Provoz MR2 mk2

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
Pan Kája
Člen Týmu
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 22.02.2018, 22:49

Provoz MR2 mk2

Příspěvek od Pan Kája »

Zdravím všechny a předem doufám, že můj příspěvek nevyvolá opovržlivé reakce .)

Zahleděl jsem se do druhé generace MR2ky. Je to přeci jen nádherný kus techniky. Jenže se ozvalo mé racionální já. Je mi jasné, že náhradní díly karoserie budou k sehnání jen velmi obtížně. Podobné to asi bude s motorem celkově nebo převodovkou. To bych bral jako daň za exotiku. Ale co běžná údržba a řešení nejčastějších problémů (elektronika apod.)? Jak obtížný úkol je udržet takovou MR2 z počátku devadesátých let v důstojném stavu (dostatek kvalitních náhradních dílů apod.)? Tím spíš, když majitel není kdovíjak zručný mechanik? Jaký nájezd by cca mohl vydržet nejslabší dvoulitr v dobré péči, než by byl zralý na generálku?

Předem díky za odpovědi i trpělivost se stupidními dotazy. :wink:
Lucky_Luke
Člen Týmu
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 01.09.2016, 13:57

Re: Provoz MR2 mk2

Příspěvek od Lucky_Luke »

Čus, vůbec se toho neboj. Díly se sehnat dají, jen se musí vědět kde. Na britském ebay jsou 2 nebo 3 prodejci specializovaní na prodej náhradních dílů, ceny jsou přímo úměrné raritě auta, ale nic hrozného. Mk2 se prodalo docela dost kusů a 3sge byli celkem rozšířené, takže aftermarket díly se dají sehnat celkem v pohodě.

Co se týče motoru, tak 3s-ge co vím já, vydrží docela dost, když se o něj pečuje, asi jako u každého motoru, hlídat si rozvody a olej, netrápit to za studena, více by ti k tomu napsal Idaho. Karoserie jisteže hnije, je to japonec, tomu věnovat hodně pozornosti. S elektrikou jsem za rok a půl problém neměl, ale co jsem četl na fórech tak zlobí spínač světel na dveřích a ovládání oken a zrcátek. Targa často prosakuje v dešti kolem oken, ale to se opět dá vyřešit aftermarket “excentrama” za pá korun, jen si zkontroluj na těsnění kolem targy, to stojí pálku.

Pak se zaměř na převodovku, 3ka synchron často škrtá. Mě osobně pomohlo vyměnit olej v převodovce za redline mt90 a je pokoj.

Takže koukej po nezrezlém kousku co má rozumný nájezd a nežere litry oleje :) toť za mě asi vše.
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7627
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Re: Provoz MR2 mk2

Příspěvek od biscuit »

nemam sice mr2, ale asi na tom zas tak uplne nezalezi. zkusenosti mam stejne jako luke. sam si na aute udelam jen nejakou drobnost, ale vetsinu veci nechavam na servisu. a stav auta zavisi ciste na tobe a na tvoji penezence - kdyz se chce, jde cokoliv. za sebe doporucuju provozovat auto jako mazla - tzn. dat mu garaz a nechat ho pres obdobi slanyho agresivniho sajrajtu na silnicich pekne odpocivat. pak ani ta koroze nebude nic, co by te melo nejak moc trapit.
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Odpovědět

Zpět na „MR2“