Na co si dát pozor při koupi Previe I/II generace ?

vše ohledně modelové řady Previa
Odpovědět
michmio
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: stř 18.07.2018, 07:10

Na co si dát pozor při koupi Previe I/II generace ?

Příspěvek od michmio »

Zdravím, chtěl bych si pořídit Prévii, důvody tady jistě nemusím vysvětlovat. Na internetu je pár nabídek, ale nerad bych naletěl.

a) Previa I, asi nemůžu čekat, že bude bez koroze, v zásadě mám takovou filozofii, že bych koupil levnější kousek a ten nechal zrenovovat, věděl bych alespoň co na tom autě je opravdu udělané, než koupil dražší, jakože v perfektním stavu, ovsem s rizikem, že jsou tam nějaké problémy jen zamaskované. Tady mám největší obavu, že bude shnilá tak, že to bude neopravitelné. Je to vůbec možné, může být běžně jezdící Previe tak zkorodovaná že to autoklempíř už nevyvaří? Jak to jako laik poznám? Kolik může maximálně stát taková renovace zkorodovaného podvozku.
Kolik na tachometru je ještě únosné, jak poznat jestli je to pravda a nebo jestli je to mrtvola se stočeným tachometrem? Na co se ještě zaměřit?

b) Previa II těch je víc, asi tam nebude koroze taková, dost často mají automaty, ale tady mám docela obavu, že to smrdí problémem. Dá se nějak poznat, že je ta převodovka načlá, nebo má problém? samozřejmě nejsem schopen zjistit, jestli tam v minulosti někdo měnil olej a jestli tam lil to co tam patří.
Našel jsem nabídky, kde prodejce tvrdí, že má najeto 120- 140 tisíc km a v jednom případě 80tisíc, což mi u takového auta 12-18let starého připadá celkem neuvěřitelné, jak odhalit podvod? Našel jsem stránky, kde podle VIN slibují ověření najetých km, samozřejmě ne zadarmo. Nevím jestli je to možné, u vozu co nebyl 10let ve značkovém servisu. Má s tímto někdo zkušenosti, nemůžou to pracovníci značkových servisů ošidit? znám případy, kdy si pracovníci značkových servisů vyráběli, nebo alespoň orazily servisní knížky dodatečně jak potřebovali.
Na co se zaměřit u Previe II

V obou případech chci přejít na LPG pokud tam už nebude, na co si dát pozor u toho LPG?
Měli Previe zinkované karoserie?
Ivan1981
Člen Týmu
Příspěvky: 3
Registrován: čtv 06.10.2022, 18:09

Re: Na co si dát pozor při koupi Previe I/II generace ?

Příspěvek od Ivan1981 »

Pozerám, že Vám nikto neodpovedal, ako ste nakobiec dopadli, kúpili ste ?
Odpovědět

Zpět na „Previa“