tak jsem to zjistil 0.7 b
diagnostika připočítává atmosfer tlak
začatek foukani turba se nastavuje dorazovým šroubkem na geometrii
s podtlak pistolí se musí regulace zaseknout do regulačního šrouby při 16 ...
takto je to u org turba.
turbo pote začíná přeplnovat od cca 1900 otáčkách
pokud chcete aby turbo bralo více odspoda uvolníte matici regulačního šroubku a pootočíte ho doleva
turbo se začne roztáčet v nižších otáčkách . potom bude hodnota na vakuum P kolem 17 .....
pokud mate strach do toho hrabat a nastavovat počátek přeplnování .
uvolněte 2 šroubky co drzí podtlakovou baňku a mezi tělo turba a baňku dejte 2 podložky
šroubky zatáhněte a auto projedte reakce turba se změní diky tomu že se změní Přepětí tyčky 1 mm
pokud nebude podložka silnější.
a tlak turba se reguluje imbusem na regulátoru plnicího tlaku
točíte do leva + tlak turba. točíte do prava - tlak turba
pokud do toho budete hrabat označte si čárkou pozici šroubu a regulujte o čtvrt otáčky .
zkoušel jsem kam až to turbo mohu rozfouknout a došel jsem na 1.4 bar potom auto skakalo do nouzoveho R .
jelo ale jako

na jedničku všechny 4 kola hrabaly
zkoušel jsem nastavovat jen 0.5 b auto jezdilo normálně pocitově cca 90 ps ale zato žrala kolem 5.5 l
turbo nebylo téměř slyšet .
po tejdnu jsem nastavil 0.8 b a tak jsem to nechal jede trochu rychleji než org nastavení .
je super že se da odregulovat regulatorem plnicího tlaku u vw je skoro ten samej regulator jmenuje se N75 a u něj se nic odregulovat nedá .
regulátor plnicího tlaku co má d4d pasuju i z jiných auto jako třeba mazda ....
novej stojí 550 euro což je
přitom má naprosto jednoduchou konstrukci stačí ho rozebrat vyměnit O kroužek vyčistit a nazdar
postup.
vyndate regulator z auta
očistíte si zadní stranu kde je šroub
označíte si čárkou polohu šroubu
a začnete jej vytáčet doleva přitom počítejte kolik krát jste ho vytočili
po 5 vytočení doporučuji při každém následujícím pootočení vyzkoušet zda šrout již nejde ven
muže totiž držet vevnitř diky O kroužku a přitom již dávno vylezl ze závitu.
rozumné bude se podívat ze strany jak moc šroub vystupuje nad uroven samotneho regulátoru .
přibližně budete vědět jaká byla jeho puvodní poloha pokud se něco pose.. s počítáním otáček.
vyndáte šroub sundáte z něj O kroužek vyměníte ho .
přesunete se na druhou stranu regulátoru zde je potřeba odehnout 2 zobáčky které drží horní
čepičku.
opatrně sundáte čepičku pozor uvnitř jsou 2 pružinky a membrána .
pote co vyndáte pružinky a membránu zustane vám v ruce prazdnej regulátor uvidíte naskrz
tet z nej musíte sundat filtr kterej bejvá zasr... a diky tomu často nefunguje.
Filtr je ta černá gumová věc ze strany
kterou oddělíte jednoduše tim že jej stáhnete stejne jako když sundaváte podtlakovou hadičku .
filtr pote rozeberete a sice sundáte ochrannou gumu a ze zhora uvidíte mnoho malých otvoru do nich zasunete malej šroubovák a začnete kryt filtru páčit ven pote co dekl vyleze uvidíte malej kulatej filtr
kterej je již dávno ucpanej a po smrti.
možete ho čistit nebo hledat novej .
já jsem ho hodil do pr a nasadil jsem místo něho kousek hadičky a univerzálni pal filtr
Vemte regulátor očistěte vnitřek.
zkontrolujte membránu zda neni potrhaná
malým šroubovákem nebo drátem opatrně zmáčkněte na střed membrány uvnitř je pružinka a prach
stříkněte dovnitř wd40 pár krát zmáčkněte na střed dokud nebude chodit lehce a z dolniho otvoru nevyjde všechen bordel .
poté membránu i ventilek na kterém je přidělaná očistěte zvenku od wd40 a strčte si ho do pusy
foukáním a zatahováním vzduchu zjistíte zda ventilek uvnitř drží měl by se zavírat a nepropouštet vzduch
zkontrolujte ventilek s membránkou zda neni na jedné straně odřen pokud je mate odpověd proč občas nefungoval . hromada maleho prachu která zadírala ventilek s membranou do stěn regulatoru .
el magnet se zapnul a ventilek se neotevíral jak měl.
vše poskládejte zase dohromady horní čepičku přilepte na silikon odoly proti teplU a přimáčkněte ji 2 zobáčk....
stáhněte regulátor a čepičku dohromady třeba stahovací páskou , nechte uschnout silikon
ze silikonem to nepřehánějte.
Pote co to uschne stříkněte do 2 horních otvoru wd40
připojte hadičku na regulátor a začněte do ni foukat od akumulátoru vyvedte 12v 2 kabely +a-
opatrně přiložte jeden kabel na jeden kontakt regulátoru a druhej kabel na druhej kontakt.
Regulátor by měl cvankout a vzduch kterej foukate do hadičky musi přestat vycházet z druhého otvoru
pokud to tak je je vše v naprostem pořádku vše musí fungovat .
hodně mechaniku dělá to že sundají regulátor stříknou do něj wd40 protřepou a ono to zase 2 neděle jezdí misto kde se to Přidírá se promaže wd40 se smíchá s prachem co je vevnitř a nějak to funguje
wd 40 je ale udělaná na bázi oleje kterej vysychá teplota motoru tomu též pomáhá
je prostě potřeba vše rozebrat a pročistit od prachu.
wd40 vyschne a ventil bude fungovat dále.
snad se někomu bude tento postup hodit