Corolla Verso 2,2 130kw D-4D-cuká, rada; servis?

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
nexen
Člen Týmu
Příspěvky: 3
Registrován: pon 11.07.2016, 18:31

Corolla Verso 2,2 130kw D-4D-cuká, rada; servis?

Příspěvek od nexen »

Dobrý den koupili jsme Corollu Verso s motorem D-4D 130kw. Auto začlo po čase cukat nejprve jsem vypozoroval ze se tak stane kdyz se delsi dobu jede na vyssi rychlost pod 2000ot./min. např. dvě vesnice posobe a kdyz chce pak clověk akcelerovat tak auto nereaguje na pridani plynu (plny plyn a auto téměř nezrychluje) po vyslapnuti spojky a proslapnuti plynu se motor, byť neochotně, ale vytoci nad 2000ot. a auto pak jede skoro normalne ale pri plnem plynu je citit ze proste nezrychluje jak by melo a pokud se jizdou opet dotanu pod 2000 na delsi dobu problem se opakuje. Jako by auto spadlo do jakehosi nouzoveho rezimu ve kterem takto zlobi. Kdyz motor chcipnu a znovu nastartuju problem zmizi, auto akceleruje jak by melo ovsem do okamziku delsi jizdy pod 2000ot. Toto se deje naprosto nahodne nekdy muzu ujet pod 2000ot./min 100km a nic a nekdy to udela po prvnim kilometru motor teply studeny nevidim rozdil. Pozdeji jsem si všiml i toho ze motor mirne nepravidelne kolisa na volnobeznych otackach projev jako kdyz u benzinu zlobi napr. svicky nebo kabely. U toho volnobehu je rozdil u tepleho studeneho motoru v tom ze pri studenem motoru to nekdy vede az k chipnuti pri teplem se udrzi. K posledni době se zvýsila cetnost pripadu kdy se toto stane. Udela to treba uz kdyz prijedu na krizovatku stojim na cervenou pak se chci rozjet pridam plyn a nic otacky se ani nehnou. Musim vyslapnout spojku proslapat plyn jak u skodovky abych to vyhonil nad 2tis a pak se pres spojku rozjet se zvysenama otackama. Prijedu na na dalsi krizovatku a tam se rozjedu normalne. Proste naprosto nepravidelny projev zavady.

To by snad k popisu melo stacit pro predstavu. Ted co bylo udelano:

Byli jsme s tim na diagnostice v TOYOTE TCUCHO PARDUBICE. Tam nam bylo receno bud EGR nebo Tlakový senzor na palivové lište. Lišta i EGR vymeneny za nové ale absolutne beze změny.

Jejich dalsi "nápad" je čerpadlo ale po predchozi zkusenosti se mi nechce jen tak z pleziru koupit cerpadlo a pak zjistit ze se zas netrefili.

Diagnostikoval jsem to i diagnotikou Bosch ktera ukazala pri projevu závady pokles tlaku paliva. Bohuzel uz ale nedokaze urcit ktera cast palivove soustavy to zpusobuje.

Můj dotaz tedy zní má nebo měl nekdo s tímto motorem podobnou zkušenost? Podarilo se to někomu vyřesit?

A nebo víte o nekom kdo by byl ochoten se tím seriozne zabývat opravit to? (idelálně v pardubickém kraji ale klidne i kousek dal, auto je v Jarosove u Litomysle).

Z jakýkoliv podnet, ktery povede k oprave závady predem dekuji.
wenka
Člen Týmu
Příspěvky: 4
Registrován: sob 22.07.2017, 21:42

Re: Corolla Verso 2,2 130kw D-4D-cuká, rada; servis?

Příspěvek od wenka »

Něco podobnýho mi dělala mazda a bylo to nakonec způsobeno starým palivem a fitrem.Po dotankování a výměně filtru paliva se to již neobjevilo.
nexen
Člen Týmu
Příspěvky: 3
Registrován: pon 11.07.2016, 18:31

Re: Corolla Verso 2,2 130kw D-4D-cuká, rada; servis?

Příspěvek od nexen »

wenka píše:Něco podobnýho mi dělala mazda a bylo to nakonec způsobeno starým palivem a fitrem.Po dotankování a výměně filtru paliva se to již neobjevilo.
Filtr je nový a naftu jsme zkoušeli z několika zdrojů ale bohužel beze změny. Ale díky za reakci.
nexen
Člen Týmu
Příspěvky: 3
Registrován: pon 11.07.2016, 18:31

Re: Corolla Verso 2,2 130kw D-4D-cuká, rada; servis?

Příspěvek od nexen »

Vážne nikdo? Ani tip na mechanika či servis?
Odpovědět

Zpět na „Verso“