadrz takmer prazdna,alebo to dava aj nejaky akust.signal ze uz je skutocne cas tankovat?proste ako sa to chova pri takmer prazdnej nadrzi?
Aka je u noveho Yarisa velka rezerva?
Aka je u noveho Yarisa velka rezerva?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Když ti palubní počítač ukazuje dojezdovou vzdálenost 0, tak máš v nádrži rezervu cca 10 litrů. Indikátor paliva barvu nijak nemění (dost mě to štve), jen bliká a po nějakém čase (snad 1/2 rezervy) bliká rychleji. Je to popsané i v servisní knížce. Osobně si myslím, že by se výrobci nic nestalo, kdyby to nějak začalo kvíkat nebo se barva změnila na červenou. Když jsem si to vezla od prodejce, tak to, že to bliká jsem postřehla až po nějakých deseti kilometrech...
Presne tak, aj mne sa to tak stava, hoci som si cital knizku, kamos ma presviecal ze sa vraj zmeni farba na cervenu tak som to chcel skusit,ale vsimol som si len ze sa blikanie zrychlilo, a potom som uz nechcel riskovat...
Skoda no,mohlo to aspon piipnut....
Skoda no,mohlo to aspon piipnut....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Mam otazku k tomu nasmu diskutabilnemu indikatoru paliva.
Minule mi zacala blikat rezerva, tzn, ze dojazd podla palubneho PC by mal byt 0 km, pretoze pokial viem, tak palubny pocitac vyhodnocuje zostavajuci pocet km DO rezervy. Takze ak idem na rezervu, dojazd by mal byt nula. Avsak ked som na tu rezervu isiel este nejakych 5-7 km a prepol som si palubny PC na dojazd, bola tam hodnota 5km. Teraz som nevedel, ci mi to pocita pocet km, ktore som najazdil na rezervu, alebo je to nejaky countdown do uplneho vyprazdnenia nadrze. Kedze sa hodnota znizovala, bolo jasne, ze pocita nejaky dojazd. Lenze aky, ked rezerva uz davno blikala? Podla odhadu som na rezervu presiel len nejakych max 8 km, takze benzinu by tam malo byt este relativne dost. Ked som na displeji videl, ze mi ostavaju uz len 3 km, nedalo mi to a isiel som natankovat. Bol som totiz pred dialnicou. Mal som strach, ze to pocita do uplneho vyprazdnenia nadrze.
Takze teraz neviem, co mi palubak signalizoval.
Minule mi zacala blikat rezerva, tzn, ze dojazd podla palubneho PC by mal byt 0 km, pretoze pokial viem, tak palubny pocitac vyhodnocuje zostavajuci pocet km DO rezervy. Takze ak idem na rezervu, dojazd by mal byt nula. Avsak ked som na tu rezervu isiel este nejakych 5-7 km a prepol som si palubny PC na dojazd, bola tam hodnota 5km. Teraz som nevedel, ci mi to pocita pocet km, ktore som najazdil na rezervu, alebo je to nejaky countdown do uplneho vyprazdnenia nadrze. Kedze sa hodnota znizovala, bolo jasne, ze pocita nejaky dojazd. Lenze aky, ked rezerva uz davno blikala? Podla odhadu som na rezervu presiel len nejakych max 8 km, takze benzinu by tam malo byt este relativne dost. Ked som na displeji videl, ze mi ostavaju uz len 3 km, nedalo mi to a isiel som natankovat. Bol som totiz pred dialnicou. Mal som strach, ze to pocita do uplneho vyprazdnenia nadrze.
Takze teraz neviem, co mi palubak signalizoval.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
s tim jsem se jeste nesetkal.blika mi rezerva dojezd mam 0 a at by jsem delal co by jsem chtel dojezd budu mit porad 0..rezerva je 10l paliva coz v pohode da na 150km...v tom udelali inzenyri v japonsku dobrou vec.je to proste pro blby.a taky nechapu ze si nekdo nevsimne ze kontrolka blika.ja si toho vsimnu treba hned...ale mate na to min 100km 

ked mi to bliká,tak ta dam za 300 Sk benzin a hotovo...Oni sice na mńa pri pokladni čumia ako na deba...(čo je to za množstvo za 300Sk..)no ale prečo by som mal tankovať za 500,keď to papá tolko,kolko papá
-nám yariskám to stačí

Mimochodom-išiel som do Nitry z B.B a skusil som ísť ako sa hovorí "na spotrebu". nijak špecialne som ho zasa za každú cenu "neškrtil".Proste kludná NORMALNA jazda . Bol som v aute ja,manželka a 11roč.synator.Urobil som rekord(aspoň u mňa)-4.0 spotreba pri rýchlosti 90-100 km...Keby som to nevidel na vlastné oči,neuverím

Mimochodom-išiel som do Nitry z B.B a skusil som ísť ako sa hovorí "na spotrebu". nijak špecialne som ho zasa za každú cenu "neškrtil".Proste kludná NORMALNA jazda . Bol som v aute ja,manželka a 11roč.synator.Urobil som rekord(aspoň u mňa)-4.0 spotreba pri rýchlosti 90-100 km...Keby som to nevidel na vlastné oči,neuverím

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
-
- Řidič
Teda nic ve zlým, ale to máte všichni ta auta firemní nebo máte nějakou zvláštní úchylku, že nenatankujete dřív, dokud nemáte prázdnou nádrž? 
Jak se všeobecně doporučuje, benzín beru, když mi zbývá čtvrtina nádrže. V případě nouze pak můžu ujet do prázdné nádrže ještě minimálně 200km. Jelikož počítač mojí Karolíny měří spotřebu v intervalu 2 sekund a tím je údaj o spotřebě trochu zkreslený, počítám si spotřebu ručně prostým dělením natankovaného paliva počtem ujetých kilometrů. Tankuju vždycky plnou nádrž, takže je pak fuk, jestli naberu čtvrt, půl nebo tři čtvrtě nádrže, na výpočet spotřeby to nemá vliv.
Spotřeba mě zajímá jen orientačně, pro případ nějaké technické poruchy. Rozdíl pár desetin litru na 100km neřeším, to se schová do občasné změny stylu jízdy nebo přepravy většího nákladu.

Jak se všeobecně doporučuje, benzín beru, když mi zbývá čtvrtina nádrže. V případě nouze pak můžu ujet do prázdné nádrže ještě minimálně 200km. Jelikož počítač mojí Karolíny měří spotřebu v intervalu 2 sekund a tím je údaj o spotřebě trochu zkreslený, počítám si spotřebu ručně prostým dělením natankovaného paliva počtem ujetých kilometrů. Tankuju vždycky plnou nádrž, takže je pak fuk, jestli naberu čtvrt, půl nebo tři čtvrtě nádrže, na výpočet spotřeby to nemá vliv.
Spotřeba mě zajímá jen orientačně, pro případ nějaké technické poruchy. Rozdíl pár desetin litru na 100km neřeším, to se schová do občasné změny stylu jízdy nebo přepravy většího nákladu.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Jirko !! -nech si tankuje kto ako chce. Veď prázdnu nádrž zasa nemávame(ak môžem napísať aj za iných)..veď ked to začne blikať,tak aj tak je tam cca 7-10litrov
Inak-
máš pravdu. Neviem,ako ostatní,ale ja som uplne obyčajný -smrtelník ,ktorý si kupil yarisa na požičku na 7 rokov za trestuhodné úroky ,takže firemné to nemám. Čo sa týka tej nádrže,fakt mi to nevadí,keď natankujem za 300-400 Sk...a to mi vydrží niekedy aj na 2 týždne..Tak načo plnú,(zbytočnú záťaž),ak neplánujem behať dlhšie trasy(ale dnes som dal za 1000
)

máš pravdu. Neviem,ako ostatní,ale ja som uplne obyčajný -smrtelník ,ktorý si kupil yarisa na požičku na 7 rokov za trestuhodné úroky ,takže firemné to nemám. Čo sa týka tej nádrže,fakt mi to nevadí,keď natankujem za 300-400 Sk...a to mi vydrží niekedy aj na 2 týždne..Tak načo plnú,(zbytočnú záťaž),ak neplánujem behať dlhšie trasy(ale dnes som dal za 1000

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
-
- Řidič
Neříkám nikomu, jak má tankovat, to bych si nedovolil ani v nejmenším
Jestli se to někoho dotklo, tak se omlouvám. Samozřejmě, každý ať si tankuje dle libosti.
Ale prostě to nechápu, tak jsem se rozhodl vstoupit do diskuse a zeptat se. Přiznám se, že i já jsem nějaký čas tankoval "firemním" stylem, měl jsem to zažité z práce, kde se spotřeba počítá z ujeté vzdálenosti na plnou nádrž. A pak jsem si řekl proč? Auto je moje, benzín si platím sám a můžu si tankovat kdy chci a jak chci.

Ale prostě to nechápu, tak jsem se rozhodl vstoupit do diskuse a zeptat se. Přiznám se, že i já jsem nějaký čas tankoval "firemním" stylem, měl jsem to zažité z práce, kde se spotřeba počítá z ujeté vzdálenosti na plnou nádrž. A pak jsem si řekl proč? Auto je moje, benzín si platím sám a můžu si tankovat kdy chci a jak chci.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Upřímně, tankuju taky do plné, protože vím, že ten benzín stejně projedu a o zbytečný zátěži se mluvit nedá, 10-15 kg navíc, to přece nevadí. Možná je to i tím, že mě nebaví jezdit na spotřebu. Do rezervy jezdím pouze teď když je akce u Shell na Ferrari. Jinak jsem k pumpě jezdil, když jsem se dostával pod 1/2 nádrže.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
ja som niekedy tankoval stale len za par stovak,tak aby som danu trasu presiel.Ale neskor som si vsimol ze jednak platim viac poplatkov za vyber v bankomate,alebo platenim kartou,zdrzuje ma to a casto nevhodne,a co je fakt,stale som tankoval drahsie,nakolko tie ceny benzinu len stupaju pomaly ale isto.A tak ked teraz natankujem plnu,aj tak to vychodim a tesim sa ked pocujem ze zdrazel medzi tym benzin 2x,a ja stale jazdim za tu nizsiu cenu.No a tankujem ked mam dojazd cca 20-40km.