T25 Avensis 93kW 1AD-FTV s DPF

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
miro1m
Člen Týmu

T25 Avensis 93kW 1AD-FTV s DPF

Příspěvek od miro1m »

Dobrý den,
chci se optat. Koupil jsem Avíka rok 2007 s 93kW dvoulitrem (1AD-FTV) s 156000km. Bohužel jsem zjistil, že má fouknuté těsnění pod hlavou. Původní majitel mi napsal, že mi pošle prachy na opravu cca 1000eur. Chci se Vás optat. Tojku jsem ještě neměl, měl jsem VW/Ford/Nissan.

Chci motor vyměnit. Můj dotaz zní ohledně motoru.
Má tento Dvoulitr:
4 vstřiky s DPF?
4 vstřiky bez DPF?
Pouze 5 vstřiků s DPF?
Kde popřípadě najdu ten pátý?

Dále je rozdíl si koupit motor s DPF nebo bez? Počítám, že bude holý, ale nevím, jestli je v tom rozdíl. Měl jsem sehnaný motor, který byl z T27, ale byl bez DPF - majitel mi tvrdil, že by s tím byl problém. Chci se tedy optat, jestli VADÍ, že motor byl bez DPF - jestli půjde místo toho mého, který je s DPF?

Chci radu, ne hloupé komentáře (nevím, jak to tu funguje, ale mám zkušenosti z ostatních fór). Motor si musím sehnat sám, tak potřebuji poradit. Děkuji předem VŠEM, kteří mi poradí. Přeji hezký den. Mirek. :)
KarlosJ
Člen Týmu

Re: T25 Avensis 93kW 1AD-FTV s DPF

Příspěvek od KarlosJ »

DPNR (Toyoťácký DPF kombinovaný s katalyzátorem) je až za motorem. Pokud tam není DPNR, je tam jen klasický katalyzátor. Každopádně si myslím, že při výměně motoru by nemělo být nutné vyměnit i DPNR, pokud je v pořádku. Jestli sedí motor z T27 (také model 1AD-FTV) by mohl potvrdit leda některý z místních fachmanů (např. Idaho). Pokud tam DPNR je a dával by se tam motor s obyčejným katalyzátorem, musela by se jistě přeprogramovat řídící jednotka (na to je asi nejpovolanější zdejší uživatel MatGO).
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“