Pro/PROTI nákupu C-HR hybrid

Odpovědět
REDH0T
Člen Týmu
Příspěvky: 9
Registrován: úte 02.10.2018, 15:22

Pro/PROTI nákupu C-HR hybrid

Příspěvek od REDH0T »

Jako pravidelný vítěz soutěže o Největšího idiota českých autobazarů jsem se rozhodl koupit nové auto Toyota C-HR hybrid. Důvody mého rozhodnutí možná pomohou v rozhodování někomu dalšímu. Tak nebo tak - není to volba pro každého.

- peníze jsou samozřejmě na prvním místě. Jsem kolenovrt a spotřeba je skutečně lákavý bonus.

- design, aneb jak pravil kolega – první auto, které přijíždí z roku 2030. Exteriér se Toyotě skutečně povedl, u interiéru je to tak napůl. Je z něj patrná unifikace použitých továrních dílů, která neumožnila designérům dotáhnout koncept do dokonalého konce. Masivní výdechy ventilace čerpají inspiraci od italských designerů, uplatňovanou ve favoritech, totéž lze říct o ovládacích knoflících pod palubní deskou nebo zastaralém informtainmentu, vycházejícím z grafiky editoru t602. Poté, co z člověka vyprchá prvotní okouzlení, získáte pocit, že jste v automobilu už před 20 roky seděli. Což není primárně špatné hodnocení. Je však patrné, že skupiny konstruktérů pracovaly na modelu samostatně. Designéři, kterým se karoserie povedla pracovali v interieru s jasným zadáním otvorů pro standardní vybavení, bez možnosti ovlivnění konečného vzhledu koncových prvků. Úplný průšvih to ale není.

- dalším argumentem pro nákup hybridní Toyoty je dlouholetá zkušenost továrny s tímto druhem pohonu. Po více než 20 letech Toyota utekla ostatním a je nejlépe připravena na masový dopad evropských regulí. Jen poznamenám, že C-HR hybrid bude již v roce 2022 na samé hraně emisních limitů. Zde neexistuje na trhu srovnatelná nabídka jiné automobilky.

- Dosud jsem pořizoval cca 3 roky stará vozidla vyšší střední třídy a s ohledem na množství najetých kilometrů - nafta. Při objektivně se snižující životnosti a spolehlivosti jsem zvažoval, zda stejné peníze vrazím opakovaně do hogofogo káry nejistého původu nebo pořídím automobil nový, ovšem o třídu nižší. Po předchozím omylu jsem zakoupil ve stejné cenové hladině automobil nový, jako bonus beru záruku dealera.

- V případě C-HR však musíte počítat s tím, že kupujete dražší automobil nižší střední třídy. Tj. musíte počítat s tím, že se i ve výbavě pohybujete v oblasti, kde je průměrná cena o cca 200k níž. Takové je C-HR, nelze čekat žádný luxus v prostoru i výbavě. Kufr je na samotné hraně odjezdu spartánské čtyřčlenné rodiny na dovolenou.

- na ochranu velryb nehraju, při výrobě auta beztak 3 zemřely. Ze samotné spotřeby se nesmí dělat náboženství. Člověk musí jezdit tak, aby nebyl na silnici za kreténa. Už jsem zažil několik řidičů, kteří se rozhodli, že přepíší zákony fyziky a spotřebu dotáhnou do záporných čísel. Jet za takovým šulinem – zážitek k nezaplacení.


S autem jsem přes všechny jeho limity nadmíru spokojený. C-HR je vynikající volba do města a blízkého okolí, v pohodě s ním ale odjedete i dálkovou trasu. Dnes se totiž už i v tom Německu nejezdí 180 km/h. Svět se ubral jinudy.
Uživatelský avatar
Mirek265
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: stř 27.06.2018, 06:14
Bydliště: Neratovice

Re: Pro/PROTI nákupu C-HR hybrid

Příspěvek od Mirek265 »

Měli jsme to podobně.
Minulý vůz byl sice taky nový, ale levný (300.000),
a odpovídala tomu kvalita materiálů.
Vydržel nám šest let.
CH-Rko má kvalitní interier, Toyota je nejspolehlivější značka
a i když kritici tvrdí opak, Hybridní auto je ještě spolehlivější.
Že nebudeme jezdit za 3,8 to jsme se dozvěděli z videorecenzí.
Ale jsou cesty, kdy tu spotřebu 3,8/100 máme.
A průměr je spolehlivě pod 5,0.
Naposledy upravil(a) Mirek265 dne ned 28.10.2018, 20:14, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „C-HR“