Stránka 1 z 1

Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: ned 13.01.2019, 15:16
od Jakub Krčma
Dnes jsem zkompletoval WR na všech 45 oficiálních tratích, tak kdyby někdo chtěl, můžeme se o některé na RSR poprat.
Ty ostatní, které nejsou vidět na obrázku, jsem měl už předtím.
A v Trento-Bondone mám WR taky, ten jouda v tabulce si v nastavení hry vypnul poškození auta a projížděl vracáky pomocí narážení do věcí kolem trati, čili jeho čas není platný.

Jo, tohle auto je nejúspěšnější WRC auto od Toyoty - titul jezdců 1992, 1993 a 1994, titul týmů 1993 a 1994.

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: ned 13.01.2019, 22:06
od biscuit

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: pon 14.01.2019, 04:15
od Jakub Krčma
Tam nikdo nechodí - poslední příspěvek více než 3/4 roku starej. Navíc mi jde specificky o tohle auto. Předpokládám, že když se jedná o sporťák, tak se některý jeho majitelé nebo fanoušci zajímají i o simulaci.

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: pon 14.01.2019, 04:31
od biscuit
Obrázek

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: pon 14.01.2019, 05:35
od Jakub Krčma
:lol: :lol: :lol:

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: úte 15.01.2019, 23:42
od micron
No je to zajímavý... se na to musim někdy zasoustředit... ale i 1995 si to dal FUJIMOTO Safari rallye winner.... celi 5g 4x4 jak jinak :-) :biggrin: to byla taková rozlučka s 5g....
pak jen ty podvodnice nenasátý 6g :biggrin: :biggrin: :biggrin: sosaly by, ale nemaj na to :-) :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: vůbec netušej kolik to sosání stojí kurfa.... :biggrin:

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: stř 16.01.2019, 00:03
od Jakub Krčma
Go! :-)

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: stř 16.01.2019, 00:08
od micron
No každej chce sosat co nejvíc..... 5g celicy byly hodný, ale kdyby neexistovaly 6g, sosly by si stejně :-) a možná i víc :biggrin: tytyty... moc zlobivá, musíš sosat jako ostatní, aby to bylo fér sosání :-) aleeeeee..... co aleeeee..... aleeeeee. aleeeeeee no žádný ale kurfa :-) bylo to vlastně logický sosání.... stejně by pak začali sosat všichni.... :biggrin:
No jde o to sosat veřejně a neveřejně... že... člověk si tak sosá a sosá a cajk.... ale tady je to problém? "Ti řikám tady sosat nebudeš!!!!" kurfa tak jooooo :biggrin:
Castrol, Repsol... koho sosat? potřebujem sosat... :biggrin: :biggrin: oni chtěj bejt sosaný... to je jasný.... :biggrin: Aral, Esso atd.... atd.... nebo ne? nevim čeče... poslední dobou je všechno jeblý--- Jo jasně... :roll: takže všichni dososali? No asi jo kurfa... :biggrin:
Rafinerie jedou o 106 .... ale všichni na rallye jebou.... drsný.... jo je to drsný... nebo je to v tom, že tu chybí supr krásný sexy auto? to je totiž taky možný.... :biggrin: :biggrin: :biggrin: CELICA 4x4. rallye mě nebaví od doby kdy celica zmizela.... a chci jí zpátky.... + i v garáži když bude vychytaná... GT86/BRZ + Suprra fain.... aleeeee CELICA 4x4 je jinej kalibr... :biggrin: Nezajímá mě 86/brz, nezajímá mě supra.... ale jen a pouze 4x4 celica---- tak to prostě je... 6MT takže pěkně se držte subaru... protože ty jediný uměj 6MT 4x4 bravurně špičkově... jiný podváděj... neni to AWD.... jen FWD+ some shit....

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: stř 16.01.2019, 00:53
od biscuit
ja myslim, ze vomyl je vyloucenej, arnoste.
rozvaz to dobre arnoste!
no tak podivej se na nej arnoste, no, podivej no... moment, moment... podivej, podoba... to by odpovidalo, no.
totoznost taky souhlasi a sam se priznal, ze je koudelka.
pokracujte prosim... arnoste do pytle ho vemem...


sezenu druhou kazajku a i tu spolecnou hospitalizaci vam klidne domluvim. a kdyz ani to nepomuze, tak vam zapalim koudelku!

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: stř 16.01.2019, 08:55
od Jakub Krčma
Já spíš čekám na nějakej fight od místních hardcore Celicářů na RSR.

http://www.radiators-champ.com/RSRLiveT ... ld_records

Bis: Někdo nerad simulace... :lol: :lol: :lol:

Mic: To auto se oproti jinejm v AC řídí samo - 1045 kg, 295 k, 459 Nm, 4x4, perfektní vyvážení. Je to super zábava, ty zatáčky. A oproti pitomejm JDM MkIV a RX-7 je to LHD, takže mě netočí opruz při sezení vpravo.

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: stř 16.01.2019, 09:57
od biscuit
tak je simulace a simulace. ale malokdo to umi jako neymar nebo ronaldo...
stejne ale i ta nejlepsi je diametralne jinde, nez kdyz sednes do auta. mel jsem driv docela drahej momo volant doma a jezdil, ale strasne me to sralo. sedis na zidli pedaly ti ujizdej, furt se nekde neco vrkla, odezva na prd. proste nahovno a s opravdovym autem to melo pramalo spolecnyho. takze radsi jdu do garaze, vezmu neco realnyho a jedu a je mi opravdu fajn a ani k tomu nepotrebuju trhat rekordy na nordschleife ;-)

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: stř 16.01.2019, 23:01
od Jakub Krčma
No, já to mám tak, že v simulaci jsem podstatně horší než v reálu (konzistentnost i kvalita časů), protože v simu nic necejtim tělem, jen něco trochu v tom volantu, ale to je nepřesný a pro mě nedostatečný, zbytek jen oči a sluch, což je na PC obojí zkreslený (např. nemám VR, takže jedu s pseudo 3D obrazem atd.). Ale to nic nemění na tom, že AC, iRacing, rFactor a pár dalších simů je ohledně fyziky chování auta hodně good (akorát je to v simu nereálně těžký, protože jsou špatně simulovaný přechody povrchů (tvarový i druhový), kolizní detekce se svodidlama (AC se chová, jako kdybych si škrtnul, přestože jsem ve zpomalenym záznamu viditelně "půl kilometru" od svodidla, např. 4 cm), příliš to klouže atd.).

Jako trénink a zábava je to ale super, protože se dá jezdit libovolně dlouho a libovolně drsně - v případě nehody (což je při pokusech o WR furt) se během pár sekund jede znovu, jako kdyby se nic nestalo (až na vztek). V reálu se musí jet nejdřív pomalejc a postupně přidávat směrem k limitu, v simu můžu jet furt na krev. Jel jsem v simu i v reálu na stejný trati a reál je jednoznačně lepší zážitek, ale zase v reálu nemůže prakticky nikdo jezdit x hodin denně (navíc celej rok za stejnýho počasí) a téměř zdarma (gumy, brzdy, palivo, motor, převodovka...). Třeba Schumacher najel v F1 největší vzdálenost ze všech v historii (v závodech je na druhym místě za Fernandem - 81 vs 83 tisíc km, ale najel víc km v testování), ale přesto za "sto let" dohromady v testování, trénincích, kvalifikacích a závodech nedal víc než 400000 km (ani omylem). To jde v simu zvládnout ročně, zvláště kdyby člověk jezdil jen s F1 místo "pomaláků" typu WRC, Škoda Octavia Cup apod.

A soupeření v simu je na úplně jiný úrovni než v reálu. V reálu jede max. pár desítek lidí s přinejlepším podobnym autem pár desítek až pár stovek kol (navíc jsou často obětí poruchy auta, vyjetí safety caru apod., což narušuje soupeření), v simu může jet libovolný počet lidí se stejnym autem libovolný počet kol (viděl jsem lidi, který mají s jednou kombinací auto/trať najeto x desítek tisíc km během pár týdnů), běžně bez jakýkoli poruchy (samovolný - nemyslím nehody), protože prostě porucha není do simulace zahrnutá nebo je vypnutá. V reálu tudíž zcela běžně vzájemně soupeří max. šest lidí a všichni ostatní jsou tam jen na okrasu (a k vzteku). Někdy dokonce s leaderem nesoupeří vůbec nikdo.

Některý lidi to mají ohledně kvality časů sim vs reál opačně - jsou lepší v simu než v reálu (asi se v reálu bojej, jinak si to nedovedu vysvětlit - já to mám naopak, musím se v reálu uměle krotit a připomínat si, že to není jen simulace a že nemůžu spoléhat na schopnosti ostatních účastníků). Např. Greger Huttu (nejlepší simmer všech dob), když jel v reálu, tak byl OK, ale nic zvláštního, zatímco v simu je prostě unikátní - říkají mu "mimozemšťan". Mám známýho, kterej je s nim v týmu Redline (stejně jako Max Verstappen, Lando Norris atd.), a ten známej je NESKUTEČNĚ dobrej (např. byl nejlepší na světě v Richard Burns Rally - dosud nejlepší sim rallye, kde jsem taky kdysi měl WR), ale přesto říkal, že Gregera za skoro 20 let ANI JEDNOU neporazil (a to měl dokonce k dispozici i jeho nastavení auta (což je ZÁSADNÍ ulehčení situace), protože jsou týmoví kolegové), což je prostě šílený. Každopádně je fajn, že všichni mí hlavní soupeři jsou závodníci v reálu (na rozdíl ode mě - nikdy jsem nezávodil, co se standardního pojetí závodů týče, jen jsem si kdysi (2004-2014) zajel pár traťovejch rekordů v kárách do cca 16 koní). Některý jezděj i profesionálně, Lando teď teda dokonce i v F1 (ale ten se v RSR jen tak ochomýtnul a zajel pár fajn časů, který by jistě dokázal dotáhnout na WR level, při delším úsilí).

Můj "rig" je sedadlo z Previe a Logitech G27 (neupravený, ale volant přišroubovaný skrz stůl a pedály dobře upevněné na podlaze). Díky tomu pohodlnýmu sedadlu není problém jet opakovaně x hodin v řadě. Na židli bych z toho chcípnul. Ohledně G27 je zásadní problém jen v řadicí páce, která je prokazatelně pomalejší než některé jiné značky. Už si nepamatuju čísla přesně, ale myslím, že Fanatec zvládá řadit za 15-45 ms, zatímco moje páka 30-75 ms apod. To je průser, protože vyhodit cca 20 ms z okna při každym přeřazení znamená desetiny na kolo. Po dobu, co on už x ms zrychluje při zařazenym vyššim stupni, já stále ještě zpomaluju na neutrál. Ale furt je to lepší než dodatečná ztráta x desetin na kolo při používání pádel u aut s H-shifterem. :lol:

Re: Toyota Celica ST185 4WD Turbo v Assetto Corsa

Napsal: sob 09.02.2019, 11:14
od Jakub Krčma
Tak eXistenZ (Němec, trojnásobnej vítěz nějakejch tamních turnajů ve slalomu, volant/pedály/řadicí páka Fanatec) se uchýlil k zapnutí ABS (u auta, který ABS nemá)… :lol:

http://www.radiators-champ.com/RSRLiveT ... 7&car=5373
http://www.radiators-champ.com/RSRLiveT ... 6&car=5373

Je to sice drsný, ale zkusím to překonat bez ABS (mělo by to vyjít, jelikož ve druhym sektoru normální Nordschleife jsem stále o 0,6 s lepší a celkově mám na všech 4 verzích Nordschleife s tímhle autem najeto jen 378 km, takže velkej prostor ke zlepšení - jezdit kombinaci auto/trať většinou přestávám, jakmile dosáhnu WR).

Mimochodem, jeho řadicí páka jako taková řadí rychlejc (rychlost hardwaru), ale on s ní přesto řadí pomalejc (rychlost ruky). Poslal mi totiž replay s GT86 v Laguna Seca. :shock:

Tak už je to "v pořádku"... :lol: Ale ABS jsem zapnul taky, nebudu ztrácet čas bojem proti dvojitý výhodě.