Výměna spojky u T25 2.0 108kw (1AZ-FSE) a světla

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Sodalite
Člen Týmu

Výměna spojky u T25 2.0 108kw (1AZ-FSE) a světla

Příspěvek od Sodalite »

Ahojte,
dneska jsem si byl koupit svého Avensise a nechal jsem si ho před koupí lustrovat v Toyotě. Všechno bylo víceméně v pořádku, jenom mě upozornili, že bude potřeba v dohledné době vyměnit spojku. Ptal jsem se, kolik to asi tak stojí a řekli mi, že podle toho, zda tam bude dvouhmota nebo ne. To mě zarazilo, protože jsem si myslel, že u benzínových motorů dvouhmota není? Nemůžu to však nikde zjistit. Nevíte, jestli to tam mám nebo ne?
A druhá otázka je, jestli mám nebo nemám xenony. V reflektorech sice jsou čočky, ale nevím, co je za nimi. Světla svítí žlutě. Podle čeho to poznám?

Díky za odpověď.
Lišák
Řidič

Re: Výměna spojky u T25 2.0 108kw (1AZ-FSE) a světla

Příspěvek od Lišák »

S dvojhmotou neporadím, osobně si myslím, že tam je.
Xenony - pokud jsou, chybí kolečko nastavování úhlu světel, po otočení klíčkem se rozsvítí kontrolka systému výškového nastavení http://2.bp.blogspot.com/-BgXZfu8mBzM/U ... dlight.jpg a v neposlední řadě (ale to není průkazné - halogeny je mohou mít také) ostřikovače světlometů.
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Sodalite
Člen Týmu

Re: Výměna spojky u T25 2.0 108kw (1AZ-FSE) a světla

Příspěvek od Sodalite »

Díky. Kolečko naklápění světel tam mám, takže jsou to obyčejné halogeny. To jsem rád, protože mi to vyhovuje lépe. S tou dvouhmotou to budu muset zjistit. Dá se eventuálně dát jednohmota při výměně?

Update:
Podle vyjádření jiného autorizovaného servisu Toyoty na motoru 1AZ-FSE není dvouhmotový setrvačník.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“