Veteránky Celica--- All info

vše ohledně modelové řady Celica
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od micron »

Zdar, protože příští rok si chci celicu převést na veteránský značky, zajímalo by mě vlastně úplně všechno... protože informací je málo.
Tenhle rok byla prostě poslední STK 2018 je do 2020, nechci už cálovat 2900,- za tenhle nesmysl... nechci cálovat za povinný ručení...
Celica bude chtít bejt VIP... jen já a muj mechanik víme o ní všechno.

Kdysi jsem se bavil s člobrdou na srazu, profíkem a prej se jezdí "jakoby" na kontrolu 1x ročně asi za 500,- máš průkaz sportovního vozu/ veterána... dál nevim
Zajímalo by mě např. co se stane, protože si chci nechat i 1 značku 1AL 7728 doma, stejně jako mam AED 8134... a budu chtít 3. veteránskou... jak se to vyúřaduje?
Ztráta značky... zase inspektorát... ale dá on sám veteránský? Asi jo...
Je možný si dát na zakázku numero veteránský značky? jako normální? nebo ne... a jak to všechno funguje, vůbec tomu nerozumim... asi nebudu sám.

Neřešim takový ty kokotiny... jako že blabla neměl bys jezdit jinam než na sraz atp píčoviny... stejně potřebuješ natankovat atd... ale prostě vim prdlačku a chci vědět všechno.
Pojištění by mělo bejt 0 v jakýkoli pojišťovně? povinný? nebo jsou u nich rozdíly? co člověk potřebuje je střet se zvěří a pojištění skel... atd... jde to aplikovat i na veterány? no nevim o tom nic a kdyby tu někdo věděl všechno, byl bych fakt rád :-) Chci taky vědět všechno.

Kam zajít nejdřív... kam pak? sem?

Má přihlášení jako veterána nějakou nevýhodu? Kromě keců že s tim můžeš jen nasrazy atp píčoviny... :-) ? To si vyjasníš s floydem sám.... Je auto pojištěný povinně i když třeba jede jen natankovat? Hovadina... ale zajímá mě všechno... je pojištěný kdykoli a kdekoli se pohybuje? Je prostě pojištěný "gratis- povinný" jakmile se nastartuje motor? a kola se pohnou?

Resp. jaká je výhoda nemít auto na veteránských značkách? ? ?
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Tygr
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1087
Registrován: pát 27.05.2005, 00:36
Bydliště: Doma. UbI bene, ibi patria.

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od Tygr »

U auta, ktere ma kompletni puvod s kompletnima notama bych rozhodne zachoval bile znacky, maximalne bych si udelal testaci abych mel POV za 1/12.
Pro V značky by se auto muselo vyjmout z registru vozidel.
Zpátky ho tam nedáš.
Když to budeš chtít prodat, véčka na autě nezůstávají dalšímu majiteli.
Véčka jsou fajn pro auta, které nemají kompletní noty či nejdou z důvodu homologací a/nebo stáří postavit na značky bílé.
:bigups:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7627
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od biscuit »

uprimne, ty nesneses, aby ti nekdo rikal, ze nemas auto v originalnim stavu. vsechny ty tvoje kraviny, ktery jsi na nej napatlal by byly prekazkou - svetla, pozicky, nalepky, antena, lista na narazniku, ale hlavne ta tvoje hloupa uminenost. proste budes mit problem, provoz veterana je imho o rozumu a to ty nemas.

a jeste uprimnejc, tebe na tom nejvic laka to, ze bys usetril... to je spatnej duvod.
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Uživatelský avatar
Stan
Carina crusader
Příspěvky: 1163
Registrován: ned 21.09.2008, 12:28
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od Stan »

Zajímavý téma po dlouhé době. Teda mohlo by být, pokud do něj budeme psát smysluplný komenty my ostatní. Ne jeho zakladatel.

Po mojí letošní STK jsem se taky zamýšlel, co bude příště. Protože už na emisích byl dost velkej problém stejně jako předloni.
Na jedněch emisích: "máte diagnostickou zásuvku? No jasně mám. Tak z ní musíme vyčíst data. Ale to se vám nepovede..." Samozřejmě, že se to nepovedlo. Takže jsem odjel, aniž by zkouška začala, protože je to školicí středisko a bez vytištěnýho protokolu to nemůžou udělat. Takže druhá stanice. Tam papír o chybových kódech z diagnostiky mít nemusí. No a emise samotný? Nevyšly. Takže sondu zastrčit do výfuku jinýho auta a hotovo.
No jo, ale co příště? Co když už se budou chtít párovat s diagnostikou bez výjimky? Jsem v hajzlu? Co když je bude hlídat big brother nějakou webkamerou? Kvůli debilitě nějakýho úředníka, kterej to dal do zákona?

Na technické jsem naštěstí natrefil na pohodovýho borca. Zprvu to vypadalo, že folie budou muset dolů, ale i to se povedlo po chvilce a tříkilu na ruku. Ale další problém - kde sehnat obutí na čeldu? Aspoň teda já mám v techničáku R14 205/60 s nosností (nějak moc kilo) a rychlostí 210. Tkový gumy jsem prostě nenašel na českým trhu. Takže z toyoty jsem vymámil papír, že tam můžu mít zimáky 185/65, který už mají rychlost 180. Takže na technickou dávám zimáky. Ale prej mám mít někde na vyditelným místě před řidičem štítek, abych ku..a nejezdil přes 180. Tak mám jako jezdit legálně na zimních gumách?

Takže mít nějakej průkaz historickýho vozidla a minimálně ty emise bych už nemusel tak řešit. Nejde mi o šetření. Klidně dám peníze i na úplatky. Ale co když potkám na silnici policajta, kterej mě požene na nejbližší STK kontrolu a tam mě sejmou, že mám jiný kola a gumy a nedej bože příští emise už to chlapi neobčůrají? Co pak?

Kámoš, co je v BMW klubu, tak mi povídal, že mezi černobílýma a zelenýma značkama je ještě jakejsi mezistupeň. Kdy máš normální značky, nemusíš mít knihu jízd a říkat, že zrovna jedeš na sraz veteránů při každé kontrole. Neřešíš emise, povinný ručení je levnější a testace není nic hroznýho. Nevíte někdo o téhle možnosti víc? Prej cca 20-30 let starý káry z BMW to tak vesměs řeší a je klid. Musím se ho poptat, až ho v garáži potkám.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7627
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od biscuit »

uf, nevim, jestli je koser tady ty lehce korupcni praktiky rozepisovat ;-) samozrejme si nemyslim, ze by to byla nejaka nekala cinnost a spis je to vetsinou vitezstvi rozumu (mluvim ted o privreni oka u starejch aut ve vybornym stavu, u kterejch semtam neco neni uplne bezvadny - neplest si s konzumnima shnilejma popelnicema se sotva zakladni udrzbou).

to bude asi to co psal tygr ne? udelat si testaci, ale nechat puvodni znacky. detaily neznam ale.

jen jeste ohledne tech policajtu apod. ty mas tenhle typ problemu nekdy? mas auta krasny a pecujes o ne, to by mi bylo hodne divny, kdyby te nekdo na ulici nejak prudil. ja se setkavam jen s respektem a usmevama nastesti. ja se na ne taky usmivam a jsem milej a vzdycky to funguje. vetsina pitomcu se na ne sklebi a drzkuje a oni jsou radi, kdyz potkaj nekoho milyho se starym udrzovanym autem ;-)

co se tyce emisi. jestli auto dobre funguje, tak za tim muze bejt snad jedine katalyzator. neni nejjednodussi tam dat nejakej uni a bejt vysmatej? a zasuvky? ty mas nekde uz obd2? na obd1 se asi tezko napichnou. u me to teda nikdy nikdo ani nechtel zkusit, hned vedeli, ze pekne postaru. u vsech aut mam obd1.
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Uživatelský avatar
Stan
Carina crusader
Příspěvky: 1163
Registrován: ned 21.09.2008, 12:28
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od Stan »

No k té korupci je to přesně ja píšeš. Lehce zaplacený vítězství zdravýho rozumu. Na technické jsem na borca byl hodně milej a upřímnej. Jednoduše jsem mu řekl, že moje téměř neznatelný folie tam mám 1) kvůli tomu, abych se neusmažil, 2) aby mi v případě rozbití okna nešly miliony skleněnejch kostiček do xichtu a očí. A to všechno je defacto bezpečnostní důvod :-) Tak jsem zkusil, jestli bych třeba nemohl strhnout jen jednu stranu. nejde mi o peníze. Kámoš mi to nalepí za 600 znova. Ale ta prcačka s čištěním okna toluenem nebo jinou sračkou :-( Tak borec přimhouřil oko.

Zkusím zjistit víc o té testaci v mojem okolí. Právě kámoš s bavcem řikal, že některým jeho kolegům to udělali doslova jen podle fotek na dálku a za pár korun.

S policajtama se snažím jednat jak řikáš. Ale občas člověk narazí na zakomplexovanýho idiota. Dokonce v polsku se mi podařilo mít incident s takovým dementem, že mě hodně mrzelo, že nemám v autě kameru, nebo to spolujezdci nenatčeli. Za to, že jsem ho na křižovatce asi 15 vteřin zdržel, ptž stál za mnou a já nevěděl, kam jet (GPS se nechytala), tak mě pak v prostřed Krakowa nejdřív vytruboval a pak mě vybrzdil do zastavení na úplně narvané dálnici mezi kamionama. Vylezl z jakýhosi nepolicejního tvinga v uniformě, zablokoval i druhej ze tří pruhů a začal na mě řes okýnko žvát polsky. Nezbylo než na něj řvát stejně česky po poslat ho do hajzlu. Tak ještě cosi zařval a šel do hajzlu. Jen my vytřeštění a rádi, že nás zezadu někdo nesroloval jak sardinky.

No a na emisích mě varovali, že mám možná podpálenej ventil, nebo je lambda v háju. Nevím. Na carině jsem letos nechal udělat sakum prdum novej nerez výfuk včetně katu. Tak uvidíme na dalších emisích. nejradši bych kat na čeldě nechal nějak propláchnout. Prej se to dělá močovinou nebo jinou sračkou. Samozřejmě mám starý OBD. Ale už 2x se borci snažili to propojit. Vytáhli jakousi redukci, ale počítač samozřejmě nic. A protože se nespárovali, tak řekli, že podle zákona nevyhovuju. Příště asi spíš zásuvku odmontuju a někam schovám a budu dělat blbýho, že nevím kde je a že to auto asi nemá řídicí jednotku.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Corolla2014
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1807
Registrován: úte 27.05.2014, 11:02

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 21:08, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
29Carlos
Věčnej rejpal
Příspěvky: 931
Registrován: čtv 27.06.2013, 22:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od 29Carlos »

Ten "mezistupeň" se nazývá klubová testace. Jedná se o testaci historické původnosti. Dostaneš protokol o testaci historického vozidla. Povinnosti jit na STK te to nezbavi. Ušetriš na povinným ručení, budeš platit 1/12 a v případě nehody není pojištovnou na tvoje 30 a vice let staré vozidlo pohlíženo jako na starý vrak, ale jako na historické vozidlo (teda správně by to tak melo být, ale pojišťovny to samozřejmě zkoušej...)
Co se měření emisí týká, je na MD návrh zákona, ve kterém je, že se u vozidel starších třiceti let emise měřit nebudou. (Info z první ruky od člověka, který návrh spoluvytvářel....)
Auto na "Večkách" na STK nemusí, kniha jízd se uz taky vést nemusí. Auto se nesmí používat k podnikání, při cestě do zahranici je třeba to nahlásit. (Co kdyby někdo třeba chtěl vyvézt národní bohatství...)
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od micron »

wow wow wow takovejch info? tak to mam fakt radost... jěště sem nice nečet, ale mam fakt radost :-) je to zajímavý téma... a málokdo ví...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od micron »

Biscuit> hele sereš mě delší dobu a už bych prosil se k mý celi se nevyjadřovat... a prostě nijak... finito.
Moje je upravená tak jak se líbí mně a tak jak se líbí mně bude vypadat... sere na to co si myslíš ty... seru na to, že si fotíš auto jen v upravených fotkách...
Takže tak... moje je všude jen original... na rozdíl od tvojí.... a prostě se přestaň laskavě do ní mrdat... nikdy jí mít nebudeš a nemá tě co zajímat...
Tak to jen tak aby jsme se pochopili... STi neni GTi YAMAHA 3SGE, je v tom kurfa hoooodně rozdílů :-)
STi jede... ale GTi Yamaha 3SGE umí lítat... :biggrin: 230, na 230 to chce mít ale dobrý podmínky a dokonalý auto... člověk si musí bejt na 230km/h jistej všim...

Dále seru na to jak by měly vypadat starý blinkry... hnusný, pozičky a lampy který nesvítily... dávám všechno New... novej pohled... čirý blinkry DEPO postranní, čirý blinkry DEPO hlavní, čirý pozičky DEPO, lampy DEPO. proč? no protože je to lepší a hezčí než original... a i japonci si to dávaj do 5g... navíc to líp svítí... takže kecy stranou... dementíci...
Komický na mý celice bude právě tohle... osvětlení... je 706 VIN 1989 ALE MÁ všechno čirý... a leskne se jako kurfa :-) kurfička... to je právě to zajímavý... nikdo by si netipnul 1989---- a o tom to je.
o SHOCKU.... :biggrin:
Ale Biscuit nemá na veterány nárok... možná tak za 2 roky po mně... všichni jsou až po mně... pochop to :-) :-) 10/1989 první modely začaly 09/1989 na konci... a ty už fakt nejsou...
Drsný je že ale začaly 4x4 závodit až v roce 1992---- wow...
Jo ale bude zajímavá s těma čirýma lampama, blinkrama a pozičkama jako veteránka... ale i bez nich by vypadala hustě... s nima je to ovšem dokonalý.... málokdo dokáže pak odhadnout ročník... a o tom to je :-) jakoby se ani nehodila na veteránku... a to bude právě drsný... modifica celica blue heaven 706 10/1989 GTi YAMAHA 3SGE jo a motor je původní :-)
Mně se prostě nelíbil origo stav poziček, blinkrů atd... neni moderní... a aby celica mohla mystifikovat tak potřebuje nejnovější design... next step...
je pak těžko identifikovatelná... fain :-) přitom její identita je jednoznačná....
Starý díly nemaj většinou náhradu.... celica jí má- měla... ok----
Naposledy upravil(a) micron dne stř 10.10.2018, 00:36, celkem upraveno 1 x.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7627
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od biscuit »

Obrázek
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od micron »

Jacksona nemam rád, je takovává měňavka jako biscuit :-) tu bílou tu tmavou... jak se mi to hodí... klakson
jo a ten kat si klidně koupim... new... i bez STK... pro lepší požitek... mam na to 2 roky... :biggrin: asi fakt omezuje tu dokonalost... lehce... ACIS zabírá 4700rpm možná že s new Katem to bude 4500rpm, ideálně 4000rpm- 4200rpm
Všechno souvisí se všim... a chybička, netěsnost tam neni....
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od micron »

Takže ještě jednou jakej je rozdíl mezi autem s normal značkou a veteránskou? :biggrin:
co je tam za rozdíly... děkuji :-) fakt mě zajímá jestli se tu toho chopí někdo kdo tomu rozumí... a ne jen kecálisti...
potřebuju si udělat obrázek... reality vs to co je tady...

respektive zajímá mě názor majitele japan auta s veteránskou značkou--- kupodivu :-)
Tady jsou totiž všichni až moc chytrý ale veteránskou značku nemaj... oleeee :biggrin: :biggrin: :biggrin:
A já chci o tom vědět všechno... komplet... :biggrin:
To budou koukat až tam přifrčí kočička... blue heaven 706 1989 "zdar ta sem tu :-)!" No a nechci bejt jako amater.... ale víc profi... kokoti :-) :biggrin:
Podivejte se, tohle auto znám jako svoje boty... ale i u svých ADIDAS se podivám jeslli sem nešláp do hovna.... prej to přináší štěstí... myslim že opačně...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od micron »

K žádnýmu infu jsme se nedopracovali... drsný celkem--- jakoby tu bylo něco skrytýho.... proč kurfa.... :biggriJak jen dál? dělaj jako že nic.... ale proč? kdo tohle financuje? to nebude těch 130-000 000-------------v prdeli ?.ú§§§§§§§§§§§§lllllllllllůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů................úúúúúúúúúúú hovnoooo NE ne fakt NE, opravdu NE :biggrin: :biggrin: :biggrin: Ne vy si myslíte že jako my ano a vy ne.... no jo no ne :-) :biggrin: :bigups: :bigups:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Re: Veteránky Celica--- All info

Příspěvek od micron »

No já a celkdem dost lidí nevolilo... 36 32 30 atd.... protože to byla nuda... přesvědžte nás že je to zajívamý :-)
A že se nám to vyplatí... a neni to zbytečný.... je to to samý jako veteránský značky... :biggrin:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“