Tempomat
Re: Tempomat
Ahoj, pripojuju se s prosbou o radu - já mám pro změnu benzin r.v. 2003 a tohle je jediná věc, kterou v Previi postrádám. Hilfe 

Já jsem koupil svůj Kinderwagen v Holandsku a tempomat měl dodělávaný - neoriginální. Takže pokud vám jde o dodělání originálního tempomatu, můžete tady přestat číst 
Ten tempomat fungoval v pohodě, ale šel nakonec pryč - dal jsem na doporučení autoelektrikáře, kterému se nelíbilo, jak to tam bylo zapojené. Skládalo se to zhruba z těchto částí:

Ten tempomat fungoval v pohodě, ale šel nakonec pryč - dal jsem na doporučení autoelektrikáře, kterému se nelíbilo, jak to tam bylo zapojené. Skládalo se to zhruba z těchto částí:
- páčka pod volantem
- řídicí jednotka
- servo pro ovládání klapky
█ Toyota Previa 2.4 VVT-i MY02 alias Kinderwagen
█ Subaru Forester 2.0 MY01 5MT alias Forejs
█Ex: Honda Civic 1.5 VTEC MY97 4D alias Chřestýš
█ Subaru Forester 2.0 MY01 5MT alias Forejs
█Ex: Honda Civic 1.5 VTEC MY97 4D alias Chřestýš
Takže u nafty stačila páčka tempomatu (Alliexpress cca 240Kč) a čidlo na spojku (eshop Čr cca 250 Kč). Přehodit drátky do origo konektoru ve volantu, udělat otvor na páčku a páčku ve volantu přichytit. Vše funguje suprově..
Ne. Normálně to fungujeTomiq píše:Tos to nemusel povolit přes vag?
Mna by zaujmal ten benzin 2.4 II gen (2001) skusal to niekto? Viem ze diesle to maju tak nejak jednoduchsie, ale co ten benzin? Naozaj by stacila packa, snimac a vymalovane? Poradte niekto prosim, koleno ma omina - boli na dlhych cestach.
Asi by chcelo zisti, ci je pod volantom ta priprava - konektor. Mohol by si to odfotit, kde a co mam hladat po zlozeni krytu? Pomohlo by mi to. Dakujem vopred.
Asi by chcelo zisti, ci je pod volantom ta priprava - konektor. Mohol by si to odfotit, kde a co mam hladat po zlozeni krytu? Pomohlo by mi to. Dakujem vopred.
Diesel má elektronický snímač plynového pedálu, takže jediné co potřebuje k tempomatu je páčka a software. Jak vidno, vše kromě páčky je připraveno, páč se výrobci nevyplatí a nemá důvod dělat jinou verzi.
Benzínový motor má mechanickou škrtící klapku, ovládanou lankem od pedálu. Takže tempomat potřebuje ještě servoovládání, které tahá za lanko. Nemyslím si, že by ho montovali i do netempomatových verzí. Ale co jsem koukal, má Prévie spoustu volných konektorů na výbavu, která tam není, takže kabeláž je asi taky stejná.
Myslím, že když koupíš ten servopohon, připojíš správně konektory, protáhneš přes něj lanka a namontuješ tu páčku po vzoru Pičmy, mohlo by to fungovat.
@Pičma: Rozsvítí se ti normálně i kontrolka?
Benzínový motor má mechanickou škrtící klapku, ovládanou lankem od pedálu. Takže tempomat potřebuje ještě servoovládání, které tahá za lanko. Nemyslím si, že by ho montovali i do netempomatových verzí. Ale co jsem koukal, má Prévie spoustu volných konektorů na výbavu, která tam není, takže kabeláž je asi taky stejná.
Myslím, že když koupíš ten servopohon, připojíš správně konektory, protáhneš přes něj lanka a namontuješ tu páčku po vzoru Pičmy, mohlo by to fungovat.
@Pičma: Rozsvítí se ti normálně i kontrolka?
Kořen slova Toyota je Toy!
@Pičma: Rozsvítí se ti normálně i kontrolka?[/quote]
Jasně. Funguje vše..
Jasně. Funguje vše..
Ahoj,
řeším stejné dilema. Rád bych neplatil pokuty na úsekových měření a doinstaloval tempomat.
Máte nějaký tip, kam s autem jet za někým šikovným, kdo by to zvládl? Sám si na to netroufám, už jsem zkazil lecos
Ideálně západní Čechy.
řeším stejné dilema. Rád bych neplatil pokuty na úsekových měření a doinstaloval tempomat.
Máte nějaký tip, kam s autem jet za někým šikovným, kdo by to zvládl? Sám si na to netroufám, už jsem zkazil lecos

Ideálně západní Čechy.
- zaki
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové , na benzínovou prévii si musíte sehnat tyto věci http://japan-parts.eu/toyota/eu/2001/pr ... 9011906539
Toyota Prévia 2.4 DOHC VVT-i 115 kw,r.v. 2002,stříbrná metla,LPG AC Stag 300 + Dodělané opěrky hlavy s DVD a 9 palcovou obrazovkou,pro děti.