Stránka 1 z 1

Rez

Napsal: sob 30.03.2019, 17:45
od pivko
Mám Avensis 2016, a všiml jsem si, že nyní po zimě jsou na karoserii takové ďubky, které jsem identifikoval jako povrchový rez, zřejmě v místech, kde je lak mírně odřen odskakujícími kamínky z inertního posypu atd. Auto je v bílé barvě, takže to vynikne, byť se musí člověk podívat zblízka, aby to viděl. Tohle mi tedy po ani ne 3 letech provozu doposud žádné auto neudělalo. Máte s tím někdo zkušenosti? Dá se na to uplatnit nějaká záruka? A jestli ano, jak se to vlastně odstraňuje?

Re: Rez

Napsal: ned 31.03.2019, 19:32
od indet
Je to poletavá koroze, očistit a odstranit buď sprejem https://www.alza.cz/auto/sonax-odstrano ... gLQbPD_BwE , nebo specialni plastelinou a to vždy z umyteho auta. Pokud to na autě necháš muže to časem poškodit barvu. Předloni jsem ji měl na Versu taky dost, loni to nebylo tak hrozné. T :-)

Re: Rez

Napsal: pon 01.04.2019, 10:23
od m5t
"speciální plastelína" :D je clay, současně se musí povrch karoserie lubrikovat, clay nesmí po povrchu klouzat na sucho, přípravky např. https://www.detailingshop.cz/clay-a-lubrikace/ nebo jinde, člověk by nevěřil co bordelu ulpí na laku a je i na čerstvě umytém autě. Je to drbačka na půl dne - pořádně umýt, použít clay, rozleštit, nanést vosk a rozleštit, nebo svěřit ruční myčce kde to udělají odborně, ale není to za pár korun.

Re: Rez

Napsal: pon 01.04.2019, 10:37
od pivko
Díky moc za odpovědi.

Re: Rez

Napsal: pon 01.04.2019, 17:24
od awe_cz
pivko píše:Tohle mi tedy po ani ne 3 letech provozu doposud žádné auto neudělalo. Máte s tím někdo zkušenosti? Dá se na to uplatnit nějaká záruka?
Podekuj ekologum, tohle je primy dusledek pouzivani mene odolnych, vodou reditelnych, "ekologickych" barev. Trpi tim vetsina novych aut, napriklad i VW.